Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izvlačenje zarade: Todorić na ime dividendi povlači 85 milijuna kuna

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/izvlacenje-zarade-todoric-na-ime-dividendi-povlaci-85-milijuna-kuna,46826.html

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

što misilte kako će crobex sutra završiti – crveno ili zeleno. Ajmo jedna mala anketica!
da li će nakon 6 dana rasta prevladati prodaja i unovčavanje dijela dobitka ili nastvaljamo sa uzlaznim trendom ?
Ja očekujem ipak jedan crveni dan sa 1-2 % minusa! možda se varam ili je to samo priželjkivanje-vidjecemo uskoro!

evo malo realnosti

Utjecaj krize na trideset najjačih hrvatskih kompanija

Dobit najvećih poduzeća tri puta manja nego lani

Tvrtke koje čine elitni razred na Zagrebačkoj burzi u prvom su kvartalu ove godine ostvarile 1,5 milijarda kuna manju dobit, a država gubi stotine milijuna kuna poreza. Tek je trećina kompanija uspjela zadržati prošlogodišnju razinu

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/dobit-najvecih-poduzeca-tri-puta.aspx

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

što misilte kako će crobex sutra završiti – crveno ili zeleno. Ajmo jedna mala anketica!
da li će nakon 6 dana rasta prevladati prodaja i unovčavanje dijela dobitka ili nastvaljamo sa uzlaznim trendom ?
Ja očekujem ipak jedan crveni dan sa 1-2 % minusa! možda se varam ili je to samo priželjkivanje-vidjecemo uskoro!

sve do 07 mjeseca Up i samo UP…nema se sto desiti jer se cekaju izvjesca Q2 gdje ocekivam 80% pozitivna

To je moje misljenej

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Bit će tako- kako procjene MARKET MAKERI- tj. O N I. Ako procjene da treba predaha – onda će pustiti da se investitori polako izvlače iz dionica… ako procjene- da ćemo ipak slijediti europska ili
svjetska kretanja- onda će biti tako , kako će biti u Aziji i Americi…..ili barem neki opravdani
razlog koji ima veze sa svijetom.
Ako procjene da tržište treba zaustaviti- onda će Crobex održavati oko nule. Čisto radi čvrstih smjernica daljnjeg kretanja – po principu- ako ne znaš kud- onda razmisli dva put!

I tako……. sve je u njihovim rukama….. ne zamaram se previše..idem gledati dobar film na TV.

U svakom slučaju , događaji na burzi u posljednje vrijeme -ostavljaju dojam da se netko brine-
da se tržište ipak pozitivno stvara- pa nećemo valjda mi biti destruktivci- kontra cijelog svijeta?
Nije uopće bitan dan-dva… nemojte da Vas mali predah možda zavara….
Sa medijima budite flegma….danas kiša-sutra sunce…… pozdrav.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Predvidjam korekciju sutra do -2,4%

evo malo realnosti

Tvrtke koje čine elitni razred na Zagrebačkoj burzi u prvom su kvartalu ove godine ostvarile 1,5 milijarda kuna manju dobit, a država gubi stotine milijuna kuna poreza. Tek je trećina kompanija uspjela zadržati prošlogodišnju razinu

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/dobit-najvecih-poduzeca-tri-puta.aspx

Tolko smo i pali. I to je realnost.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

evo malo realnosti

nadam se da vam je sad jasniji ovaj neprekidan rast crobexa.

jer lako je iz ovoga zaključiti da će u Q1 2010. dobit vjerojatno biti 2 do 3 puta veća u odnosu na Q1 2009.

a na burzi se kupuje 6-9 mjeseci unaprijed, dakle upravo kupujemo Q1 2010.

Bez obzira na visoki rast CROBEXA u svibnju on i dalje pino više zaostaje u odnosu na druge indexe, crobex je na samo 54% svoje vrijednosti u odnosu na kraj svibnja prošle godine, dok su vodeći europski i američki indeksi 65-72% (FTSE 72%, NASDAC 69,6%, DAX 69,35). Treba imati na umu da je ZSE malo i plitko tržište gdje su oscilacije uvijek jače izražene nego na velikim burzama, sljedeći faktor je struktura CROBEXA i ZSE u kojoj npr brodari imaju puno veći utjecaj i težinu nego na drugim burzama i u drugim indeksima.
Zbog svega navedenog za očekivati je i dalje rast CROBEXA jer brodarima puše snažan vjetar BDI-indexa u jedra, šečerane i građevinci imaju također dobre izglede u narednom periodu, JANAF bi trebao uskoro na krilima nafte i dokapitalizacije oporaviti se itd…

jeli zna ko kad ce hajdukove dionice na burzu?

Bit će tako- kako procjene MARKET MAKERI- tj. O N I. Ako procjene da treba predaha – onda će pustiti da se investitori polako izvlače iz dionica… ako procjene- da ćemo ipak slijediti europska ili
svjetska kretanja- onda će biti tako , kako će biti u Aziji i Americi…..ili barem neki opravdani
razlog koji ima veze sa svijetom.
Ako procjene da tržište treba zaustaviti- onda će Crobex održavati oko nule. Čisto radi čvrstih smjernica daljnjeg kretanja – po principu- ako ne znaš kud- onda razmisli dva put!

I tako……. sve je u njihovim rukama….. ne zamaram se previše..idem gledati dobar film na TV.

U svakom slučaju , događaji na burzi u posljednje vrijeme -ostavljaju dojam da se netko brine-
da se tržište ipak pozitivno stvara- pa nećemo valjda mi biti destruktivci- kontra cijelog svijeta?
Nije uopće bitan dan-dva… nemojte da Vas mali predah možda zavara….
Sa medijima budite flegma….danas kiša-sutra sunce…… pozdrav.

točno miami.ako se sjećaš kako je to izgledalo prije par godina,fondovi su radili što žele.iza ručka su se prema raspoloženju fond menagera dizale i spuštale dionice prema potrebi.pre plitko smo mi tržište.pleši kako drugi sviraju.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

…ovaj tjedan do 2300…a drugi tjedan…neznam…
…zanimljiv je jedan graf…iz moje dokumentacije… staviti ću ga u grafove…molio bi daljnje mogućnosti…neka ga grafičar "uredi" dalje…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

New Report

Close