…"SKIDAM KAPU" …SVAKA ČAST ONIMA KOJI SU DANAS, NAKON NAJMANJE MJESEC DANA KAPITALIZIRALI DOBIT NA PAR DIONICA…PRVENSTVENO MISLIM NA VDKT I LKRI…bravo majstori… [thumbsup]
A HDEL?
[/quote]
hedel je ciljano pumpanje balona.biti če uskoro plaća i škrgut zubi.svima koji su iskoristili situaciju čestitam.
ova upozorenja bi kao trebala značiti da smo sada precjenjeni…daj te molim vas kao da sve to nije ukalkurirano u cijenu dionice poput vdkt su bile po 4000kn da bi pale na 200 atpl je bio 3600 i pao na 500! itd… a sve dobre firme ako je netko dobio po nosu to su dionice! ajmo se sada uplašiti i sutra u rasprodaju [angry]
korekcija je bilo i biće ali po meni značajnijeg pada crobexa nebi trebalo biti a vidoševiću poručujem da ne gleda previše cnn i nbc jer hrvatska ima samo 4 milje ljudi bez neke značajnije industrije šta je nama ovo naspram devedesetih i kojekakvih stečaja rasprodaja i muljaža [thumbsup]
…tada smo i zadužili silne milijarde kolega…a tko će nam sada dati???razmislite o tome???…sretno…
Na ZSE ne trguju samo domaći, ne?
ova upozorenja bi kao trebala značiti da smo sada precjenjeni…daj te molim vas kao da sve to nije ukalkurirano u cijenu dionice poput vdkt su bile po 4000kn da bi pale na 200 atpl je bio 3600 i pao na 500! itd… a sve dobre firme ako je netko dobio po nosu to su dionice! ajmo se sada uplašiti i sutra u rasprodaju [angry]
korekcija je bilo i biće ali po meni značajnijeg pada crobexa nebi trebalo biti a vidoševiću poručujem da ne gleda previše cnn i nbc jer hrvatska ima samo 4 milje ljudi bez neke značajnije industrije šta je nama ovo naspram devedesetih i kojekakvih stečaja rasprodaja i muljaža [thumbsup]
CROBEX je itekako precijenjen. Da bi Vam potkrijepio ovu moju konstataciju dovoljno je samo reći da u Europi postoje firme koje imaju tržišnu kapitalizaciju kao skoro sve značajnije hrvatske firme zajedno a pala im je vrijednost u zadnjih godinu dana za 80% !!!
Ovo će biti velika recesija i sada smo u "sredini recesijskog ciklusa". Ali naj gore je iza nas- tako da se ne bojite previše. CROBEX vidim u rujnu na 1.200 bodova!
Na ZSE ne trguju samo domaći, ne?
tako je, igraju i stranci kao i u Dinamu samo što su oni povukli pare još kada je Mamić prodao Eduarda i nama ostavili "igraće" tipa Carlos pa nek se mi snalazimo sami…….
CROBEX je itekako precijenjen. Da bi Vam potkrijepio ovu moju konstataciju dovoljno je samo reći da u Europi postoje firme koje imaju tržišnu kapitalizaciju kao skoro sve značajnije hrvatske firme zajedno a pala im je vrijednost u zadnjih godinu dana za 80% !!!
Ovo će biti velika recesija i sada smo u "sredini recesijskog ciklusa". Ali naj gore je iza nas- tako da se ne bojite previše. CROBEX vidim u rujnu na 1.200 bodova!
[/quote]
Pišeš notorne gluposti, dobro ti je napisao vipy.
Kojim firmama je to pala vrijednost 80 %, ajde molim te?
To bi vjerojatno bile one koje su otišle ili su pred stečajem.
Dovoljno je reći da ne trebaš više piti, alkohol. Toliko.
Bogami, možda je to u pitanju, nisam na to uopće pomislio.
Po meni, nema baš nikakog razloga da idemo dole. To , što smo malo kapizalizirali dobit na pojedinim
dionicama, nije baš nikakav razlog za promjenu trenda. Dapače, optimizam – unatoč pokušajima
da povremenim slabijim vijestima se izazove promjena cijena na niže – je vrlo jak.
Općenito, stanje je lakše , težnja da se cijeje vrate na prijašnje – kod nekih dionica je ogromno.
Dobro je netko napisao- mi smo u odnosu na mnoge u okruženju- berzovno osviješteno tržište-
ali i najopreznije tržište od mnogih- jer na svaku sitnicu reagiramo povlačenjem…
Taj pad je izazvan samo strahom malih dioničara, ništa više- ali i njih je sve manje.
Danas, predlažem – mirovanje- do objave pozitivnih vijesti iz svijeta….. a po svemu sudeći
će ih biti- jer je cirkulacija kapitala tako velika- da se negdje moraju igrati s njim…
miami vidjet ćeš da ima razloga da se ide dole.
Turizam 2009. gubi 1,5 milijardi eura
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=df6a4102-eb2d-4a15-8e48-57c0cccb5a73&open=sec
Laser, to su netočne statistike temeljene na izračunima netočno prijavljenih noćenja…
Pa ti takve podatke smatraš ozbiljnima ?
Turizam će ove godine biti improvizacija- za većinu domaćih i inozemnih turista, jer su
ekonomske promjene osjetljive na promjene pa i naši osobni – ali i generalni planovi neizvjesni.
Pokušala sam napraviti raspored za godišnji – tko će kuda u obitelji…. nemoguće, nitko ništa ne zna, svi nešto preptpostavljaju. npr. jedan ne može dobiti godišnji-. jer se situacija u firmi pogoršala-
drugi nema novaca – pa će nešto improvizirati s apartmanima, treći ima druge planove….
A na kraju- svi će biti negdje na moru i potrošiti koju kunu, možda manje nego prije…
No, tu ima rješenja- a to je drastično sniženje cijena. Država bi trebala dati medijskog prostora
/ jeftinog / za oglašavanje svih sniženja u turizmu- kako bi se potrošači odlučili za manje novaca
otići na more….
Standardna srednja klasa – ima svoje vikendice ili apartmane, na njih ne računajte….
Zato- država mora osnovati hitnu službu za promiđbu turizma i upznati nas s najjefitnijim
mogućnostima ljetovanja …. pogotovo , obiteljskog- mi smo prezeleni za poslovni turizam.
Najviše gluposti država je napravila u nautičkom turizmu, iako pozdravljam sve mjere
oko ilegalnog chartera. Imala sam brod 11,4m pa neke stvari vidim u marinama.
Dakle, pet sekundi je do 12- za turizam…. hebali ih izbori – prije turističke sezone- s čim se oni bave?! Pozovite turiste na more- onak ljudski- a da pri tom ne idu doma s kreditima…..
miami vidjet ćeš da ima razloga da se ide dole.
Turizam 2009. gubi 1,5 milijardi eura
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=df6a4102-eb2d-4a15-8e48-57c0cccb5a73&open=sec
obzirom ko vodi turizam, i kako se to vodi, taj gubitak će biti odličan rezultat.