Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…ma dajte ljudi, nemojte paničariti…umjesto korekcije od idućih 10 dana po 1,5% mi imamo ovu ubrzanu…sada ćemo lakše ići u proboj 2300, a onda lagano do 2700…bez panike i sve će biti o.k…. da nam je neko prije manje od 3 mjeseca, 9.3. rekao da će krajem 5-og mj. biti 22xx svi bi mu se smijali, ali eto tu smo bili i opet ćemo…ako je 5000 bilo prenapuhano, onda je 2500 ispod normale, uključujući i krizu koja je ili koja će biti…2500-3000 je normala za ovo vrijeme, a kad dođu bolja onda se ide ponovo prema 4000-5000… pozz…

Istina, samo bojim se da ćemo sada slijediti USA i svijet. Dinko i mašinerija utjerali su strah u kosti, i neće se samo tako lupati po asku.
A USA market je u prekupljen području i trebali bi se malo ohladiti prije nego napadnu 9000, a u tome slučaju crobex bi se mogao smrznuti, a moji živci prekuhati, koji su se već ovaj tjedan opasno zagrijali

[lol] [lol] [angry] [angry] [sad]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Jednostavno mislim da nasoj mafiji jos nije dosta i da ce pokusati jos zaraditi bar 50% do pocetka godisnjega odmora.

Znate nasu pohlepu za novcem.

Siguran sam da ce oni na godisnji u ferariju,a ja u mercedesu, sto i nije tako lose.

pozz i ugodan vikend

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

nisam mogao otici dok jos ovo nenapisem.

Neznam dali shvacate da se izvjesca za Q2 ocekivaju bolja i da je veliki optimizam u svijetu.
Tako da nema sanse da se dogodi u Svijetu neki krah trzista da bi njihove dionice pale za 20% do kraja 06 mjeseca.PONAVLJAM nemislim na nasu mafiju vec govorim o stranom trzistu.
Znaci cijeli mjesec UP uz normalnu stagnaciju od 2-3 dana.
Mislite da bi usao bez-veze sa velikom kolicinom novca u dionice sad pred kraj kad se svi spremaju na godisnji odmor.

Ovo je izravan tekst al nepomisljajte slucajno da bi kupili ili prodali dionice.
Svatko nek misli sa svojom glavom sto da radi za svoj novac.

P.S. ja sam odlucijo ili se voziti na godisnji sa mercedesom ili ostati doma ovu godinu…mali riziko

pozz i pametno sa svojim novcem

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

neznam kako ce se vecerasnja utakmica odraziti na TK,iako sam skeptican kladio sam se na hrvatsku iz patriotskih razloga,sad budemo vidjeli dali cu ublaziti proslotjedni pad portfelja….. [thumbsup]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

misljenja
Vaš link

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

misljenja
Vaš link

Pa tak je i DrIvo govoril da nema frke-panike, a već niti za mesec dana je stezal remen.
Rumenige – ista priča! Sve u svemu, najebali smo il ovak il onak.
[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

EuropaZ..
Ja sam još od početka ožujka (crobex cca 1280) 100% u dionicama, i moram vam priznati da je čak i mene ovaj pad zarade od 120% na 90% prilično uzrujao. Ali ni u jednom trenutku nisam pomišljao na prodaju, osim da prodam jednu dionicu koja je menje pala i odmah kupim drugu koja je jače pala. Onda se sjetih brokera i njihove provizije, pa plitkog tržišta gdje bih sa 200k srušio i ovu dionicu koja je manje pala za još 5% posto i odustanem ja tako od bedastoća. I mislim si u sebi slijedeće: kad bi bar malo više ekipe (i sa ovog foruma između ostalog) malo podigli horizonte pa držali dionicu koju kupe bar tri mjeseca umjesto tri dana, siguran sam da bi im (a i svima nama skupa) zarade bile daleko veće. I trošilo bi se daleko više pive a daleko manje normabela tako da bi svi skupa bili i sretniji i bogatiji. Donedavno me vrli kolega Febo uvjeravao kako je trade zakon, no ušutio se u zadnja tri mjeseca otkako sve samo raste.
Pozdrav svima i nadam se da ste shvatili poruku, ovo je bilo dobronamjerno, bez namjere da ikoga uvrijedim.
thumbsup wink cool kiss thumbsup wink cool kiss

…OVO JE JEDAN OD NAJBOLJIH POSTOVA U ZADNJIH NEKOLIKO MJESECI…IMATE PRAVO KOLEGA…A ZAŠTO NISMO TAKVI…JEDNOSTAVNO…U TRENDU JE OBOGATITI SE PREKO NOĆI…TO SE ZOVE POHLEPA…A POHLEPNIMA SE CRNO PIŠE U BUDUĆNOSTI…

Ja sam u dionicama gotovo 100% od o1.o7.2008.Jedino na kraju dana ako mi je pokupilo prodaju
sam znao završiti u nešto keša.Smatrao sam da crobex neće niže od 3000.Pogriješio samo dva i po puta.I ovi koji su ćekali signale za bul market počeli su najjače ulaziti na 2.250 .Propustili
80 % dobitka.Kako nisam bio u HT i INI nego u drugim dionicama skinuo sam gotovo
200% u tom razdoblju rasta.I sada sam u prednosti u odnosu na te ziheraše.Skakao sam i od cvijeta do cvijeta.I više puta u istom danu.To daje
živost u ovoj našoj bari jer je likvidnost jako loša.A što bi tek bilo bez daytradera.

