Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidi se da ih je Šuki brifirao za nastup…………………. [smiley]

Pitanje je znaju li uopće tko je Šuki [lol]

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Kolega hvala vam što ste se javili ja radim sve kontra vas i uspjeh je do sada bio zajamčen. [lol]

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

http://www.seebiz.eu/hr/analize/zagrebacka-burza-crobex-srusen-3%2c45%25%2c-jedva-iznad-1.800,45241.html

DOBA NELIKVIDNOSTI
Strašne su posljedice HNB-ove monetarne omče!
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu

http://www.seebiz.eu/hr/analize/strasne-su-posljedice-hnb-ove-monetarne-omce!,45148.html

Ops neki se sad bude iz zimskog sna. Ali dobro je, nekima treba malo više vremena da skuže neke stvari. [lol]

Uh…nakon emisije Otvoreno o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj,čovjek se upita živimo li mi u toj državi o kojoj su oni danas pričali?
Najjači bankarski sustav, i sl. teze, prepuno optimizma, strani ekonomisti nas hvale na sva usta…sutra.., a što drugo nego – rast.

Poštovani kolega Plavi, pa to je i jedan od razloga zašto sam dobar deo sopstvenog kapitala prebacio sa Beogradske berze na Zagrebačku. Da vidite samo u kakvom je ekonomskom i političkom stanju Srbija, a Crobex u ovom padu svetskih berzi u poptunosti dosegao Belex. To je prosto neverovatno i neopravdano što su vam uradili ovde. Tek kad Crobex odradi dobrih 100% rasta sa ovih cena je ću da razmislim o povratku na BSE. Te dve berze su prema likvidnosti i potencijalu kompanija sa obzirom na ekonomsko i polotičko okruženje nebo i zemlja, a pale su jednako. Zaista neverovatno. Po mojim procenama uz eventualne usputne manje korekcije Crobex bi trebao barem u početku oporavka duplo više da raste od mnogih svetskih berzi.
[/quote]
moje misljenje je da je belex duplo jeftiniji u ovom momentu,cini mi se da se trži na 0.5 buka dok se crobex trži na 1 buk.p/e belexa je oko 5 a kod nas oko 10 čini mi se . jedino što su strani investitori napustili belex a i sama industrija fondovska je u začetku.nedostaje ipo-a u srbiji ali svejedno mislim da srpsko tržište kapitala ipak ima veći potencijal rasta nego domaće.cijene dionica su se i strmoglavile zahvaljujući nemilosrdnoj likvidaciji stranih fondova u ovoj krizi a kupnja nikako nije mogla zadovoljiti tu nemilosrdnu prodaju.Na kraju krajeva povijesno indexi u ovom rastu se gotovo poklapaju što je dosta čudan dogadaj jer se u srbiji rast dešava uz strahovito mal promet,ali je ipak rast.kasnije kad se počnu vračati investitori nebrini belex će duplo jače povlačiti jer je sama struktura burze dosta krhka pa će samo malo jači impuls financijski dići cijene jako visoko….

Vidim da mnogi barataju krivim izrazom za ovo što se danas desilo pa pričaju o ispuhivanju nekakvog imaginarnog balona na 1800, o kakvom vi balonu pričate i kakve to izraze koristitite, pravi naziv za ovo što se danas desilo je poslednji ili jedan od poslednjih pokušaja rušenja buurze.

Crobex nije smio nikako pasti ispod 3000 bodova i na toj cjeni su uračunata sva ova sranja koja su se desila u USA a koja s nama nemaju ama baš nikakve veze što potvrđuju svi strani ekonomisti i oni koji su sinoć gledali otvorene mogli su vidjeti dvojicu poznatih ekonomista koji se nama dive kako smo vješto izbjegli ovu recesiju i hvalili su našu državu.

…šteta da niste bili kolega u toj emisiji da im vi kažete da NISMO SMJELI PASTI ISPOD 3000… A TO ŠTO SE DANAS NISTE NAKRCALI, IMAĆETE SUTRA CIJELI DAN PRILIKU I TO PO POVOLJNIJIM CIJENAMA…ZA DANAS MI JE ŽAO ŠTO NISI BIO PRISUTAN DA PRODAŠ DOK SI JOŠ U NEKOJ ZARADI, A NI SUTRA TI NEĆE BITI KASNO… UŽIVAJ…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Pitanje za ove što lijepe jedinice na spomen guvernera. Koliko su banke ostvarile dobiti u prvom kvartalu u RH ? [lol] [lol] [lol]

pa ako te bas zanima evo dobit banaka u 1Q
Vaš link

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Vaš link

…znate li čiji je to novac i kuda odlazi???…a hrvatska banka u gubicima…BANKE NAS DERUUUU….naknade im rastu po 50-75%…ja to osjetim na svojoj koži…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Vaš link

Ak se tak nastavi onda će bit i nekakva nagradica slijedeće godine. Jel ono Plinacro dobio negdje vani kredit uz 1 % kamata? [lol] [lol]

@filija
rijec je o dobiti,a novac je od banki…nitko te nije prisilio da uzimas kredit,a i kad ga uzimas procitas ugovor,ako ti se ne svidja ostavis…problem naseg mentaliteta je sto se neznamo pokriti koliko smo dugacki,nego daj i vise,tko je koga tjerao na kupnju npr novog auta,ako si nemoze priustiti,pa brate onda kupis polovan,ali ne ja moram imati nov pa makar ne imao za benzin poslije, o tomu se radi….nisu banke nikomu otele novac sami smo ih dali…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Vidim da mnogi barataju krivim izrazom za ovo što se danas desilo pa pričaju o ispuhivanju nekakvog imaginarnog balona na 1800, o kakvom vi balonu pričate i kakve to izraze koristitite, pravi naziv za ovo što se danas desilo je poslednji ili jedan od poslednjih pokušaja rušenja buurze.

Crobex nije smio nikako pasti ispod 3000 bodova i na toj cjeni su uračunata sva ova sranja koja su se desila u USA a koja s nama nemaju ama baš nikakve veze što potvrđuju svi strani ekonomisti i oni koji su sinoć gledali otvorene mogli su vidjeti dvojicu poznatih ekonomista koji se nama dive kako smo vješto izbjegli ovu recesiju i hvalili su našu državu.

…šteta da niste bili kolega u toj emisiji da im vi kažete da NISMO SMJELI PASTI ISPOD 3000… A TO ŠTO SE DANAS NISTE NAKRCALI, IMAĆETE SUTRA CIJELI DAN PRILIKU I TO PO POVOLJNIJIM CIJENAMA…ZA DANAS MI JE ŽAO ŠTO NISI BIO PRISUTAN DA PRODAŠ DOK SI JOŠ U NEKOJ ZARADI, A NI SUTRA TI NEĆE BITI KASNO… UŽIVAJ…
[/quote]

gospodine filija, a zakaj se derete? pa to kaj se Sampi danas nije nakrcal je naprosto prekrasno, jer će to učiniti sutra još povoljnije. Zašto vičete?

I'LL BE BACK

New Report

Close