Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svatko koga zanima eklatantan primjer manipulacije tržištem i hrvatske javnosti, pretežito starije populacije neka si pogleda današnji Dnevnik u 12h sa HTV 1.
Besraman prilog sa reklamom za kupovinu zlata (koje je cjenovno na plafonu) i novčanih fondova, a protiv dionica i dioničkih fondova (koji su se krenuli oporavljati).
Prvo sam pomislio da je to samo još jedan od traljavih uradaka naših nepismenih novinara no kad malo razmislim o terminu i populaciji koja prati HTV u to vrijeme iščekujući emisiju za selo i poljoprivredu gdje gledanost i ni je tako mala sklon sam povjerovati da se ništa ne dešava slučajno.
Da je prilog emitiran prije 1 godinu ok ali danas to je čista manipulacija, istina bok malo zamotana u bla bla ali svatko tko se razumije u medije jasno mu je o čemu se tu radi.

who dares, wins

Svatko koga zanima eklatantan primjer manipulacije tržištem i hrvatske javnosti, pretežito starije populacije neka si pogleda današnji Dnevnik u 12h sa HTV 1.
Besraman prilog sa reklamom za kupovinu zlata (koje je cjenovno na plafonu) i novčanih fondova, a protiv dionica i dioničkih fondova (koji su se krenuli oporavljati).
Prvo sam pomislio da je to samo još jedan od traljavih uradaka naših nepismenih novinara no kad malo razmislim o terminu i populaciji koja prati HTV u to vrijeme iščekujući emisiju za selo i poljoprivredu gdje gledanost i ni je tako mala sklon sam povjerovati da se ništa ne dešava slučajno.
Da je prilog emitiran prije 1 godinu ok ali danas to je čista manipulacija, istina bok malo zamotana u bla bla ali svatko tko se razumije u medije jasno mu je o čemu se tu radi.

Nabadalo se oko teorije " Zlatnog bika", naravno traljavo, kolege forumaši koji su studirali na Sorboni sigurno znaju više o tome, a ja samo znam iz usmenih predaja. Ukratko, pošto se za spašavanje banaka štampao novac slijedi inflacija, kapital će se od tete Inflacije skrivati u Utočišta a to su dijonice, obveznice i plemeniti metali, od kojih dioničari plemenite krvi preferiraju zlato. e, sad, po toj teoriji, dijonice neće padati, eventulano vrlo lagano rasti, no dogoditi će se eksplozivan rast cijene zlata- po proračunu nekih za kvarat do trifrtalja godine.

Normalna manipulacija. Pa sve ti je manipulacija od filmova, novina, pa cak i stavova koje su ti usadili roditelji koji su isto izmanipulirani.

"Prvo" su "THE VLADARI" usli u dionice te ih digli skoro maksimuma a onda poceli laprdati da to ide jos gore te se iskrcali, pa usli u naftu laprdajuci o 200 dolara, pa iz nafe u zlato, a sada iz zlata idu… he, he…

"Prvo" su "THE VLADARI" usli u dionice te ih digli skoro maksimuma a onda poceli laprdati da to ide jos gore te se iskrcali, pa usli u naftu laprdajuci o 200 dolara, pa iz nafe u zlato, a sada iz zlata idu… he, he…

[/quote]

Iskreno mislim da si definitivno u pravu, za ovaj komentar dao sam ti stotku koju stvarno rijetko rijetko dajem. Stvari su jasne kao dan i noć, treba samo zbrojiti dva i dva..
ipak se okreće..

strpljen..spašen Time is on my side

… nemojmo smetnuti s uma da su uskoro izbori…a tada je vrijeme za……

Pa malo Glavaš….
Bit će vjrojatno gore dolje u sljedećim tjednima. Nadam se da će prevladati on gore…

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Iskreno mislim da si definitivno u pravu, za ovaj komentar dao sam ti stotku koju stvarno rijetko rijetko dajem. Stvari su jasne kao dan i noć, treba samo zbrojiti dva i dva..
ipak se okreće..

Evo vidis opet GRIJESIS! Krivo zbrajas.
"THE VLADARI" zele da ti tako mislis.
Da mislis da su oni prvo usli u dionice te ih digli skoro maksimuma a onda poceli laprdati da to ide jos gore te se iskrcali, pa usli u naftu laprdajuci o 200 dolara, pa iz nafe u zlato, a sada iz zlata idu…

Stari, oni ti imaju sasvim neki treci plan, he, he!

Normalna manipulacija. Pa sve ti je manipulacija od filmova, novina, pa cak i stavova koje su ti usadili roditelji koji su isto izmanipulirani.

[/quote]
…bravo kolega-čista 100-ka…mi smo samo mrvice koje se kotrljaju tamo amo…sve je ovo velika pljačka…nije još završila-nažalost, a tko na vrijeme shvati što rade veliki taj može nešto ušićariti…sada je na redu šišanje sa zlatom a posle toga ko zna što…a kada će opet na red doći dionice, tko to zna-osim NJIH…zato sam i dalje sa stavom-OPREZ, pogotovo što je ovako strelovito išlo gore…sve je to još klimavo…no svatko ima svoj izbor…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

…plan im je kontrolirati cijeli svijet kolega, to je krajnji cilj…NAPOKON, PA TO JE CIVILIZACIJSKA TEŽNJA OD POSTANKA SVIJETA…NIJE LI ZBOG TOGA DOŠLO DO POBUNE PROTIV STVORITELJA???…
ČITAJTE STARE PROROČANSKE SPISE-NPR. SVETO PISMO-TAMO SVE PIŠE…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

ipak se okreće..

Evo vidis opet GRIJESIS! Krivo zbrajas.
"THE VLADARI" zele da ti tako mislis.
Da mislis da su oni prvo usli u dionice te ih digli skoro maksimuma a onda poceli laprdati da to ide jos gore te se iskrcali, pa usli u naftu laprdajuci o 200 dolara, pa iz nafe u zlato, a sada iz zlata idu…

Stari, oni ti imaju sasvim neki treci plan, he, he!
[/quote]

hmmm, bojim se da si opet u pravu he he

strpljen..spašen Time is on my side

vidim da se tema pretvorila u zeitgeist!

meni se osobno jako sviđaju oba dijela…

Kriza je gotova, javili su na dnevniku HRT1 19.30

Kondukter zove na ukrcaj, polako pocuclajte viskače, dovršite cigarete i uđite u vlak.

Po predviđanju, nije krobi na 3000 dok su to objavili, već smo tek na 1800…

Ili je to bio poziv za iskrcaj, jer bi išli kao dole na "konačni" pad?

Procjenite sami, ali svakako nešto učinite :-))))

Fond menadžeri šute i bježe iz regije u svijet

http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/fond-menadzeri-sute-i-bjeze-iz-regije-u-svijet,44915.html

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

New Report

Close