Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nikakav krah nije najavio guverner, već samo ono što se zna, probleme sa likvidnošću.
Ako bog da, država će se vani zadužiti obveznicama time će se prokrviti protočnočnost kuna.
Najveći dio duga države,u ovoj teškoj godini za otplatu, je otplačen.

To zaduženje će samo kratkotrajno zadržati likvidnost na ovim razinama(nadam se), a I te obveznice će doči na naplatu sa 10ak% kta.
Nama treba 10-15% povečanja BDP-a da bi postali likvidni a nikakva dodatna zaduženja države nas neće izvuči jer sve to ide u plače i potrošnju, nego če nas još dodatno uvaliti jer će država izmisliti neki novi namet ako se situacija u privredi hitno i drastično ne promijeni na bolje, kakvi su trenutni uvjeti za poboljšanje vjerujem da svi dobro znamo [sad]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Nikakav krah nije najavio guverner, već samo ono što se zna, probleme sa likvidnošću.
Ako bog da, država će se vani zadužiti obveznicama time će se prokrviti protočnočnost kuna.
Najveći dio duga države,u ovoj teškoj godini za otplatu, je otplačen.

To zaduženje će samo kratkotrajno zadržati likvidnost na ovim razinama(nadam se), a I te obveznice će doči na naplatu sa 10ak% kta.
Nama treba 10-15% povečanja BDP-a da bi postali likvidni a nikakva dodatna zaduženja države nas neće izvuči jer sve to ide u plače i potrošnju, nego če nas još dodatno uvaliti jer će država izmisliti neki novi namet ako se situacija u privredi hitno i drastično ne promijeni na bolje, kakvi su trenutni uvjeti za poboljšanje vjerujem da svi dobro znamo [sad]
[/quote]

Dovoljno je i 5-6 rasta.
A novi namet ide, PDV na igre na sreću, ca. 4 mlrd kuna prihoda proračunu.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Državi će krenuti uzimati novac gdje se on najviše vrti. Evo je na dnevniku bila najava udaranja PDV-a kladionicama i igrama na sreću. Već su povećali trošarine na duhan. Autoosiguranje je nužno, pa će uskoro opaliti i po njemu PDV. A onda će zaključiti da su dovoljno zasr…li, pa će dozvati MMF, ne bi li pokrili svoju nesposobnost.

Eh, skoro sam zaboravio, mogli bi i mi za ove releje dobiti malo po repici, jer nije lijepo špekulirati, dok se javnim službama smanjuju plaće.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Dovoljno je i 5-6 rasta.
A novi namet ide, PDV na igre na sreću, ca. 4 mlrd kuna prihoda proračunu.

sa 5-6% smo na nuli , na rubu recesije, treba nam minimalni plus i to ti je 7-8%

A sad ćemo malo pratiti kako nam je Kerum prošao. Moglo bi biti grdo za Konzum u Splitu ukoliko se lepi Žele ustoliči, i ne samo za konzum.

Državi će krenuti uzimati novac gdje se on najviše vrti. Evo je na dnevniku bila najava udaranja PDV-a kladionicama i igrama na sreću. Već su povećali trošarine na duhan. Autoosiguranje je nužno, pa će uskoro opaliti i po njemu PDV. A onda će zaključiti da su dovoljno zasr…li, pa će dozvati MMF, ne bi li pokrili svoju nesposobnost.

Eh, skoro sam zaboravio, mogli bi i mi za ove releje dobiti malo po repici, jer nije lijepo špekulirati, dok se javnim službama smanjuju plaće.

Cekaj dok se sjete udariti pdv na pdv

A sad ćemo malo pratiti kako nam je Kerum prošao. Moglo bi biti grdo za Konzum u Splitu ukoliko se lepi Žele ustoliči, i ne samo za konzum.

Hugo, ne boj se ti za kerum i konzum, gospoda rade sa 30-100% marže te još naplačiju policu i dr.ne mogu propasti ni da hoće , čak se mogu pogađati koliko pedevea će platiti ,na kraju to sve mi plačamo [angry]

Sjećam se jedne epizode Alan Forda, kad je general War na miljun dolara opalio n poreza Broju jedan, te mu je ostalo 10-tak dolara. Mislim da nas očekuje nešto slično.
Evo dao sam Šukiju tip, odakle može povući dobru ideju, jer mu imaginacija nije vrlina.

Hugo, ne boj se ti za kerum i konzum, gospoda rade sa 30-100% marže te još naplačiju policu i dr.ne mogu propasti ni da hoće , čak se mogu pogađati koliko pedevea će platiti ,na kraju to sve mi plačamo [angry]
[/quote]

Nije to u pitanju, već jačanje svoje pozicije i uništavanje konkurencije u šerifatu.

Nije to u pitanju, već jačanje svoje pozicije i uništavanje konkurencije u šerifatu.

Split pojede i jednoga i drugoga bez problema, bitnije bi bilo da se austro-ugarske i dr. ekspanzije stranih lanaca iskorigiraju, da se počne ulagati u proizvodnju a ne samo u trgovinu i financije

kolega aludirate na to da bi se mogao uvesti porez tu nama na trgovinu na ZSE…????.
bas me zanima kolika bi ista bila u tom slucaju…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

malo previse ste otisli moje kolege u pravcu filozofije a to nije dobro.Burza vozi svoj put bila država likvidna ili nelikvidna .Pa nemislite valjda da je ministarstvo financija kupovalo zadnjih 60 dana dionice i diglo burzu na 1800 bodova.nebrinite ima dosta ljudi koji su itekako likvidni i burza će gotovo sigurno nastaviti svoj put gore.evo pogledajte na primjer srbe i njih i njihovu burzu sa parsto tisuća eura dnevno prometa digla se na isti nivo kao i sve burze u svijetu. Čudno? ali istinito. [undecid]

New Report

Close