http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=57d096a0-8733-4180-860c-8818df78cc8e&open=sec
Hoćemoli vidjet uskoro našeg premijera pred licem pravde
Sad će INA srušiti crobex i odmah će krdo krenuti prodavati sve živo [angry]
kolega ima 100% za ovakvu procjenu, nije li malo previse, osim sampa prevladavaju namagarceni medonje kaj bi za medeke kupovali.
nece ici, poslije danasnjeg dana vise je nego ocigledno.
[/quote]
To što je tebi očigledno je da si u dionicama do grla, pametni su pola- pola, a mudri….
Bit če ti očigledno 01.07 – samo da ti nebude kasno… i da pametni znaju čemu služi pojas [lol]
[/quote]
aha, znači ako je netko full u dionicama na crobex 1700 onda je budala, a na 5400 je bio jako pametan. Vrtim si film od prije dve godine i poptuno je ista spika samo su se uloge promijenile. Tko god je na jesen 2007 ili početkom 2008 rekao da je izašao bio je ismijan, dijelile su mu se jedinice i bio je maltete prognan, a danas ako čovjek napiše da je 100% u dionicama odmah strah i nevjerica, nije normalan, budala, kuljageri, etc… previše je medvjeda ovdje zadnjih dana… da nema Sampija i još par kolega bio bi to pravi medvjeđi brlog… ja ne vjerujem da ste baš svi tako pametni[bye]… pričate duboko, lovit ćete plitko,jer ako nebute vi, bude Pero iza čoška, ne bojim se ja za vas [yawn]
[/quote]
kolega grijesite tek nedavno se moze ocjenjivati postavljeni postovi…
da tocno je da je na 5400 trebao uslijediti rast
također je tocno da drukeri prizeljkuju na 800 jer je to ono sto im odgovara ali i tada bi bilo skupo.
moj radnicki HT mi govori da je trenutno bolja pozicija od CASH-R-A a ako krene sve u 3pm pretvorice se u jeftinu kupnju ostalog…
ne nisam full u dionicama i svi smjerovi mi odgovaraju sto se za mnoge tako ocigledno nebi moglo reci.
ne necu HT mjenjat za CASH ili ATPL NA 900, KOEI ili DLKV po 400 ali da hocu po 500-600 ili 200-250.
ne, ne namjeravam sve rasprodat da odemo i na 1000, ne necu sve prodat da odemo i na 3000.
da propadace tvrtke i najgore nas tek ocekuje, da eu ce se brzo oporavit i npr. IGH ce iznjedrit jos jaci i snazniji nego ikad.
ne necu kupovat kad mi lukovic kaze da kupuje za moje penziono jer se situacija stabilizirala.
da odgovara mi rast , slazem se idemo dole, super kupovacu jos jeftinije odgovara mi pad.
ne ne tvrdim da sam u pravu i revidirao bih mnoge pogresne odluke u zivotu ali ne necu poslodavcu dopustit da mi ga stavi koliko mu pase jer ako ne platim dvije rate kredita prelazim u beskucnike.
ne necu kupiti novi auto jer mi ne treba, da placacu dopunsko merkur jos 17 god da si ne narusim standard i ulagacu vjerujem zauvjek na burzi.
zadrzavam pravo da su sve odluke pogresne jer dolazi superoluja ali ne necu nikad prihvatiti da mi veliki brat kaze sto moram napraviti.
http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/za-samo-tri-godine-sunceva-superoluja-mogla-bi-unistiti-civilizaciju.html
grijesim? moguce ali tko ne grijesi? stiscite keceve, ode ja u 4%
Ja sam kolegu shvatio na način da je sad riskantno ulaziti, a ne kad je crobex bio na soma i dvjesto…………… [smiley]
Svatko bi za sebe trebao izračunati ili procjeniti koja je realna vrijednost Crobija, te izvesti svoju investicijsku politiku. Za mene ove vrijednosti su ispod realnog vrednovanja Crobija, te su prihvatljive za ulaz.
Problematična je činjenica to što su FI i dalje u globalu vrlo dobri s obzirom na okolnosti, međutim kriza nas još nije dohvatila punim opsegom, te je pitanje što će biti s fundamentima u sljedećih 3, 4 izvještaja. U tom slučaju statička procjena crobexa izračunata s trenutnim FI neće odgovarati budućem stanju. Treba uključiti budućnost u procjenu.
Dakako da se ne kupuje Crobex, već dionice, te već pomalo dolazi do razmimoilaženja dionice, što će biti još očitije ukoliko kriza potraje. I dalje sam mišljenja da treba biti oprezan u izboru dionica, jer ipak do sada nismo imali tvrtke pred gašenjem (ozbiljnije a kotiraju na ZSE), što je realno za očekivati.
