Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako Ameri junački otresu …

Drugi scenarij je…

Treći scenarij je…

Tvoju analizu si jednostavnije mogao napisati u par riječi. "Možda ćemo rasti, ali ako nećemo, onda ćemo padati"!?
[/quote]

Nije to analiza…, to čista ironija izvire iz duše, a i brate mili pa zanimljivije je za čitati, osim ako ti nije žao tih nekoliko trenutaka koje si potrošio na čitanje…

Još da dodam…, ovo kod nas više nije korekcija jer to više nisu dobitonosne prodaje, malo je onih koji su kupovali dovoljno nisko da bi još uvijek nešto i zarađivali na ovim prodajama…, većina nas rasproda na 10-20% dobiti, izlazi iz dionice, baca se na nešto drugo ili pak lovi istu na nižoj razini…

Sutra, ako ovako nastavi idu gubitonosne prodaje i to svjesno ne bi li se što spasilo i pokušalo uloviti na nižoj razini…., a ako se ipak okrenemo plusu, mnogi će opet svjesno plaćati dioncu skuplje nego su je danas prodali…., a tada je rast jak, no ne tako brutalan kao ova današnja rasprodaja…

ali svakako stoji da sam si mogao uštediti vremena tako da nisam ništa niti pisao…

Ajd pozdrav i čuvajte zdravlje…
[/quote]
slazem se sa tobom da malo pojasnim.
Malo je onih koji cuvau dinonicu do rasta cca 70%.

Evo primjer ja….
Kupijo sam Atpl na 750 kn bilo me strah kad je bila na 630,pa je mic po mic dosla d 700 i mslijo sam da ce pasti opet na 650 kn.Kad sam vidijo velike promete kupijo sam je po 750 kn.
Dosao je ovaj dan rasprodaje i ona sa 790 pala je na 700 kn .Nisam imao hrabrostinadokupiti jer sam kupovao IGH po 2600,a on je ao na 1500.Vjerovao sm u IGH da ce dobiti posao al taj mjesec dok nijeskoio na 3000 kn bla je kalvarij..da se vratim na ATPL.
Nakon pada na 700 kn vrlo brzo je vratila na 830 kn i tu se drzala nekih 10-ak dana.cekalo se u vezi banaka izvjesce tset na stres.Nisam znao sto ciniti dali prodai i uzeti zaradu ili cekati.Dva dana je burza bila nenormalana cak na 835,pa padne na 790 u roku ta dva dana.
Nisam imao vise hrabrosti cekati i proao je po 815 kn kad ona narasla isti dan na 900 kn jer je izvjesce bilo pozitivno.
Spremam se kupiti na 900 kn jer je dva -tri dana se vrtila od 925 do 895 kn.
Taman da cu je kupiti kad stize izvjesce da je firma ostrarila Q1 u minusu 50 milja kuna,a nakon toga njezin dionicar koliko se sjecam prodao oko 2 milje kuna dinoca po rposjecnoj cijeni od 911 kn.
recite vi meni kao kupiti takvu dionicu po 900 kn ili ostati u njoj od pocetka …znaci od 750 kn kad su stizale tako lose visjet…NEMOGUCE.

P.S.Zato nevjerujem u sutrasnji pad vec samo rast burze sutra i prekosutra po 2.5-3,00 %.

pozz

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Jedini razlog ovakvih stanja je da se kolega svi ponašaju poput vas i sličnih, znači vi
i slični mislite da bi svi morali u istom momentu pobjeć u cash ili obrnuto i to po
mogućnosti u danu nekoliko puta…..nemojte se čudit onda ovakvim izvedbama, ovo je
čisto normala za naše umove i dostignuća….

Nemam običaj raspravljati s nickovima starim dva petka, ali kad ste me već prozvali…

Uopće se ne čudim ovakvim izvedbama, ja sam shvatio s kime imam posla i zato sam s većinom portfelja pobjegao u keš još u petak (dan prerano ali vrh je teško pogoditi), a s manjim dijelom portfelja s kojim trejdam sam i danas zaradio par tisućica na IGH i ATPL.

Samo se meni čini da vi još niste shvatili s kime imate posla, vjerojatno će vam sutra postati jasnije ako Ameri zatvore crveno i kad vidite novu izvedbu crobexa!
o&o
[/quote]

No dobro, ako sam zadnjih par godina imao prilike isprobati svakakvih pa i ovakvih
izvedbi, znači nema nikakvih iznenađenja…..vidjet ćemo koji će to sad udjeličari masovno
povlačit kapital, naime udjeličara u fondovima više nema nego su ostale samo crkavice……
možda mirovinci povuku svoje zadnje iz OIF-ova????? pa neka nam udijele još jedan veličanstveni
krug, nikad neznaš….

