Jedini razlog ovakvih stanja je da se kolega svi ponašaju poput vas i sličnih, znači vi
i slični mislite da bi svi morali u istom momentu pobjeć u cash ili obrnuto i to po
mogućnosti u danu nekoliko puta…..nemojte se čudit onda ovakvim izvedbama, ovo je
čisto normala za naše umove i dostignuća….
Nemam običaj raspravljati s nickovima starim dva petka, ali kad ste me već prozvali…
Uopće se ne čudim ovakvim izvedbama, ja sam shvatio s kime imam posla i zato sam s većinom portfelja pobjegao u keš još u petak (dan prerano ali vrh je teško pogoditi), a s manjim dijelom portfelja s kojim trejdam sam i danas zaradio par tisućica na IGH i ATPL.
Samo se meni čini da vi još niste shvatili s kime imate posla, vjerojatno će vam sutra postati jasnije ako Ameri zatvore crveno i kad vidite novu izvedbu crobexa!
o&o
[/quote]
Miško moram ti replicirati da pričaš gluposti i vjerovatno lažeš da si u petak izašao a evo i zašto predviđao si crobex za svibanj na 1100 bodova a sada pričaš da si bio u dionicama ili voliš lagati ili nešto s tobom nije u redu jer je nemoguće čekati crobex na 1100 bodova a usput biti u dionicama to da trejdaš vjerujum jer to i sam radim ovih dana.
Danima se kupci nabidavaju prije otvaranja jer je bilo puno euforije, sutra je u početku moguće upravo suprotno. Dakle, treba biti oprezan i sutra.
Ja sam lijepo napisao u nedjelju da pazite ovaj tjedan i šta će se dogoditi ako izađe neka loša vijest a ne daj bože da ispadne neki leš, ali nisam očekivao da će ovo crobexu napraviti minus futuresa od samo pola posto. Ali su me odmah neki popljuvali, prepoznat će se koji su to, oni koji kažu da mali nemaju toliko para i da su kupovali domaći i strani fondovi?!
Nadam se da po ovom lupanju po bidu i paničnoj rasprodaji sad vidite ko je kupovao zadnjih mjesec dana i dizao cijene, a neki se čude kako sad nema fondova da brane ove cijene po kojima su ulazili?! Teško je prošetati do SDA i pogledati stanje, sve bi vam bilo jasno ko je kupovao i nabio cijene, lakše je filozofirati!
Ovo vaše čuđenje danas je prva faza u kojoj poričete da se ovo događa i nije vam jasno zašto padamo. Iza toga ide prozivanje "onih nekih" koji vam sve ovo rade i kao namjerno manipuliraju cijenom, organiziraju napade i još kojekakve gluposti. Sutra ćete već i Hanfu prozivat, a ne znam kako se nitko Samodola nije sjetio zadnjih mjesec-dva?
A na kraju ćete shvatit da mali više i nisu tako mali nego upravo oni drmaju burzom, mirovinci kupuju obveznice a OIF-ovi nemaju za kiflu! Retail je jako nezgodan kad ima para i kad osjeti da sve raste, a još nezgodniji kad osjeti da sve pada!
sorry al nisi dobro upučen u neke stvari
Baš je lijepo čitati ovaj topic…, odmah se vidi tko se rasprodao i tiska nadolje, a tko i dalje "tvrdoglavo" čeka na oporavak…
Kako će biti sutra uvelike ovisi o Amerima, Azijatima, a bogme i Njemcima….
Ako Ameri junački otresu velika je vjerojatnost da će sutra ići u zeleno, jer ništa od kojekakvih katastrofalnih vijesti nema…, a kako Ameri kažu tako će slijediti i Švabe…
Mi bi se trebali povesti za Europom koja slijepo slijedi futurese i doći će do nervoze zbog prevelikih rasprodaja i želje za povratkom u pozicije…
No kako su nam zaključne cijene na većini dionica debelo ispod prosječnih pretpostavka je da ćemo opet krenuti iz minusa, ali s višim cijenama od zaključnih…
Drugi scenarij je da opet nakon nelošeg dana futuresi pocrvene, Europa u deliriju od nekoliko postotaka crvenog u Amera ode debelo u minus i odosmo i mi za njima, ko naručeno za ekipu u kešu…
Treći scenarij je da je bitka kod nas završila, rane se previle i bez obzira na stanje vani krenemo lagano u plus jer više nema želja za bagatelnim rasprodajama…
Sve u svemu ja pojma nemam kako ćamo sutra krenuti, kao ni većina koji drukaju na bilo koju stranu…, no skloniji sam zelenilu jer razlog za ovakav "sudnji dan" gotovo i da nema…., osim ako su nas Srbi ponovo napali, Sj. Koreja je "dobacila" Bijelu kuću, HDZ je odlučio uvesti kapitalnu dobit, te je na kraju svega Kardum ponovo nekog izlemao…
Pozdrav svima i budite mi dobro…
Po meni je ovo bilo očekivano i ja sam ovih dana izlazio iz nekih dionica ne zato što one ne vrjede toliko već iz razloga koji god portal otvotite tamo vam s naslovnice vrišti članak da je ovaj rast neopravdan i nije utemeljen ni na čemu a kada smo padali bez veze to je bilo utemeljeno ja vas pametnjakoviće pitam na čemu je bio utemeljen pad, ja sam osobno na vrjeme ušao pa me uopće ne zabrinjava ovaj pad čak možda će mi i dobro doći jer ću se ponovo natovariti jeftinih dionica i prodati ih opet sa zaradom od 100% kao što sam i sada uradio.