vidim da dosta forumaša prodaje sav portfelj petkom da ih vikend ne zatekne u dionicama.Šta se to može dogodit preko vikenda?Stvarno to rade ili je to nova bajka na forumima? [sealed]

vidim da dosta forumaša prodaje sav portfelj petkom da ih vikend ne zatekne u dionicama.Šta se to može dogodit preko vikenda?Stvarno to rade ili je to nova bajka na forumima? [sealed]

Prošle godine je svaki ponedjeljak bio najčešće crni ponedjeljak nakon crnog petka.I strah ušao u kosti.
Prošle godine smo u vrijeme dividende HT bili na 4.200.U utorak smo bili na 2.244 bodova,I to je
bio najveći nivo u zadnjih šest mjeseci.
Da li investitori očekuju klizanje kao i lani pa bježe.To je lani bila dobra odluka.Ali sadašnji crobeks
na 2000 bodova je za 50% niži nego lani.I da li je realno očekivati isto klizanje crobeksa kao lani.
Smatram da griješe jer je većina dionica podcijenjena i da nebi bilo realno očekivati daljni pad.
Ali bila bi još veća glupost tvrditi da sigurno griješe.Utoliko prije što smo prošle godine smo imali preuzimanje INE od MOLa.Gdje bi bili da toga nije bilo.Da li bi bili pali ispod 1000 bodova.Vjerovatno bi.
Država je ove i prošle godine isisala lovu sa tržišta kapitala.A još uvijek je žedna.Tu ne možemo očekivati pomak na bolje.
A što ako HT počme upucavati lovu sa kupnjom vlastitih dionica.Tada sve ide up.
Mislim da treba kupovati kada je nešto jeftino i
prodavati kada je skupo.A sada je jeftino.A da li je i najjftinije?Tražiti najjeftiniju kupnju i najskuplju prodaju je vrlo teško,a u tome uspjeti
gotovo nemoguće.
JA sam sebi olakšao dilemu.Odlućio sam da ostajem u dionicama dok crobeks ne preskoći barem 3.000.Naravno da izlazim iz jedne dionice i po mom mišljenju ulazim u podcijenjeniju.I više puta pogodim nego pogriješim i smanjim pad ili povećam rast.
Za špekulante 50% keš,50% dionice je dobra varijanta.A za ziheraše ionako nema mjesta na burzi.
Do prije samo dvije godine kada sam ulazio ovaj posao sve mi je izgledalo skupo,ali sam ipak kupovao ono što mi je izgledalo ne preskupo.A sada je ipak daleko lakše kupovati prema
osnovnim multiplima.Ali zadnjih dana većina je smatrala da je skupo i da treba prodavati.
U svakom slućaju ćeka nas interesantan ponedjeljak.I tako bi trebalo biti cijeli šesti mjesec,a onda već dolaze financijska izvješća.Uvijek nešto iznenada i iz zasjede.
Treba stalno biti spreman i imati informaciju,ali vrazi podmetnu i dezinformacije.

(i sa ovog foruma između ostalog) malo podigli horizonte pa držali dionicu koju kupe bar tri mjeseca umjesto tri dana, siguran sam da bi im (a i svima nama skupa) zarade bile daleko veće. I trošilo bi se daleko više pive a daleko manje normabela tako da bi svi skupa bili i sretniji i bogatiji. Donedavno me vrli kolega Febo uvjeravao kako je trade zakon, no ušutio se u zadnja tri mjeseca otkako sve samo raste.
Pozdrav svima i nadam se da ste shvatili poruku, ovo je bilo dobronamjerno, bez namjere da ikoga uvrijedim.
thumbsup wink cool kiss thumbsup wink cool kiss

Ne sjećam se da sam ikada sa Vama razgovarao, budite ljubazni pa me podsjetite gdje i kada je to bilo?!
Vezano za Vaš post, odgovoriti ću Vam protupitanjem: Tko Vama(ili bilo kom drugom) brani da dionicu ili bilo koji drugi kupljeni financijski instrument držite tri mjeseca, tri godine ili trideset godina?
Ja imam svoj način ulaganja i prilagođujem ga situaciji na tržištu, paradoks je u tome što nerijetko Vi ili slični Vama za loše odabranu investicijsku politiku krivite sve druge osim sebe samih.
Na PD-u sam prestao pisati iz nekih drugih razloga, ne zbog rallya na Crobexu.

Lijepi pozdrav!
Febo
[smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Najgore od recesije je prošlo, slijedi oporavak:

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=36b8529f-1d38-435b-b404-07957870399f&open=sec

neznam kako ce se vecerasnja utakmica odraziti na TK,iako sam skeptican kladio sam se na hrvatsku iz patriotskih razloga,sad budemo vidjeli dali cu ublaziti proslotjedni pad portfelja….. [thumbsup]

Ja se kladim kontra naših, ali uvijek za sitnu lovu. Ako ispuše, odvedem ženu na večeru. Ako dobiju, sretan sam. Tako sam uvijek u win win.

I'LL BE BACK

New Report

Close