Forumaši,mali savijet!
Na HT 1 ,emisija Otvoreno ,priča se o našoj ekonomiji,pa slobodno pogledajte.
Pa budemo shvatili kakvo nam je stanje u gospodarstvu i zašto nam se burza urušava.
mislim da nis pametno nismo saznali,te emisije idu na zivce..uvijek su nedorecene i samo zapocnu teme bez epiloga..bzvz…a i rijetko pozovu kompetentne ljude.
Uzroke pada , stagnacije ili ostalog s Crobexom, uvijek pokušavam protumačiti iz konteksta
svakidašnjih ekonomskih situacija , bez puno osvrta na Aziju…
Nakon što sam poplaćala velik dio troškova oko sebe…. ne znam samo, otkud toliko volje svima
da mi šalju račune, pa i koju opomenu… vidim, trebam još novaca….stalno mi nešto od obaveza
visi na vratu….dakle, još novaca…još prodaje dionica….a to nije dobro sad, kada je Crobex
osjetljiv radi plićaka….
Znači, ne moramo se puno mučiti grafikonima , da bismo rekli, da je trenutni dio financijske
godine – NEPOVOLJAN ZA ŽIVOT I RAD…
Osim plaća, poslodavci moraju dati regres, zatim pripremiti zalihe za ljeto,zatim novac za prekovremene sate, jer nema tko mijenjati najstručnije osobe….zatim osigurati ljetovanje
za obitelj, pripremiti servise za aute, provjeriti osiguranja za kuće, popraviti sve što ne štima,
osvježiti poslovne prostore , zamijeniti i servisirati klima-uređaje, obnoviti ljetnu garderobu, nagraditi djecu na kraju školske godine, kupiti nova osnovna sredstva za održavanje poslovnih
dvorišta, odvesti se koji put na ručak…..itd……malo razgledati širu okolicu….
Zato , potrošnja traje ……a novac se povlači s burze…..
Kad sve napravimo i pripremimo se za ljeto/ mislim osobno i u firmama/ počet će rast dionica……
tj. možemo opet pomalo kupiti dionica koje su u minusu…
hm, izgleda da na 800 bodova zasad nebu išlo, ekipa jel ste obuli sprinterice do 2800 idemo vrlo brzo
Dobar ask na IGH.
Top ask
CIJENA KOLIČINA
4.147,00 5
4.194,97 36
4.230,00 1
4.249,99 57
4.250,00 125
4.264,00 2
4.299,99 1
4.300,00 251
4.320,00 15
4.345,00 12
izgleda da je jućer bilo dno ,danas se definitivno ide up.zeleno do tokija.
hm, izgleda da na 800 bodova zasad nebu išlo, ekipa jel ste obuli sprinterice do 2800 idemo vrlo brzo
JE kolega,danas je sve jako zeleno i sljedi rally ilitui prevedeno " brzi prst"..tehnicari kazu da je probijanje 2300 neupitno pa rally sve do 2750…ali opreza nikada dosta!
JE kolega,danas je sve jako zeleno i sljedi rally ilitui prevedeno " brzi prst"..tehnicari kazu da je probijanje 2300 neupitno pa rally sve do 2750…ali opreza nikada dosta!
[/quote]
Povijest nas uči da baš kad smo bili najsigurniji u takav scenarij dobili bi hladan tuš crmoljenjem oko nule pa iza prvotne euforije pad u minus. Samo polako, i zadnjih dana je svijet, a ponajviše Evropa bila fino zelena, a mi smo tonuli, tako da ništa na ovom prividu od burze nije nemoguće…
Pozdrav svima ,imam jedno pitanje. Dali imate problema sa PG,ja ne mogu ni u portfelj ući a na telefon se nitko ne javlja ????????????????????????????????
Pozdrav svima ,imam jedno pitanje. Dali imate problema sa PG,ja ne mogu ni u portfelj ući a na telefon se nitko ne javlja ????????????????????????????????
Da.
Da.
[/quote]
jako neodgovorno sa njihove strane,niti mogu skinuti nalog niti zadati novi…i što sad?
Mozda je ovo ipak pravi odbijanac. U prvih 8 minuta rada burze promet preko 4,6 milijona kuna i porast Crobexa preko 1,5%