Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja danas na Crobexu 5,5% u minusu sa portićem cca 5k..[cry]

INGRa , LEDO , ZVZD , HT , LKRI , IGH , svi redom otresli ,,,

za nevjerovati … [angry]

smanjuje se minus.......

za nevjerovati … [angry]

to ti je tako kada imaš krive dionice [tongue]

DOKUP!

crobex je trenutno preko 2200 ( 2255 ) bodova, gdje nije bio od 28.listopada 2008 ( crobex 2152 ).

Kad pogledamo cijene dionica tada i usporedimo ih s ovim današnjima, najviše upada u oči ogromna razlika između današnje cijene IGH i tadašnje 6.150,00. Isto to možemo reći i za INGRU kojoj je zadnja cijena taj dan iznosila 118,98 kuna.( npr. JDPL tada cca. 170,00kn danas 229,00, LKPC 1400 tada danas 1645,00 )

Hoće li se i te dvije dionice pridružiti ostalima koje su došle na tadašnje razine vidjeti ćemo ovih dana.

realno realno….građevinari su bili inače prenapuhani….ovo su izgleda fer cijene trenutno….osim toga spominješ jdpl, investitori vjeruju u te dionice jer brodari ne ovise toliko o HR koliko o svijetu….kod nas stalno neke loše vijesti, dok u svijetu već se nazire kraj krize, a neki kažu da kod nas tek stiže….ako je vjerovati njima, brodari će dobro poslovati (rast BDI-a pokazuje da imaju pravo), dok građevinari? pa, svatko ima svoje, ali ja u građevinare nebi ulagao u ovim vremenima…kamate gore, investicije dolje…čista teorija

DOKUP!

Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
2.272,94 6.01% 90.758.824,01 kn 90.758.824,01 kn 0,00 kn 0,00 kn

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Izgleda da će najlikvidnije rješavati nelikvidnost u koju su uvedene i to upravo preko burze [cry]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

nisu krive- ne brini doći će i tvoj trenutak! samo strpljivo.

za nevjerovati … [angry]

[/quote]

nisu krive- ne brini doći će i tvoj trenutak! samo strpljivo.

za nevjerovati … [angry]

[/quote]

[/quote]

I ja se nadam al one su već i odradile 100% pa i više od dna , tako da rast će ziher samo
da li u ovom valu , e to je pitanje?

smanjuje se minus.......

Sve super ali mi se ne svidja sto su mirovinci (ne samo AZ) poceli dosta dijonica masovno prodavati.
(naravno i kupuju standordno svoje pulene).

MOzda prebacuju to "svojim" OIF da dignu prinose.

Neznam, comments.??

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Sve super ali mi se ne svidja sto su mirovinci (ne samo AZ) poceli dosta dijonica masovno prodavati.

Neznam, comments.??

Pripreme za short? Ne bi bilo prvi puta, bar AZ-u…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Neznam, comments.??

Ovo mi sve više liči na film Alfreda Hitchcocka.

samo st onemaju bas puno sa cime shortati vise.
Odsortat ce IGH i Ledo za 2 dana i sto onda?

Moguce da prebacuju svojim OIF-ovima

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

za nevjerovati … [angry]

Kolega, da su i ove vaše dionice danas rasle koliko bi porastao crobex + 10 % ??? ( šala mala )
Idemo po redu, doći će i vaše na red samo trebate imati strpljenja.

@ alan_poh

S građevinarima vam je uvijek ista priča, možete mnogo zaraditi ili izgubiti u samo nekoliko dana ( mjeseci ), pa tko misli da su IGH (-0.45 % prosječna) i INGRA ( – 1.75 %) danas mnogo " narasle " sutra će na ask, a oni koji misle da će svoj rast tek odraditi sutra sigurno neće nisko na ask, jer cijene dionica IGH i INGRE mnogo zaostaju za ostalima iz svoje branše.

Evo koliko su iznosile zadnje cijene građevinara kad je CROBEX bio niži nego danas. Ovako je to izgledalo 07.11.2008 – crobex – 2.216,99

HDEL –335,18 ( danas 389,00 ) zadnja
THNK – 2.304,00 ( danas 2.408,88 )
INGR – 126,67 ( danas 67,72 )
IGH – 6.650,00 ( danas 4.478,99 )

Vi tvrdite da su tada građevinari bili precijenjeni, a da su ovo danas realne cijene .Što da vam kažem kad sami sebe demantirate, jer po vama cijena HDEL je danas realna = 389,00 ( bila je i preko 400 ovih dana ), a tada je bila precjenjena na 335,18. ( THNK danas = 2.408.88 , tada 2.304,00)

Bilo kako bilo, činjenica je da je optimizam primjetan, da burze diljem svijeta rastu, kao i da dionice IGH i INGRE dosta zaostaju za CROBEX-om, kao i za ostalima.Ako je ( po vama ) cijena građevinara npr. THNK danas realna na 2.408,88, zašto to ne bi bila cijena IGH od 6.650,00 koji je usput budi rečeno dobio posao u CG.
Kad i ove dvije ( IGH i INGRA ) krenu za ostatkom svijeta bez problema će doći na te razine iz listopada 2008. ( IGH – 6.650,00 )

p.s.
nemam nikakvih problema gledati rast dionice JDPL, jer sam vjerovao u nju i kad to nije bilo baš popularno i moram reći da se isplatilo vjerovati. ( pogledati stranice JDPL kad je dionica JDPL bila ispod ( oko ) 100 kn )
[cool]

Periculum in mora.

New Report

Close