BTW
Guverner je u pravu, nama sudbinu kroji S&P, a mi samo pratimo trend umnožen za faktor trenutnog sentimenta u Hr. Za jahanje na valovima, ne treba gledati uopće TA Crobexa, već samo S&P, te Fibo linije pojedinih dionica.
[/quote]
dijelimo isto misljenje..odlicno receno.neka svatko radi po svojoj procjeni……sagleda okruzenje,kretanje burze uzroke i da ne nabrajam vise,odluci sam i ulaze ili ne ulaze ovisno o tomu kako procijeni situaciju….nitko nije bedast da radi kako mu drugi govore…
Ja sam kolegu shvatio na način da je sad riskantno ulaziti, a ne kad je crobex bio na soma i dvjesto…………… [smiley]
točno kolega, mislio sam da sam to sasvim jasno napisao,ali očito neki malo teže kopčaju [wink]
Danas u Jutarnjem listu ima dosta dobar članak.
Ekonomisti govore o stanju gospodarstva u Hr,a zaključak je da najveće problemi tek dolaze i da bi kolaps gospodarstva mogao nastupiti u jesen.
Največi problem će biti nelikvidnos,pad proizvodnje,nema novih investicija,otkazi,itd.,a našu vladu boli k….
Pročitajte svakako!
Nije drukanje,samo upozorenje.
Srbija pod kapom MMF.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9b753562-e750-4f9b-ac19-ba0dd669a15d&open=sec
Kad ćemo mi. [sealed]
Burza im je podivljala od kada dobivaju pomoć MMF, osobno mislim što prije to bolje, mi se javne uprave koja je nabujala do nevjerovatnih razmjera nećemo drugačije rješite, viška na željeznici, brodogradilišta koja donose gubitak Državi a par pojedinace se preko njih bogati, lažnih vojnih invalida (ne pravih da netko nebi krivo shvatio), netrasparetnih natječaja za javnu nabavu i da dalje ne nabrajam a ima toga još podosta i ono najvažnije da trošimo onoliko koliko zarađujemo.
MMF nije nikakav bauk za burzu, za malog čovjeka, MMF-a se boje oštapleri i lopovi.
[/quote]
Pa malo MMF, ali isto tako i posjeta dopredsjednika USA Srbiji.
Nije to mala stvar.
Još samo da priznaju Kosovo i eto velikog oporavka na balkanu (možeš mislit kak bu se to dogodilo) [lol] [lol]
Danas u Jutarnjem listu ima dosta dobar članak.
Ekonomisti govore o stanju gospodarstva u Hr,a zaključak je da najveće problemi tek dolaze i da bi kolaps gospodarstva mogao nastupiti u jesen.
Največi problem će biti nelikvidnos,pad proizvodnje,nema novih investicija,otkazi,itd.,a našu vladu boli k….
Pročitajte svakako!
Nije drukanje,samo upozorenje.
Iste priče su se pričale i na 1200 a vidi nas dismo na 1800 a velika većina je to propustila jer su bili naivni i vjerovali svakojakim likovima, ako USA burza bude rasla rast ćemo i mi i obrnuto a ove priče svežite mačku o rep.
Mi još nismo iskoristili ni džoker MMF za razliku od skoro svih zemalja na Balkana, a to da smo pali više od svih njih pa to nam je valjda svima jasno pa ćemo se isto tako brže od njih i oporvavljati sviđalo se to nekome ili ne, nevjerujte ovim koji imaju stotine nickova i pišu kako im odgovara kad prodaju ide to dole kada kupe ide to gore samo im je ovaj put vlak otišao a oni još stoje na peronu i čekaju vlak koji neće doći.
…neka mi netko objasni…KADA JE TAJ MMF TOLIKO DOBRO RJEŠENJE, ZAŠTO JE TOLIKO NEPOŽELJAN OVOJ VLADI???
http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3293939/index.do
Sve više naznaka za sve dublju krizu iz dana u dan
http://www.poslovni.hr/116344.aspx
Kriza sve dublja
Pa svakoj vladi je on nepoželjan jer automatski to znači da sama nije u stanju voditi monetarnu politiku i napraviti rezove koji su nužni, da ova vlada ide u smanjivanje javne upravi i plaća, vojci, željeznici, carini i drugima eto ti vala štrajkova a kada to radi MMF imaš pravo samo šutjeti.
http://www.javno.com/hr-profit/deflacija-rusi-burze-kriza-ce-trajati-do-2016_258364
Sad mi je jasno zašto je jučer GALINAC prodao čak za 12 miliona kuna dionica