Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas korekcija

[b]"Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju"[/b]

Turizmu se loše piše

Vaš link

Unatoč očekivanjima od glavnog dijela sezone te prodaje tzv. last minute aranžmana koji su lagano krenuli, u Udruzi hrvatskih putničkih agencija procjenjuju da bi financijski pad turističkih prihoda ove godine mogao biti i do 20 posto.

Ovakve loše procjene iznijeli su direktorica UHPA-e Maja Stanić i potpredsjednik udruge Zoran Pečarević, no istovremeno su pojasnili da putničke agencije očekuju pomoć od domaćih hotelijera, kojima će poslati apel za smanjenje cijena, a naročito onih koje se odnose na fiksne zakupe.

Hrvatski hotelijeri ove su godine cijene podigli za približno sedam posto, dok su cijene u Hrvatskoj konkurentnim zemljama na srednjem Mediteranu ostale slične lanjskim ili povećane tek za oko dva posto…

danas korekcija

danas kolekcija?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ja sam to već rekao u par navrata i svi su me ispljuvali da drukam.kako će biti jaka sezona i da pričam gluposti
A kako sam i sam u tom poslu,ne treba mi ničije mišljenje. Interes se prepolovio.turističke Web stranice bilježe posječenost manju i do 50%.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Turizmu se loše piše

Vaš link

Unatoč očekivanjima od glavnog dijela sezone te prodaje tzv. last minute aranžmana koji su lagano krenuli, u Udruzi hrvatskih putničkih agencija procjenjuju da bi financijski pad turističkih prihoda ove godine mogao biti i do 20 posto.

Ovakve loše procjene iznijeli su direktorica UHPA-e Maja Stanić i potpredsjednik udruge Zoran Pečarević, no istovremeno su pojasnili da putničke agencije očekuju pomoć od domaćih hotelijera, kojima će poslati apel za smanjenje cijena, a naročito onih koje se odnose na fiksne zakupe.

Hrvatski hotelijeri ove su godine cijene podigli za približno sedam posto, dok su cijene u Hrvatskoj konkurentnim zemljama na srednjem Mediteranu ostale slične lanjskim ili povećane tek za oko dva posto…

Setam ja sinoc po Lungo Mare u Opatiji i ispred zlatarne u hotelu Savoy cujem razgovor vlasnika jednog od ducana u sklopu hotela: "U PM ovi iz Liburnia Hotela rade ko da hoce da propadnu. Prosle godine u ovo doba je bilo 300 gostiju, sad ih je 80. Ne znam kako da cijene formiram…"

A vrijeme je ko da je ljeto 28-30 C a gostiju puno premalo. Dakle predsezona je podbacaj totalni samo se nadam da ce sezona biti OK.

Usput, jedan kolega s foruma mi bio jucer u posjeti i veli “pa nije bas da je Opatija poluprazna”. Nakon sto sam mu rekao da obrati paznju na detaljcic da je 95% registracija RI promijenio je misljenje. Ak je ovak u Opatiji kak je u drugim mjestima???

…lakše će i jeftinije prodati hotele kad počnu propadati…i ja jučer ostah zatečena,neugodno Opatijom…nigdje entuzijazma i osmijeha…koda im se neda raditi… [rolleyes]
…jedino naša Ivana 7 krstari,al prije neg uđeš na jahtu obavezno izut cipele oliti štikle… [cool]

U Dalmaciji će izgleda sezona biti nikad bolja.

p.s pesek drukaš u rukavicama.

danas korekcija

naravno, ali bi bilo dobro samo da je danas, no problem što sljedi malo poduža korekcija s tek bljeskovima prema gore dostatno za plus samo pojedincima udruženi u interesnu skupinu tzv"Dužurni huškaći up and down" stoga s njima treba biti oprezan i ne ih podcijeniti.
Što reče Kardum" čuvajte svoje novce", s tim više što je vrlo malo pozitivnih vijesti i sljedi gotovo sigurno nestabilno i teško ljeto za sve nas,
pozdrav

danas korekcija

danas kolekcija?
[/quote]

Kakva ko(l)rekcija?

Nema ništa od toga, vite da smo u up trendu.

Tj. onaj ko ujutro kupi na kraju dana će imati zaradu 5%, ja sam taj, ja sam taj hihihi.

[tongue]

danas korekcija

danas kolekcija?
[/quote]
Da možemo očekivati laganu korekciju crobexa,ali iznenađenje će biti na mostischu gdje će vjerovatno prevladavati zelena boja,jer su zadnje cijene po kojima se računa crobex značajno veće
od prosiječnih cijena trgovanja.I to će popraviti ugođaj.Većina će misliti da ako pada crobi,da oni
pobjeđuju jer padaju manje ili rastu na mostischu.Ali panike nebi smjelo biti.Dapaće.
Prodavači su puni keša i vrebaju priliku,ali mislim da će biti strpljivi u kupnji.
A kako smo postali aktivni sudionici svjetskog tržišta kapitala ,a vidimo da su svi u minusu oko 1%
valjda i mi trebamo ići 1% dole.

Ovdje upišite svoj komentar…

koja korekcija ,ameri još malo pa u plusu [thumbsup]

New Report

Close