Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slažem se sa tobom Hanger
samo je pitanje na kojoj ozbiljnoj burzi osim ove sprdačine od ZSE
bi se to dalo napraviti.
Drugo pitanje koliko če nam još puta pokupiti svu našu zaradu.
Treče pitanje kada misle napucati prema gore
samo što nismo do pakla propali..

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Po meni…eksponencijalno smo se sad ispraznili te smo sad vjerojatno pri dnu.
Ovaj scenario će doživjeti i druge burze regije ali i u svijetu.

Najljepša je stvar na buzi da svaku dionicu koja je sad kupljena će novi vlasnik tražiti za par dana prodati za više…puno više. Inače ne bi niti kupovao zar ne? [smiley]

Prodajem jeftino, kupujem skupo.

Dok je crobex u slobodnom padu i mnoge dionice su krenule tim smjerom, IGH ako pogledamo prosječnu još se uvijek nalazi iznad vode.
IGH promjena prosječne ( jučer 4.193,00, trenutno 4.209,00 )

Ugovor je potpisan.

Ugovoriti posao od 20.000.000.000,00 kuna u ovim vremenima i pobijediti konkurenciju koja se javila na natječaj je zaista vrijedno svake pohvale.

Oni "stariji " na burzi sjetit će se na kojim je razinama ova dionica bila, dok nije bilo ovako unosnih poslova.
Ove vijesti ponovo bude optimizam i opravdanu nadu da ovu " dionicu " možda čeka povratak na stare razine.

Čekati da se ova dionica lansira i tada je pokušati uhvatiti možda nije dobra odluka , jer ako ponovo ( opravdano ) krene prema gore mnogi je neće moći uhvatiti.

Ovu vijest će danas putem medija ( TV – moguće je Otvoreno na tu temu ), portali, novine, radio …) čuti, vidjeti, mnogi koji nisu svaki dan na burzi i ne prate baš svaku vijest i ne vjeruju vijestima dok ne dobiju potvrdu (potpisivanje ugovora ).

Ako se i oni odluče još malo ulagati ne vjerujem da će im ova dionica nakon ovakve dobre vijesti biti među zadnjima u odabiru, zar ne?

[cool]

pOBJEDILI KONKURENCIJU KOJA JE IMALA PREKO 50% VEĆU CIJENU pITAM SE DA LI SU MOGLI POBIJEDIT I SA 10% MANJOM CIJENOM OD NJIH A TO DALJE PROIZLAZI KOLKA ĆE BITI ZARADA PO OVIM CIJENAMA KA JE KONKURENCIJA IMALA 50% VEĆE čINI MI SE DA SU HTIJELI DOBIT POSAO PO BILO KOJOJ CIJENI A ZA GUBITAK SE BRINUTI KASNIJE KO I NAŠA BRODOGRADNA BITNO DA RADE BRODOVE A GUBITAK ĆE SNOSIT NEKO DRUGI

Mali ulagači se nemaju ovdje šta pjeniti. Da sam ja na mjestu menadžera nekog mirovinskog ili otvorenog investicijskog fonda i da imam toliko love da mogu iskasapiti cijelu burzu u dva tri dana ako mi se to prohtije samo zato što sam promašio ulaziti na vrijeme dok je Crobex bio na 1500, 1800 ili 2000 bodova, bome bi i ja isto ovo radio da se domognem jeftinih dionica: najprije platim par članaka, pa platim par forumaša, pa iskrcam neke dionice kupljene po 5x većoj cijeni (ionako nisu moje pare) i onda idem u shoping po niskim cijenama dok se nacrta novo stado ovaca na prodaji s puno naloga…a onda napucam opet burzu gore…

za male ulagače vrijedi samo jedno pravilo–"uzmi novce i bježi"….

Onoga dana kada se od svakodnevnih, životnih problema života u RH uopće ne bude trgovalo na ZSE, kada svi i zaborave burzu u ‘rvata, taj dan počinje oporavak.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Mali ulagači se nemaju ovdje šta pjeniti. Da sam ja na mjestu menadžera nekog mirovinskog ili otvorenog investicijskog fonda i da imam toliko love da mogu iskasapiti cijelu burzu u dva tri dana ako mi se to prohtije samo zato što sam promašio ulaziti na vrijeme dok je Crobex bio na 1500, 1800 ili 2000 bodova, bome bi i ja isto ovo radio da se domognem jeftinih dionica: najprije platim par članaka, pa platim par forumaša, pa iskrcam neke dionice kupljene po 5x većoj cijeni (ionako nisu moje pare) i onda idem u shoping po niskim cijenama dok se nacrta novo stado ovaca na prodaji s puno naloga…a onda napucam opet burzu gore…

*hanger
Mislim da se njima živo fučka za vrijednost indexa ili dionica nego da je ipak likvidnost na prvom mijestu, ako je likvidnost nikakva mogu raditi što ih je volja.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Dali je možda neko iz Vlade službeno objavio da je RH u recesiji?Koliko znam pola Eu je to Službeno objavilo jer imaju antirestriciski plan,a mi ?kaj mi radimo?igramo se sa burzom.

KNZM-R-A 112,52 kn
Pr Z -17,25%
PrP -8,36%

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Pokaži mi burzu gdje građevinari nakon potpisivanja ovakvog
povjesnog ugovora završe u minusu..
Kome oči mažete na ovoj burzi nema
pravde za crno ispod nokta..

Mislim da je pad burze itekako opravdan. Neda mi se potkrepljivati ovu moju tvrdnju- potkrepljujem ju s time što NE INVESTIRAM U ZSE.

...biti najbrži čovijek na svijetu...

Neznam zašto se svi vi bunite , pa crobex je pao jedva nešto više od 10% u zadnjih 7 ili koliko dana , to spada u sferu normalnih oscilacija s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo!

Dali je možda neko iz Vlade službeno objavio da je RH u recesiji?Koliko znam pola Eu je to Službeno objavilo jer imaju antirestriciski plan,a mi ?kaj mi radimo?igramo se sa burzom.

Kaj ti to znači službeno ? [yawn]
Plan odavno postoji …

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Pokaži mi burzu gdje građevinari nakon potpisivanja ovakvog
povjesnog ugovora završe u minusu..
Kome oči mažete na ovoj burzi nema
pravde za crno ispod nokta..

Mislim da je pad burze itekako opravdan. Neda mi se potkrepljivati ovu moju tvrdnju- potkrepljujem ju s time što NE INVESTIRAM U ZSE.
[/quote]

investiraš u CG ? Pogledaj tamo graf.
MK? Pogeldaj tamo graf.
Pogledaj i Srbiju…i ona to izgleda počinje raditi.

Za sad mi ovo izgleda kao normalna korekcija.

Prodajem jeftino, kupujem skupo.

New Report

Close