ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: CROBEX nastavio seriju, uzletio iznad 2.200
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Uz izvrsnu likvidnost od 37,55 milijuna kuna redovnog prometa dionicama na Zagrebačkoj burzi Crobex je u ponedjeljak do trenutka pisanja ovog teksta dobio na vrijednosti 4,89 posto, porastavši na 2249,05 bodova.
Do trenutka pisanja ovog teksta dvadeset i sedam se dionica u sastavu Crobexa nalaze u pozitivnom teritoriju, dok se niti jedna dionica u sastavu Crobexa ne nalazi u negativnom teritoriju
Odblokirao se ADPL… [smiley]
I tu su sada gljive poslije kiše na kupnji.
TILT !!! TILT !!!
A TKO?????????????????????
Jel to ovi koji sada drukaju za Crobex 2300??
[/quote]
E baš taj je tvrdio da ovo ništa ne valja, dok on zaradi 10% ja već imam 150% a nije ništa valjalo.
hihihihi
[/quote]
[lol] nečijih 150% ne vrijede u novcu, koliko nečijih 10%…nije isti 150% od 100 000 i 10% 0d nekoliko milja…ili pak je??? [lol]
…nadam se da će ti % doći u kešš prije nego se otope, a to će biti kad tad…kao nekima sa 5000 do 12xx…
nemojmo biti zlobni, ima onih koji nisu vratili ni 10%…budimo dobri da nas ne udari kao bumerang…LP…i čuvajte svoje zdravlje i V:Ž:
crobex je trenutno preko 2200 ( 2255 ) bodova, gdje nije bio od 28.listopada 2008 ( crobex 2152 ).
Kad pogledamo cijene dionica tada i usporedimo ih s ovim današnjima, najviše upada u oči ogromna razlika između današnje cijene IGH i tadašnje 6.150,00. Isto to možemo reći i za INGRU kojoj je zadnja cijena taj dan iznosila 118,98 kuna.( npr. JDPL tada cca. 170,00kn danas 229,00, LKPC 1400 tada danas 1645,00 )
Hoće li se i te dvije dionice pridružiti ostalima koje su došle na tadašnje razine vidjeti ćemo ovih dana.
Mislim da će sada i PBZ potegnuti.
Na kupnju došlo 383 komada po 578. [thumbsup]
Raste ovo u velikim postocima, prema očekivanju, no samo one koje čine Crobex, ostale su dionice još uvijek besramno potcijenjene !
A TKO?????????????????????
Jel to ovi koji sada drukaju za Crobex 2300??
[/quote]
E baš taj je tvrdio da ovo ništa ne valja, dok on zaradi 10% ja već imam 150% a nije ništa valjalo.
hihihihi
[/quote]
[lol] nečijih 150% ne vrijede u novcu, koliko nečijih 10%…nije isti 150% od 100 000 i 10% 0d nekoliko milja…ili pak je??? [lol]
…nadam se da će ti % doći u kešš prije nego se otope, a to će biti kad tad…kao nekima sa 5000 do 12xx…
nemojmo biti zlobni, ima onih koji nisu vratili ni 10%…budimo dobri da nas ne udari kao bumerang…LP…i čuvajte svoje zdravlje i V:Ž:
[/quote]
ja sam se ko feniks izdigao sa -70%, no još uvijek sam u minusu, ponajviše zahvaljujući EIG-u [angry].. znam ljude koji su se izdigli upravo sa -80% na minus 65% ili sl.
ne treba se nikome rugati
IGH potonuo 5 % sa 4400 na 4215 za samo 20 minuta između 13:40 i 14:00.
Nevjerojatna je ta nesigurnost i strah koji je još uvijek u kostima.
Oni koji su marljivo skupljali po dnu ne brinu se za tako beznačajne oscilacije, di smo mi još
od 3500 na koliko smo zbog svjetskih kriza trebali ukupno pasti [yawn]
Baltic Exchange Dry Index 3681 UP 187
BCI Baltic Exchange Capesize Index 6549 UP 424
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3093 UP 193
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1835 UP 4
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 870 UP 6
Isto tako će biti zanimljivo vidjeti i rast ove dionice u samo nekoliko sati ili dana.
Pravo je pitanje je li ova cijena dionice IGH u ovakvim uvjetima na tržištu ( crobex + 4.5 %, primjetan optimizam ) realna ili je trebala biti dosta viša.
Kao što vidite ako netko želi cijenu spuštati to može uraditi za nekoliko minuta s par transakcija.
Ne trebate sumnjati da onda kad netko poželi podići ovu dionicu da će to još lakše učiniti, samo što će tada mnogi samo gledati taj rast, jer je neće lako uhvatiti ako naglo krene gore.