jednostavno se ne može zakasniti s ulaskom…ali s izlaskom – da!
Ova vaša teorija ne drži vodu kako ćete objasniti ljudima da je moj plus u dva mjeseca preko 40% a mogao je biti i puno veći da nisam na nekim dionicama izlazio prerano.
Osobno poznam čovjeka koji je preko 70% u plusu i sada vi pričate da se ne može zakasniti, kako cjene dionica budu rasle vi ćete se sve teže i teže odlučivati za ulazak i s time će vaš novac vrjedoiti sve manje i manje.
ATPL se mogla kupovati po 450 moglo se zaraditi 100%
IGH se moga kupovati po 1500 moglo se zaraditi preko 100%
LKPC se mogla kupovati po 600 moglo se zaraditi 80%
i da ne nabrajam dalje takvih je dionica koliko god hoćete, bolje reći malo je onih na kojima se nije moglo zaraditi bar 40% i sada vi meni objasnite tu vašu teoriju da nije nikada kasno ući.
Ja sam kolegu shvatio na način da je sad riskantno ulaziti, a ne kad je crobex bio na soma i dvjesto…………… [smiley]
Ja sam kolegu shvatio na način da je sad riskantno ulaziti, a ne kad je crobex bio na soma i dvjesto…………… [smiley]
neki su i na soma i dvjesto tvrdili da je riskantno ulaziti,neki su i na 5400 tvrdili idemo gore,kojekakvi analiticari… nekako mi sve to zvuci poznato ….
Pa istu priču je pričao i na 1200 malo uđite u njegov profil pa pogledajte šta je tada pisao potpuno ista priča, i smim se kladiti da on nikada više neće kupiti ni jedne dionice bar dok crobex ne dođe na 3000.
Kud ćeš jači buy signal, američki senator druka nadolje, znači američani nam dolaze pokupovati burzu.
ajd sat ti i Dimo jednu lošu, ja ću onda jednu dobru pa smo za danas gotovi 🙂
Na nekim američkim dionicama je promet u minuti veći nego na ZSE u cijelom danu. Da nam žele pokupovati burzu učinili bi to odavno i bez problema. Čudi me da još nisu… [lol]
[/quote]
joj, sarkazam, dajte ljudi
joj, sarkazam, dajte ljudi
čovječe, pa i ja se zezam… [lol]
neki su i na soma i dvjesto tvrdili da je riskantno ulaziti,neki su i na 5400 tvrdili idemo gore,kojekakvi analiticari… nekako mi sve to zvuci poznato ….
Jel ti to diskretno aludiraš na HAAB analitičare? Mislim da bi moja baba bolje pogodila nego oni… [lol]
Jel ti to diskretno aludiraš na HAAB analitičare? Mislim da bi moja baba bolje pogodila nego oni… [lol]
[/quote]
Ali najgore od svega toga je što taj Stojić i slični njemu i danas bez problema iznose svoje analize kao veliki stručnjaci, takve bi trebalo cenzurirati za cjeli život i ismijavati ih na svakom koraku a ne im davati mediski prostor.
Svatko bi za sebe trebao izračunati ili procjeniti koja je realna vrijednost Crobija, te izvesti svoju investicijsku politiku. Za mene ove vrijednosti su ispod realnog vrednovanja Crobija, te su prihvatljive za ulaz.
Problematična je činjenica to što su FI i dalje u globalu vrlo dobri s obzirom na okolnosti, međutim kriza nas još nije dohvatila punim opsegom, te je pitanje što će biti s fundamentima u sljedećih 3, 4 izvještaja. U tom slučaju statička procjena crobexa izračunata s trenutnim FI neće odgovarati budućem stanju. Treba uključiti budućnost u procjenu.
Dakako da se ne kupuje Crobex, već dionice, te već pomalo dolazi do razmimoilaženja dionice, što će biti još očitije ukoliko kriza potraje. I dalje sam mišljenja da treba biti oprezan u izboru dionica, jer ipak do sada nismo imali tvrtke pred gašenjem (ozbiljnije a kotiraju na ZSE), što je realno za očekivati.
BTW
Guverner je u pravu, nama sudbinu kroji S&P, a mi samo pratimo trend umnožen za faktor trenutnog sentimenta u Hr. Za jahanje na valovima, ne treba gledati uopće TA Crobexa, već samo S&P, te Fibo linije pojedinih dionica.
Srbija pod kapom MMF.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9b753562-e750-4f9b-ac19-ba0dd669a15d&open=sec
Kad ćemo mi. [sealed]
FINANCIJSKA KONFERENCIJA
Hanfa će posve zakomplicirati delistanje dionicahttp://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3293673/index.do
Srbija pod kapom MMF.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9b753562-e750-4f9b-ac19-ba0dd669a15d&open=sec
Kad ćemo mi. [sealed]
Burza im je podivljala od kada dobivaju pomoć MMF, osobno mislim što prije to bolje, mi se javne uprave koja je nabujala do nevjerovatnih razmjera nećemo drugačije rješite, viška na željeznici, brodogradilišta koja donose gubitak Državi a par pojedinace se preko njih bogati, lažnih vojnih invalida (ne pravih da netko nebi krivo shvatio), netrasparetnih natječaja za javnu nabavu i da dalje ne nabrajam a ima toga još podosta i ono najvažnije da trošimo onoliko koliko zarađujemo.
MMF nije nikakav bauk za burzu, za malog čovjeka, MMF-a se boje oštapleri i lopovi.