počinje ljetna shema: klizanje crobexa i mali prometi. par piva u torbu i na more [yawn]
Mene fascinira da vani mogu prodavati pšenicu po 80-90lp i uz to zaraditi a kod nas je proizvodna cijena pšenice 1kn. Stvarno smo pravi, što jest – jest.
[/quote]
Lupi na 80-90 lipa PDV i dobit ćeš cijenu veću od kune. Eto to je samo jedan od "detalja".
A da ne pričamo o ostalim "detaljima" kao što su subvencije, sređeno navodnjavanje (inače vani ljudi ne čekaju kišu za navodnjavanje), povoljen kredite za mehanizaciju (kod nas je traktor luksuz isto kao i da kupuješ mercedes) i ostalih mali milijun detalja.
Od kada se ekipa ubacila u ATPL-r-a ova burza se pretvorila
u kaos i dionice samo padaju ..
Stovorila se neka ovisnost o toj dionici
ne mogu reći da nam je velika trgovina ATPL-r-a donjela
i neku veliku sreću..
Nije prvi put…….da mi plate ja je nebi uzeo, reko bi prvi stol u casinu kod kojeg se svi
zaustave……kome se bulji svaku sekundu samo neka……
Od kada se ekipa ubacila u ATPL-r-a ova burza se pretvorila
u kaos i dionice samo padaju ..
Stovorila se neka ovisnost o toj dionici
ne mogu reći da nam je velika trgovina ATPL-r-a donjela
i neku veliku sreću..
Nije prvi put…….da mi plate ja je nebi uzeo, reko bi prvi stol u casinu kod kojeg se svi
zaustave……kome se bulji svaku sekundu samo neka……
[/quote]
Pa zahvalnije dionice na našem TK od ATPL nema i neće je dugo biti samo se treba znati ponašati po pravilima, više sam na njoj zaradio već skupa na svim dionicama a ona mi je 25% portfeja trenutno.
HT po 213 kn?! pa što rade ovi je…i fondovi?? makli su se s kupnje i sad ruše cijene!!!
već se vide neki moji nalozi
a ne gđica ivana
ona je navikla kupovati samo kad je brutalno skupo
govorim o hteu
I love this game
već se vide neki moji nalozi
a ne gđica ivana
ona je navikla kupovati samo kad je brutalno skupo
govorim o hteu
I love this game
212,11 … 2 ? [lol]
Slabo je ovo, slabo. Zar je moguće da je gotova sezona i da će mo do jeseni ovako kilaviti?
Ne bu neki završni udar po Asku pa bris na more?
Baja kupuje PBZ ko lud.
Čim se polupa na 550 odmah se stavi novih 100 komada.
A mogao bi kupiti i jeftinije da hoće, vjerojatno ima puno toga za kupiti kad kupuje sa 0,18 % današnjeg minusa u trenutku dok je index -3,5 %.
Btw. u top 10 je neki dan ušao ni manje ni više nego Kapitalni fond
Mene fascinira da vani mogu prodavati pšenicu po 80-90lp i uz to zaraditi a kod nas je proizvodna cijena pšenice 1kn. Stvarno smo pravi, što jest – jest.
[/quote]
Nije problem napraviti analizu i usporediti proizvodnu cijenu sa ostalima.
Treba vidjeti u kili pšenice koliki je udio:
– rada
– najma zemljišta
– troškova financiranja
– goriva
– sjemena
– zaštite bilja….
Onda to usporediti sa okruženjem i vidjeti kako pojedine stavke smanjiti, a ne tražiti otkupnu cijenu od 1,25
Samo, nije uvijek cijena pšenice od 80-90 lipa. Nismo li prije neku godinu skupo uvozili pšenicu?