Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ameri trube na sva zvona kako slijedi bankrot Chreisler, a dionice rastu..
svasta…

U Splitu je već željezara i pivovara down, pa i kod nas dionice rastu.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

ameri trube na sva zvona kako slijedi bankrot Chreisler, a dionice rastu..
svasta…

ne rastu niti od zeljezare niti od pivovare…nego rastu one koje bi tebale da rastu…
U Splitu je već željezara i pivovara down, pa i kod nas dionice rastu.
[/quote]
[lol] [lol] [lol]
i te janeze ne kuzim,imaju 4 potencijalna kupca za pivovaru ,a htjeli bi je likvidirati…gdje je tu logika … [undecid]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=2ea2d1d2-68d7-4e9f-90ab-f46991e753a0&ref=lastadd

A vidi ovo, love ima a nitko je neće.
Ljudi moji što se ovo događa. [sealed]

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=2ea2d1d2-68d7-4e9f-90ab-f46991e753a0&ref=lastadd

Ošli ljudi na more, niko nije lud da radi.

ovo vrijeme je ko naša burza- kiša- sunce- nevrijeme, a završava tučom….

ZELIM BITI BRUTALNO USPJESAN KO bananarama................................

gdje ste svi nestali? Gleda se nogomet??
Mi EUforično +3,6%
a USA pomalo gazi po crvenome…..

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

Malo gledam ove kvartalne rezultate i opći dojam je da su rezultati impresivni s obzirom da je u svijetu financijska kriza. Izgleda da su padovi cijena dionica u protekloj godini uvelike bili pretjerani.

Je kolega, rezultati su fantastični, malo frizirani za izazivanje euforije. Kardum bi vam rekao: ‘pazite na svoj novac’

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

uskoro (kroz 2-3 godine) gledat ćemo ovakvu pojavu i na "puno široj skali", mislim pri tome na ponudu love u bankama. Doći će do situacije da će love biti (banke spremne izdavati kredite kreditno sposobnim klijentima) no nitko "je neće htjeti", naime raditi će se o tome da ju "nitko" "neće moći uzeti" (neće biti kreditno sposoban), tada dolazi do pada kamatnih stopa… prije ne, dok je potražnja velika nema razloga za padom cijene novca, kada ponuda i potražnja zamijene uloge – tada nam ponovno dolazi razdoblje niskih kamatnih stopa, i još nižih nego su bile ovo nedavno.

Tko preživi ovu fazu rasta kamatnih stopa, koja još nije na svome vrhuncu, uživati će u povijesno niskim kamatnim stopama za 2-3 godine. No kako će tada biti i inflacija velika ("uvezena" iz vana, jer će nafta opet biti glavni generator inflacije) štednja će također biti neatraktivna solucija većini građana, pa će se što višim raspoloživim dohotkom za potrošnju što atraktivnim potrošačkim kreditima stabilizirati domaća potrošnja (pa će naše firme ostvarivati dobre rez na domaćem tržištu), kuna će biti oslabljena (i niske kamatne stope će ju i dalje držati slabom) pa će biti to blagotvorno i na izvozne rezultate, a kako će građani dio viškova ponovno znatnije plasirati na burzu… cijene dionica tako dobro poslujućih firmi tada, vjerojatno da će rasti prema svojim fundamentalnim razinama, i preko njih… kao što to uvijek biva na burzi u vrijeme bull marketa, međutim – sumnjam da je taj bull market već započeo, puno nas dijeli od tog vremena o kojem govorim, nisu u pitanju mjeseci nego godine… stoga, realnije je još jednom vidjeti ono "nedavno dno" (12xx) prije nego se uputimo imalo blizu prema ATH starog bull-a.

Nisam stručnjak za kratkoročna predviđanja kretanja tržišta, ali ovo su moji dojmovi – mislim da je ova mini-euforija ipak samo euforija, kratkoročna.

Mudrima odlična prilika za preslagaivanje portfelja, na nekim stvarima dobra prilika za iskrcaj… na drugima (onima koje su najviše ispod svojih fundamentalnih vrijednosti) prilika za podebljavanje pozicija, ali pažljivo… jer za koji mjesec bi sve to moglo biti malo jeftinije. Tako da najbolje sada neke stvari prodati, kako bi se neke druge (i to malo kasnije možda) za ta sredstva (do)kupilo.

Ako je u USA bull market i započeo (u što također sumnjam) naš ne mora započeti u isto vrijeme… no lijepo je malo zelenila za promjenu gledati, pogotovo ako si kupovao prije 2 mjeseca! 😉

…dobro je da sutra burza ne radi-bilo bi crvenila…ksd već idemo za amerima…bojim se da sam pogriješio što danas neke nisam prodao…haa, nema veze…biće dokupa…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

gdje ste svi nestali? Gleda se nogomet??
Mi EUforično +3,6%
a USA pomalo gazi po crvenome…..

Šuti i guštaj. Američani ne znaju da je kriza gotova. Mi znamo, i tako i je.

Dakle, koje burze danas rade?

Ona u Maksimiru i na Marijanu.

Oni što su propustili ovaj rast bar se danas ne moraju misliti za ručak grahče besplatno.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

New Report

Close