Ne brinite, nema više većih korekcija. Do minus 1-1,5 možemo maksimalno ali zato idući dan idemo 3 puta više gore. Ne isplati se trejdati, nema se ni za brokera. Ali najveće su šanse da vam dionica pobjegne nakon prodaje. U bullu smo ljudi, samo neznalice sada prodaju. [thumbsup]
Slažem se 100% sa navedenim, posebno sa boldanim… Tri recenice bez imalo mudrovanja a daju odgovor na retoričko pitanje šta nam se to danas desilo.
zbog ovih koji već mjesec dana najavljuju korekciju ,ljudi su ulazi i izlazili i tako izgubili novce masu puta.
Mislim da je ovaj rast u zadnjih mjesec, dva dana samo je "napumpavanje" cijena i indexa samo da bi amortizirali što više pad koji će se uskoro dogoditi- a on će biti poprilićno "surov".
Ekonomija se vraća u normalni kolosijek- to je definitivno. No, pritisci na rast GDP su opterećeni velikim utezima kao što je povećanje nezaposlenosti, hipoteke i pad vrijednosti nekretnina i ostale poteškoće, inflacijski pritisci i slićno- stoga treba biti oprezan.
Tko kupuje i investira u TK na ZSE- slobodno neka izvoli- ali nemojte kukati i plakati kada smo u "crvenom". Sami odlućite o vlastitim investiranjima- jer sami snosite i posljedice.
hvala na upozorenju rajko [cool]
Ajmo sad gore. Uh što se k/p preokrenula u korist kupnje. A špekulanti brže ponovo unutra inače ćete odnijeti gaće na štapu! [lol]
Ne brinite, nema više većih korekcija. Do minus 1-1,5 možemo maksimalno ali zato idući dan idemo 3 puta više gore. Ne isplati se trejdati, nema se ni za brokera. Ali najveće su šanse da vam dionica pobjegne nakon prodaje. U bullu smo ljudi, samo neznalice sada prodaju. [thumbsup]
Slažem se 100% sa navedenim, posebno sa boldanim… Tri recenice bez imalo mudrovanja a daju odgovor na retoričko pitanje šta nam se to danas desilo.
[/quote]
Slažem se u globalu, ali ne sa tvrdnjom da nema prilika za trejd jer ih je na pretek !
80% trejdera je zadnja 3 tjedna ispalo , tj ostvarili su manje prinose nego da su pustili dionicu da odradi pa se sada druka kako nam je privreda u mahuni da bi se ulovio zadni vagon.
HR privreda je mnogo žilavija nego što pojedinci misle, a ova HUPova i sindikalna prepucavanja preko medija su političko hvatanje pozicija u svrhu pritisaka na vladu da poduzme neke mijere. tj. pokušavaju iskoristiti ovo stanje da proguraju neke svoje zahtjeve za što u stabilnim uvijetima neme šanse.
80% trejdera je zadnja 3 tjedna ispalo , tj ostvarili su manje prinose nego da su pustili dionicu da odradi pa se sada druka kako nam je privreda u mahuni da bi se ulovio zadni vagon.
HR privreda je mnogo žilavija nego što pojedinci misle, a ova HUPova i sindikalna prepucavanja preko medija su političko hvatanje pozicija u svrhu pritisaka na vladu da poduzme neke mijere. tj. pokušavaju iskoristiti ovo stanje da proguraju neke svoje zahtjeve za što u stabilnim uvijetima neme šanse.
[/quote]
stotka barbosa@
U bullu smo za NEKE DIONICE a za neke ce bit neugodnih iznenadjenja.
Vidjet cemo za koji mjesec [wink]
Strašno me zanima tko ne nekim Bidovima gdje se u opće ne trguje ima otvorene naloge na smiješno niskim razinama koje se nikada neće realizirati ?
Poanta je u tome da ako se ja želim postaviti na kupnju za to odmah moram imati novac i sad bi sa tim novcem trebao čekati nekog nivca koji se nikade neće pojaviti i samim time sam sam sebi zablokirao likvidna sredstva. npr. CHAG kupnja 500 kom za 80 kn. Prva prodaja 590kn.
Sad si je ovaj kupac zablokirao 40 000 kn i čeka tu ono što nikad neće dočekati.
Bolje mu je da je otišao u banku i oročio na 6% !
A da ne govorim šta je negdje drugdje već mogao zaraditi.
Strašno me zanima tko ne nekim Bidovima gdje se u opće ne trguje ima otvorene naloge na smiješno niskim razinama koje se nikada neće realizirati ?
Poanta je u tome da ako se ja želim postaviti na kupnju za to odmah moram imati novac i sad bi sa tim novcem trebao čekati nekog nivca koji se nikade neće pojaviti i samim time sam sam sebi zablokirao likvidna sredstva. npr. CHAG kupnja 500 kom za 80 kn. Prva prodaja 590kn.
Sad si je ovaj kupac zablokirao 40 000 kn i čeka tu ono što nikad neće dočekati.
možda mu se nešto dogodilo a nema opunomočenika da opozove nalog
To postavljaju oni koji ne moraju imati slobodnu lovu, nego ako prođe namire prodajom drugih dionica.