Ma kakva je ta tvoja firma kad si cjeli dan na forumu od jutra do mraka, šta pakujete maglu u gajbu, evo ja sam u državnoj firmi pa me donekle i mogu shvatiti ljudi a vi se hvalite da ste poduzetnik a cjeli dan ništa ne radite, jadno naše malo poduzetništvo a onda kuku kuku.
ako si u državnoj firmi naravno da nemožeš shvatiti ljude/firme koje se bore za svaki postotak i svaki posao.
Zvone je napisao:
– u ta dva mjeseca HDEL je bio kraće vrijeme i na 280 taj dan pa natrag na oko 180 i niže što u valu pada burze.
To je netočno. Hdel je pao sa cca 270 kn na točno 228 kn. Sa par dionica. To može svatko provjeriti. neznam da li imate loše pamćenje ili zaobilazite istinu.
kolega, ovako: HDEL je došao sa velikim skokovima na 280, tu se kratko zadržao pa onda na cca 230 jedno vrijeme i zatim nakon toga po malo na 150-60 koliko se sjećam a tada sam ga počeo kupovati malo jače jer sam smanjivao prosjek od cca 230 kada sam počeo prve kupovine.
Kolega vex pa zar ne vidite da tu imamo hrpu kolega koje misle da je burza paralelni svemir neovisan od realne ekonomije i niti ne pomisljaju da izlistane firme na burzi mozda rade sa stotinama i tisucama malih i srednjih kooperanata? Ja kuzim jako dobro o cem pricate – u slicnom sam dre.. ko i vecina firmi.
kako si poslovao prošle godine? Naime, burza je pala 80%…kakav je _to_ bio svemir?
[/quote]
burza je najosjetljivija na nadolazeću krizu. Preljev u realno gospodarstvo se događa kasnije. A to je nažalost tek počelo. Naravno da bih želio da sam u krivu no ne vidim niti jedan pozitivan pomak u hr a raspitujem se u svakoj prilici. 100 milja kuna prometa i nikakva pamet može dignuti našu burzu za 15% u roku par dana. Što mislite koliko kuna i pameti treba da zaustavimo pad gospodarstva?
Evo vam dokaz. Onako je kako sam napisao. 7.5. maksimum 269 kn a odmah dan nakon toga minimum 228 kn ali prosjek je 252 kn.
Što će reći nikakve korekcije na hdel-u još nije bilo. dakle prosječna cijena 7.5. je 247,60 kn a 8.5. je 249,35 kn.
Kolega nemojte me zamarati sa neistinama. napamet znam kretanje cijena stotinjak dionica.
Čini mi se da sam zaboravio staviti link.
http://www.zse.hr/securities/HDEL-R-A.aspx
jedino što sam pogriješio je vremenski rok – nije 2 mjeseca, već oko 4 zadnja – treba vidjeti točnije a što se tiče zadnja 2 nije toliko pao koliko sam rekao mea k… nije namjerno ali ako nije korekcija sa cca 270 na 230 onda ne znam što je korekcija.
netko nam svima redom dijeli jedinice bez obzira što govorili – to je dobro jer smo korisni u liječenju frustracija na burzi kojih je bilo zadnjih godinu i previše… [wink]
Austrijska bankarska grupacija Erste je u utorak objavila da zadržava svoju preporuku "akumulirati" za dionice hrvatske prehrambene kompanije Podravka, iako je smanjila ciljanu cijenu za tu dionicu na 260 kuna s prijašnjih 470 kuna, piše bankamagazine
Jel ovo moguce?? da su imali "ciljanu" cijenu d 470 kuna? [lol]
Zvone, sve stoji, ali HDEL je ovoga trenutka gotovo najskuplji građevinar. Doduše po P/BV su skluplji jedino DLKV i IGH, ali za razliku od HDEL to su profitabilne kompanije i imaju dvostruko do trostruko niži PE. IMHO, HDEL je nakon 220 do 250 kn čista ponzi u piramida odnosu na basket ostalih građevinara. Ja ne kažem da neće i dalje rasti jer je interesantna struktura dioničara, tj. nema velikog subjekta sellera trenutno, a ekipa je pod spikom "kolko je ona nekad bila" ali je definitivno u opasnoj zoni sada. Dakle ne govorim generalno da je skupa (nije ni prejeftina više doduše) ali u odnosu na basket ostalih građevinara fundamentalno je u vrlo vručoj zoni. A dug i bilancu neću ni spominjati. Ono što je kod HDEL-a opasno je da to svi zapravo znaju i znaju da je ponzi i kad kula od karata krene nazad bit će psihološka spirala i igra kreće u drugom smjeru. Da se to potakne, trebaju se ameri zarolat par dana, bez toga je OK.
Nisi kolega spomenu da je thnk-r-a trenutno najpodcijenjeniji građevinar
DIONIČKI FONDOVI
U travnju dionički fondovi prodavali domaće dionice!
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
ANALIZA – Iz statističkih aproksimacija slijedi da su investitori tijekom travnja iz dioničkih fondova povukli približno 9,90 milijuna kuna likvidnosti te da su upravitelji dioničkih fondova prodali domaće dionice u vrijednosti od približno 25,60 milijuna kuna.
http://seebiz.eu/hr/analize/u-travnju-dionicki-fondovi-prodavali-domace-dionice!,45770.html
znači ipak su prodavali fondovi a kupovali bikovi. [smiley]
[/quote]
sta nisi citao i da su kupovali fondovi,bio je link prije koji dan cini mi se,kolega nisi vidio ili zanemarujemo takve stvari…..???
[/quote]
kolega fondovi kupuju samo ht.
Kolega vex pa zar ne vidite da tu imamo hrpu kolega koje misle da je burza paralelni svemir neovisan od realne ekonomije i niti ne pomisljaju da izlistane firme na burzi mozda rade sa stotinama i tisucama malih i srednjih kooperanata? Ja kuzim jako dobro o cem pricate – u slicnom sam dre.. ko i vecina firmi.
kako si poslovao prošle godine? Naime, burza je pala 80%…kakav je _to_ bio svemir?
[/quote]
burza je najosjetljivija na nadolazeću krizu. Preljev u realno gospodarstvo se događa kasnije. A to je nažalost tek počelo. Naravno da bih želio da sam u krivu no ne vidim niti jedan pozitivan pomak u hr a raspitujem se u svakoj prilici. 100 milja kuna prometa i nikakva pamet može dignuti našu burzu za 15% u roku par dana. Što mislite koliko kuna i pameti treba da zaustavimo pad gospodarstva?
[/quote]
pa to ja trubim cijelo vrijeme.ameri su za podizanje gospodarstva ulupali tisuću milijardi dolara.I još su nestabilni .To Šuker nezna niti napisati a u podizanjeg našeg gospodarstva je uloženo nula.od antirecesijskog plana ostalo je ništa.nelekvidnost rastura.jednostavno nemaš više sa kime raditi jer nitko nikome niš ne plača. e ako se ta kriza neće odraziti na dionice a zapamtite pravi udar tek dolazi u nadolazećim mjesecima onda stvarno cijena dionica sa stvarnošću nema veze.i nezaboravite u americi firme bankrotiraju ,do sada kod nas nije niti jedna a ne znaći da neće.kolika je onda vrijednost dionice ? naši građevinari grcaju u neplačenim računima ,plaće isplačuju pozajmicama od banaka a pumpaju se non stop.