CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Potpuno ludilo, brodari katapultirali CROBEX 6%
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Pravo ludilo danas na Zagrebačkoj burzi. CROBEX je zaključio u plusu 6 posto i grabi prema razini od 2.300 bodova (zaključno 2272,94 bodova). Čak devetnaest izdanja imalo je promet iznad milijun kuna.
hm ovih dana blokada vise nego u bosni devedesetih,a mislio sam da je to nemoguce….. [shocked]
Ovo mi sve više liči na film Alfreda Hitchcocka.
Promijeni si nick pa ti nece liciti [lol]
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Potpuno ludilo, brodari katapultirali CROBEX 6%
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Pravo ludilo danas na Zagrebačkoj burzi. CROBEX je zaključio u plusu 6 posto i grabi prema razini od 2.300 bodova (zaključno 2272,94 bodova). Čak devetnaest izdanja imalo je promet iznad milijun kuna.
sutra bi moglo opet, kako smo padali tako i rastemo [tongue]
ZAOSTAJANJE
Dionički fondovi u svibnju čak 20,75% zaostali za CROBEX-om
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
KOMENTAR – Laspeyresov indeks vrijednosti udjela u domaćim dioničkim otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom (tipa kakav je i Crobex) svibanj je zaključio 13,80 posto u pozitivnom teritoriju.
Od prosjeka su u mjesecu svibnju napokon bolje prošli fondovi koji upravljaju sa velikom neto imovinom
http://www.seebiz.eu/hr/analize/dionicki-fondovi-u-svibnju-cak-20%2c75%25-zaostali-za-crobex-om,46976.html
Dobar članak čisti dokaz da fondovi nemaju pojima
pa ih vi samo sljedite trebalo bi zapravoi igrati suprotno
moja strina bi bolje pogodila
nego svi ti stručnjaci…
ma nema zime idemo gore, u mjesec dana dva puta probili gornji bolinger…
spekulacije da bi nesto trebalo rast a drugo padat su vam u najmanju ruku smijesne, HT bi trebao biti na 280 pa nije, kaj cemo sad?
Sve super ali mi se ne svidja sto su mirovinci (ne samo AZ) poceli dosta dijonica masovno prodavati.
(naravno i kupuju standordno svoje pulene).
MOzda prebacuju to "svojim" OIF da dignu prinose.
Neznam, comments.??
prodaju zato jer su debili. Ledo su vani,a IGH riješe za dan dva i da bog da se nikda ne vratili, a ja sam svoju mirovinu ionaku davno otpiso. Trpali Ingru po 400, a prodaju ledo po 5 i IGH po 4K. majko mila.
Dobar članak čisti dokaz da fondovi nemaju pojima
pa ih vi samo sljedite trebalo bi zapravoi igrati suprotno
moja strina bi bolje pogodila
nego svi ti stručnjaci…
U pravu ste kolega. Pojma nemaju, ali vode igru i šišaju male.
Uotalom u hrvatskoj je tako svugdje. Vode igru oni koji nemaju pojma.
Mirovinski fondovi žele blaža ograničenja
Kad tržišna kapitalizacija kompanije padne ispod 600 mil. kuna…
http://www.poslovni.hr/117796.aspx
Petrov za sve
Zagrebačka burza: Kupiti ili prodati dionice?
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
KOMENTAR – Cijene dionica osobito je teško prognozirati na kratak rok i u prilikama kada cijene dionica jako osciliraju. Što činiti danas?
i disclaimer
Nemojte se obazirati na preporuke analitičara, pa čak ni vaših prijatelja. Iza svake preporuke postoji skriveni interes. Ovaj tekst napisan je u dobroj vjeri i nije poziv za kupnju ili za prodaju dionica.