Ako Ameri junački otresu …
Drugi scenarij je…
Treći scenarij je…
Tvoju analizu si jednostavnije mogao napisati u par riječi. "Možda ćemo rasti, ali ako nećemo, onda ćemo padati"!?
miško nisi li ti u eurima odavno?
sjecam se tvojih postova o deprecijaciji
Po meni je ovo bilo očekivano i ja sam ovih dana izlazio iz nekih dionica ne zato što one ne vrjede toliko već iz razloga koji god portal otvotite tamo vam s naslovnice vrišti članak da je ovaj rast neopravdan i nije utemeljen ni na čemu a kada smo padali bez veze to je bilo utemeljeno ja vas pametnjakoviće pitam na čemu je bio utemeljen pad, ja sam osobno na vrjeme ušao pa me uopće ne zabrinjava ovaj pad čak možda će mi i dobro doći jer ću se ponovo natovariti jeftinih dionica i prodati ih opet sa zaradom od 100% kao što sam i sada uradio.
ja volim kad se piše da je rast neopravdan, jer to znaci da su sviu kešu…izišao sam s pola van jer svi pricaju upravo o rastu, a to znaci kupili su dionice
upamtite kad su svi u kešu nema pada…kad su svi u dionicama nema rasta
joj kakva razmišljanja, ko babe na kavi poslije kuhanja ručka. zašto neki imaju potrebu predviđati budućnost ? nije prodao jer će rasti, nije kupio jer će padati…ma dajte molim vas…svaki dan treba iskoristiti, uvijek postoji neka dionica koja će rasti slijedećih dana a bome i ona koja će padati. a ovdje se neki kilave i sa prodajom i sa kupnjom, a prilike prolaze. wake up folks !
Evo super je danas bilo.
Divota.
Za one koji imaju casha kao ja, i htjeli bi dokupiti svoje dionice jeftinije evo prijedlog starog lisca.
Ako sutra krene oko nule ili lagani minus, ili pak veći minus, postavite cijeli portfelj na ask, ali nikako na prvi, već je bitno da je uvijek vidljiv u top 10.
Naravno napravite sačekušu na bidu.
Kad fino kupite, maknite ask i to je to.
To vrijedi naravno za ove srednje likvidne dionice, na HT ili ATPL to nema smisla.
Tako ćemo sutra probati pa da vidimo što će biti.
[smiley]
ameri jednostavno ne mogu pasti
ameri ne mogu pasti jer idu u inflaciju. sve je više dolara koji sve manje vrijede. nemaju oni tolko dionica kolko imaju dolara. jedino ako fed odluči da im inflacija baš i nije dobra spika i krenu srkat pare nazad. Tek onda bi moglo doći do ozbiljnijeg pada SP-a, ali do te odluke proći će još vagona…. Mi smo roknuli zato jer je bila euforija prošli tjedan i okomiti rast. naravno da nakon toga ide 10+ % down. neke dionice i više od toga, neke manje. U paniku ne vjerujem. iako bi bilo dobro da se rasproda. recimo sutra meni Vira malo po 320. [wink]
Tvoju analizu si jednostavnije mogao napisati u par riječi. "Možda ćemo rasti, ali ako nećemo, onda ćemo padati"!?
[/quote]
Nije to analiza…, to čista ironija izvire iz duše, a i brate mili pa zanimljivije je za čitati, osim ako ti nije žao tih nekoliko trenutaka koje si potrošio na čitanje…
Još da dodam…, ovo kod nas više nije korekcija jer to više nisu dobitonosne prodaje, malo je onih koji su kupovali dovoljno nisko da bi još uvijek nešto i zarađivali na ovim prodajama…, većina nas rasproda na 10-20% dobiti, izlazi iz dionice, baca se na nešto drugo ili pak lovi istu na nižoj razini…
Sutra, ako ovako nastavi idu gubitonosne prodaje i to svjesno ne bi li se što spasilo i pokušalo uloviti na nižoj razini…., a ako se ipak okrenemo plusu, mnogi će opet svjesno plaćati dioncu skuplje nego su je danas prodali…., a tada je rast jak, no ne tako brutalan kao ova današnja rasprodaja…
ali svakako stoji da sam si mogao uštediti vremena tako da nisam ništa niti pisao…
Ajd pozdrav i čuvajte zdravlje…