Izgleda da oni koji se malo više od mnogih razumiju u ekonomiju imaju još crnije prognoze za našu situaciju od onih koje su dosada izrečene ili napisane, pa tako stručnjaci Ekonomskog instituta prognoziraju da će broj nezaposlenih u ovoj godini narasti za 50.000 osoba (drugim riječima stopa nezaposlenosti će narasti na 14,6 posto) u novom broju publikacije Croatian Economic Outlook Quarterly.
Isto tako, konstatiraju da je hrvatsko je gospodarstvo suočeno s povećanim rizicima koji proizlaze iz nepovoljnih okolnosti u kojima se nalazi svjetsko gospodarstvo, neizvjesnosti oko otplate ili refinanciranja vanjskog duga te provođenja strukturnih reformi u domaćem gospodarstvu.
Nekako bi se možda i pomirili s činjenicom da je takva prognoza za samo ovu godinu, da oni ne predviđaju nastavak krize i u 2010 godini, kažu nešto slabijim intenzitetom, uz daljnje povećanje stope nezaposlenosti na 15,4 posto.
Ako se ostvare te njihove crne prognoze i usput podbaci i turistička sezona mogli bi imati zanimljivu jesen/zimu 2009.
p.s.
netko može reći da oni ništa ne znaju, a ja svakako ne spadam u skupinu takvih.
Kolega Barone zar se još niste predali……………… [smiley]
[/quote]
volksbank
ne treba neka veliki trud (inteligencija ) da se vidi tko je što i kad pisao na ovim stranicama, ali ako je vaš krajnji domet u raspravi na neku temu ili post, umjesto argumentiranog odgovora u čemu se slažete s napisanim u postu koji komentirate bez ikakava argumenta nekoga nazivati baronom ili nekim drugim izrazom ja vam zaista ne mogu pomoći i ne želim se spuštati na taj nivo rasprave.
ako imate nešto suvislo napisati o mom prethodnom postu ili se ne slažete s navedenim to napišite i argumentirajte, a ako nemate onda je bolje ništa ne napisati, nego ovakve neargumentirane i smiješne tvrdnje
Pozrav,
Ja se stvarno pitam jeli sa tobom sve u redu sve što sam naveo bile su i niže od moga targeta koji sam naveo jedino ATPL zamisli čak nije bilo po 700 već po 701.
hihihi
Da vas nema trebalo bi va izmisliti. Četvrtak i zaista se lijepo nasmijah.
lijep pozdrav
@ Matijlalic
Moram priznati da nisam primjetio da je netko ( mr. blue ) stručnjake Ekomoskog instituta nazvao kako vi kažete " neimenovanim hoštaplerima ", ali ako je to netko zaista napisao onda tome mogu samo poručiti da su osobe koje se to prognozirale ( Ekonomski institut) više zaboravile o ekonomiji, nego što će neki u cijelom životu naučiti.
Još su bili i blagi u prognozama ako uzmemo u obzir da CIA predviđa raspad susjedne nam BIH , a kako su se ljudi na ovim prostorima uvijek racionalno i kulturno mogli podijeliti ( razići) bez nekih velikih razmirica ili ratova, onda će se vjerovatno opet u slučaju takvog scenarija ( raspada) ponovo razići kao i uvijek dosada bez ikakvih sukoba.
U slučaju da se dogodi to što CIA predviđa , ova činjenica što smo ušli u NATO je dobra stvar, iako će taj možebitni sukob u BIH utjecati na sve nas.
Pozdrav,
Ja znam da si ti u godinama i da ti je matematika loša strana ali priznaj poraz i navečer kada brojiš cash same se bi kažeš e jesam bio naivan sada za isti novac mogu kupiti 30% manje dionica.
Tako je to u životu kad si neodlučan i čekaš nemoguće.
Malo gledam ove kvartalne rezultate i opći dojam je da su rezultati impresivni s obzirom da je u svijetu financijska kriza. Izgleda da su padovi cijena dionica u protekloj godini uvelike bili pretjerani.
Kao i rastovi.
Milijunski portfelji, prilikom svake korekcije donose AUTOMOBILE S KLASE….to je svima jasno, ali
pitanje je imate li mogućnosti- zbog neopisivo katastrofalne nelikvidnosti, koja je vladala ovih dana,
mogućnost unovčiti svoju dobit na dionicama….ja ne mogu, broj dionica je prevelik…a automobili
putuju gore -dole….bez mene..
Milijunski portfelji, prilikom svake korekcije donose AUTOMOBILE S KLASE….to je svima jasno, ali
pitanje je imate li mogućnosti- zbog neopisivo katastrofalne nelikvidnosti, koja je vladala ovih dana,
mogućnost unovčiti svoju dobit na dionicama….ja ne mogu, broj dionica je prevelik…a automobili
putuju gore -dole….bez mene..
ja mogu.
kakve Vi to dionice imate?
Kolega Tigrus, koliko možete unovčiti …. ? Imam 14 najlikvidnijih dionica burze..prvoklasnih!
Ako svi na burzi fenomenalno unovčavate dobitke ….burza je sjajna stvar…Zašto nema više
onih koji žele brzo zaraditi….. svi su pobjegli i baš ne vidim da se vraćaju…..