Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

roha i burza – poveznice? [rolleyes]

Treba malo pripomoći Lukiju i ekipi. Prenaglo je Crobi otišao. Još je svježe sjećanje kako je ne tako davno svojim izjavama pogurao Crobex u ambis, a ljudi kako vidim u medijima njegove izjave doživljavaju u potpunom transu. [bye]

Ti si "Filija" već toliko smiješan i dosadan da ponekad pomislim da si baron, lupetaš jedno te isto već mjesecima. Pazi da te opet ne isključe onda ćeš morat otvarat Filiju2

I'LL BE BACK

@Dođoše pičekaj još malo, moram pojačat JDPL po nešto nižoj. onda kreću [lol]

I'LL BE BACK

Kaj je danas, nenamo ideje, ne znamo gdje smo, i kud ćemo ….. Srbi pojačavaju tempo. mi smo
se nešto uzvrpoljili jer je medijska atmosfera u Hrvata trenutno sivo- tamnosiva…s bijelim flekama
tu u tam…..?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Vidim da se prilično kuka u zadnje vrijeme da su investitori pobjegli s burze, da je likvidnost nikakva.

Da li je to stvarno tako i gdje je nestao sav taj silan novac jer koliko god netko je skupo plaćao dionice., tako je netko ih skupo i prodavao.

Malo sam se igrao sa prometima na ZSE od 1.1.2006. godine

Pokušao sam uspoređivati količinu protrgovanih dionica na način da sam podijelio ukupno trgovanje sa vrijednošću crobexa za taj dan ne bi li simulirao broj protrgovanih dionica.

Iz toga se može vidjeti neki poredak (prosječni broj protgrovanih crobexa mjesečno):

1. lipanj 2006 (taj mjesec je Pliva prošla na burzi – 1.400.000.000 kuna u jednom danu) – 44,22 (početna crobex 2507 zaključna vrijednost CROBEX-a 2713 taj mjesec)
2. listopad 2008 – 35,98 (3037 na 2191)
3. ožujak 2006 – 32,07 (2157 – 2433)
3. svibanj 2009 – 30,96 (1634 na 1801 – jučer)

Prosječna dnevna količina protrgovanih crobexa ove godine slična je vrijednosti prethodnih godina. Ovo mi govori da iako svi govore o maloj likvidnosti, trgovina se manje više odvija u skladu sa prosjekom prethodnih godina.

Evo, ako netko ima volje gledati

Prekjučer smo debelo pali, više nego EU i USA.
Jučer također jak pad, EU i USA završili u plusu ( EU miksano ).
DAnas EU indexi otvorili u plusu, US futuresi u plusu.

Valjda ćemo i mi potegnuti?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Bez novih obveznica kompanija
Ulagači traže visoke prinose, koji su s obzirom na rizik domaćih kompanija vrlo niski, što je kompanijama preskupo

Domaći investitori ne mogu se ove godine nadati novim korporativnim obveznicama. Stav je to Zdeslava Šantića, direktora Direkcije za ekonomska istraživanja RBA Consultinga.

Neće biti novih vrijednosnica za trgovanje i ulaganje na domaćem tržištu kapitala
“Ne očekujem nove obveznice na domaćem tržištu, i to zbog dva razloga: nema prostora za nova izdanja na Zagrebačkoj burzi jer su volumeni niski i rizici su previsoki u odnosu na prinos”, izjavio je Šantić za Poslovni dnevnik. Domaće kompanije na Zagrebačkoj burzi imaju izlistano ukupno 4,4 milijarde kuna vrijednih obveznica. Te vrijednosnice izdalo je tek 16 kompanija, od kojih je polovica te dužničke vrijednosne papire emitirala još 2006. godine. Ove godine na naplatu dospijevaju obveznice Hospitalije i Metronet telekomunikacija. S druge strane ovih je dana objavljeno kako sve više stranih kompanija, poput Microsofta, Sonyja i Anheuser-Busch, traži kapital izdavanjem obveznica. Šantić ističe kako zbog niske likvidnosti i malih prinosa, ali i opreza zbog financijske krize, ulagači nisu zainteresirani za dugoročno ulaganje. S tim se slaže i Dario Bjelkanović iz Intercapitala. “Ove godine ne očekujemo izdavanje korporativnih obveznica na hrvatskom tržištu kapitala jer je interes investitora za korporativnim izdanjima relativno malen u neizvjesnim uvjetima u kojima kompanije posluju. S druge strane izdavatelji se u nadi poboljšanja kreditnih uvjeta okreću kratkoročnim izdanjima na tržištu komercijalnih zapisa jer su im stope financiranja na duže rokove previsoke pa nemaju motiva za izdavanje dugoročnog duga”, zaključuje Bjelkanović. Obveznice bi inače mogle plasirati tvrtke čije poslovanje je dugoročno stabilno, no one, čini se, imaju dovoljno kapitala. Domaći analitičari ističu kako je najveći problem u tome što investicijska klima u Hrvatskoj nije na zavidnoj razini. Hrvatske kompanije zbog lošeg stanja u realnom sektoru ne mogu financirati visoke prinose na obveznice koje ulagači traže. Zbog toga su dionice, ako se uzme u obzir pretpostavka da će im cijena rasti, postale atraktivnije, a i zarada je viša.

who dares, wins

http://uk.reuters.com/article/companyNewsMolt/idUKTRE54D4IL20090514?pageNumber=1&virtualBrandChannel=0&sp=true

evo i začetnik ewt analize koji je predvidio ovu krizu vam veli da svi pokazatelji govore da nismo u bulu.rohatinski vam veli da problemi tek dolaze.

ne bulaznim kao neki nego potkrepljujem činjenicama .ako ništa drugo onda oprez.ovo nije poziv niti na prodaju niti na kupnju dionica.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

http://uk.reuters.com/article/companyNewsMolt/idUKTRE54D4IL20090514?pageNumber=1&virtualBrandChannel=0&sp=true

evo i začetnik ewt analize koji je predvidio ovu krizu vam veli da svi pokazatelji govore da nismo u bulu.rohatinski vam veli da problemi tek dolaze.

ne bulaznim kao neki nego potkrepljujem činjenicama .ako ništa drugo onda oprez.ovo nije poziv niti na prodaju niti na kupnju dionica.

kolega,sta niste bas vi rekli,mislim da je na temi "dali ste ovisni o burzi" da se ovakva prilika nudi jednom u 30 godina….??

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

To i je tvoj maksimum uzeti tuđi link ili drugim rječima ukrasti ono što je netko stavio i tu se hvaliti, a smim se kladiti da pojma nemaš o čemu čovjek priča.

Ostao si jučer dužan odgovor jesmo li u bull ili bear marketu, s tim da smo rasli 40%.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

evo i začetnik ewt analize koji je predvidio ovu krizu vam veli da svi pokazatelji govore da nismo u bulu.

Ostao si jučer dužan odgovor jesmo li u bull ili bear marketu, s tim da smo rasli 40%.

Pa ja vidim da je dao odgovor

KATASTROFA
Ina tone sve dublje: Kvartalni gubitak čak 572 milijuna kuna!
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – INA-Grupa je u prvom kvartalu imala gubitak od 572 milijuna kuna (u odnosu na neto dobit od 596 milijuna u istome razdoblju prethodne godine), od čega je gubitak na plinskom biznisu (poslovanju koje se prekida) iznosio 306 milijuna kuna, a od poslovnih aktivnosti s kojima se nastavlja 266 milijuna kuna.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/ina-tone-sve-dublje-kvartalni-gubitak-cak-572-milijuna-kuna!,45400.html

New Report

Close