Ljudi, možete vi reć kaj oćete ali ja se bojim sutrašnjeg dana. Kako smo rasli pogotovo zadnjih dana tako ćemo i past. Nadajmo se da ce ameri i evropa otvorit minimalno zeleno inace i ako bude malo crvenog kod njih kod nas će bit daj šta daš…

*misko
Ajde ti, kao iskisan investitor, procjeni kolike su nam šanse da sutra odemo dalje u minus nakon današnjih -7%

Nekih 40% [cool]

U razdoblju od 1.1.2008. do danas smo imali sljedeće nizove nakon većeg pada:

a) -4,83% -2,07% -2,39% +2,09%
b) -5,22% +1,27% +0,19% -0,25%
c) -5,69% +2,53% +4,96% +0,18%
d) -5,08% +0,94% -3,16% +7,91%
e) -6,40% -4,12% -7,59% -10,20% +15,93% +7,86% -7,98%
f) -7,98% +2,55% -2,89% +1,91%
g) -5,48% -1,60% -7,58% -4,97%
h) -5,05% -0,28% +1,20% -4,74%
i) -5,45% -3,29% -2,74% -6,67%
j) -5,28% +2,29% -4,35% -6,47%
k) -4,54% +1,06% +1,61% -0,77%
l) -5,63% +2,21% -2,64% -4,79%

To što danas nismo na ZSE pratili kineze koji su jutros napravili još +3 % veću kulu od karata ili Amere od sinoć može biti vrlo logično.
Danas su se samo svi posložili po bidu u jednom danu, jer im sutra prijeko treba CASH svježih ulagača.
Nekome taj Cash-r-a treba da isplati dobavljače, nekome da namiri plaće,
pobjednicima da plate izbore, fondovima da prebace plusiće, pojedincima za godišnji, budjama za nove jahte i ljubavnice …

Nije još sjela lova od obveznica i novozatraženih kredita, pa ovako opet premostiti treba,
ipak je ovo tržište kapitala

A možda su i loto uplatili … [wink] [wink]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

sorry al nisi dobro upučen u neke stvari

Tebi svaka čast na procjeni ulaska i izlaska, ja te sreće i znanja nisam bio da pogodim dno i vrh, uključio sam se kasnije i izašao ranije ali sam zadovoljan zaradom s obzirom na vrijeme koje mogu posvetiti burzi.

Ali ostajem pri mišljenju da su ovo u zadnjih mjesec dana napravili mali i malo jači mali ulagači i pokoji fond koji je također ulazio ali samo na par dana.
I bolje da završimo ovu raspravu jer bismo mogli otići predaleko, da je pravne države bilo bi tu posla i za Hanfu, evo uzmimo npr. JDPL i kordinirano trgovanje nekoliko malih i nekoliko malo jačih malih ulagača?! Da li još uvijek misliš da sam neupućen?!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

masa prodaje jer se strase dobitka ,zato jer neznaju sto znaci lupit glavom o pod.tko ne vidi zao mi je,ali atpl ide na 2000 s trzavicom tu negdje sada.trzala se i kad je padala sa 1100 na 1600 pa nazad na 600.tako ce bit i sad malo dole pa na 2000 ,pa tek onda stabilizacija…pozdrav i ne odricite se blaga tako lako,,,pitajte stare ljude sto je atlantska i kako drze do svojih ljudi…

Rocky 100tka za statistiku!Jedino pravilo je da pravila nema.

A fundamenti će doć na svoje. Najveći gubitnici ovog proljeća su EWT tehničari i oni iz kategorije ovaca, koji ionako uvijek gube. Lako ih je prepoznat na forumu po defetističkom stilu pisanja.

Profitirali su svi oni koji su vjerovali svojim a ne tuđim očima. Ako ti se kuna nudi za 30 lipa onda ju kupiš iako ti neki šonjo s naslovnice govori da je još rano. Taj će ju kupovat po kunu i po jer će tad biti siguran da je uzlazni trend.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Najgore je zapravo što kod crobexa većinom nema odgovora na pitanje "zašto pada?" ili "zašto raste?", već se samo utvrđuje činjenica da raste i pada, a ostalo je tapkanje u mraku. Kad pogledate Amere, oni već sad imaju neke analize i odgovore na pitanje "zašto dow danas pada?" (pa čak i površne analize kao što je na cnn-u).

Jednostavno me izluđuje nedostatak pa i najmanje mrvice racionalnosti u crobexu!!!

Elektroprojekt: studija za elektranu na Kosovu vrijednu 330 milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
PRIŠTINA – Kosovska vlada u suradnji sa Svjetskom bankom i hrvatskom tvrtkom "Elektroprojekt" predstavila je danas u Prištini studiju izvodivosti za izgradnju hidroelektrane u Žuru, mjestu kod Prizrena, nedaleko od albanske granice, čija će izgradnja stajati 330 milijuna eura.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/elektroprojekt-studija-za-elektranu-na-kosovu-vrijednu-330-milijuna-eura,47187.html

pada zato sto je uzletilo malo previse zadnjih dana,manje vise svi su vec odradili jak skok,sad malo korigiranja da se otvore pozicije novim koji kasne s ulazom…moralo se skorigirati….ocito je da nema love da sve raste odjednom nego se dize sektor po sektor,naravno potrebno je imati i fundamente za skok….
zavrsetkom korekcije,mislim da sam primjetio sektor koji bi mogao potegnuti prvi u novom valu,fundamenti se polako kompletiraju bit ce zanimljivo sljedecih par dana….ja sam napomenuo vi malo proanalizirajte………

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

*misko
Ajde ti, kao iskisan investitor, procjeni kolike su nam šanse da sutra odemo dalje u minus nakon današnjih -7%

Nekih 40% [cool]

[/quote]
Ta vremena su iza nas, onda su okolnosti bile sasvim drukčije, te brojke su pokazatelj ondašnje situacije na TK i ne mogu služiti kao obrazac ponašanja TK u današnjim uvijetima koiji su bitno drugačiji!
To je sve bilo u padajučem medvjeđem tržištu, kada se nije znalo kakva če biti kako globalna tako i naša fin. izvješča. kada se radio dn promet od 20milja, kada si sa 100k kn mogao napraviti -15% jer je kupnja bila rijetka i niska itd.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close