DOBRE VIJESTI
Euroobveznice: Već prvog dana upisano milijardu eura!?
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Već prvog dana upisa hrvatskog izdanja euroobveznica interes je premašio sva očekivanja te je umjesto očekivanih 750 milijuna eura upisano milijardu eura obveznica, saznaje HTV iz neslužbenih izvora.
http://seebiz.eu/hr/novcano-trziste/obveznice/euroobveznice-vec-prvog-dana-upisano-milijardu-eura!%3f,46429.html
Los Angeles Times: Hrvatska među top 40 destinacija
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
WASHINGTON – Čitatelji kalifornijskog dnevnog lista The Los Angeles Times, uvrstili su Hrvatsku među 40 "obveznih" turističkih destinacija u svijetu, u anketi objavljenoj u svibanjskom turističkom prilogu lista.
http://seebiz.eu/hr/seebiz-trend/putovanja/los-angeles-times-hrvatska-medu-top-40-destinacija,46426.html
Mnogi se u zadnje vrijeme pitaju što je to potaklo rast tržišta kod nas iako predviđanja za naredni perijod nisu baš sjajna . Postoje razne teorije i nebih se previše na to osvrtao .
Moje skromno mišljenje je sljedeće :
Točno je da je sljedeće polugodišnje razdoblje vjerojatno najgore za poslovanje većine privrednih subjekata , pa se s pravom očekuje pad vrijednosri istuh u sljedećem razdoblju .
Međutim tada kao i u svim segmentima života doći će do konačnog oporavka koji će u jednom dugom razdoblju donijeti stabilnost i rast prvrede i cijele ekonomije .
U svim krizama pa tako i u ovoj doći će do velikih i malih preuzimanja . Upravo zbog toga je vrijeme pred posljednji veliki pad vrijednosti tržišta kapitala zauzmu što bolje pozicije u vlasničkim strukturama pojedinih firmi i kompanija kako bi ih se moglo u završnoj fazi krize (koja tek slijedi) što lakše i povoljnije preuzeti .
Dakle po mom skromnom mišljenju slijedi još kratko vrijeme rasta , a zatm pad i preuzimanja(oko 6 mjeseci) zatim konačni oporavak .
[thumbsup] [bye]
Pa tko te tjero da prodaješ, isti oni što su drukali na dole stajali su na kupnji, i sada sebe ne želiš priznati da su te namagarčili već optužuješ nekoga drugoga, neke mračne sile koje burzu dižu gore a trebale bi dole jer eto ti si prodao, daj ne budi smješan.
[/quote]
danas sam od jutra na nekim dionicama na bidu, a na nekima na asku 😉
pa ti vidi…
[/quote]
mora da si genije! [lol]
Kupnja na PBZ višestruko jača, moglo bi i to u blokadu danas.
Kolega pa ti taj PBZ topiš već mjesecima
na kraju price bakic ispao genijalac,imao muda i cash u pravo vrijeme,i pri tome jos odabrao dobre dionice
svaka cast
friske vijesti upravo na seebiz, jedna pokraj druge:
Zagrebačka burza: Euforija, CROBEX probio 2.000!
Ozren Matijašević: Do kraja godine krah gospodarstva
Prodajem u limburgu
Kupujem kad mi se pruži prilika
friske vijesti upravo na seebiz, jedna pokraj druge:
Zagrebačka burza: Euforija, CROBEX probio 2.000!
Ozren Matijašević: Do kraja godine krah gospodarstva
to bi trebalo bit za zbunjivanje mase,al meni se cini da su novinari-narucitelji clanaka najvise zbunjeni [thumbsup]
Mislim da bismo mogli danas imati preko 100 milja redovnog prometa, a svakom investitoru ostavljam da sam za sebe izvede zaključak da li je to dobro za nas ili nije.
Ima dionica koje se još u opće ni su pokrenule. Ni su baš likvidne ali će do jeseni biti. Po položaju Aska vidi se da je tamo brana. E sad: treba imati m..a risknuti 100 000 kn popapati kompletnu branu ili koliko možeš, čuvati to do jeseni/zime i onda u miru uzeti 300%.
To je sva nauka.