Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kod kojih brokera je to bilo moguće?

ukidanje direktnog izlaganja po meni ce štetiti i ulagacima koji će placati vece provizije, i brokerima koji ce imati puno manji kapacitet u prosljeđivanju naloga, nisam siguran koji brokeri to omogucuju ali moji nalozi su UVIJEK bili vidljivi na gledalici od 30sec.-max 1min od zadavanja i jako sam zadovoljan i brzinom i visinom naknade, ali sve što je dobro kratko traje 🙁
(necu reklamirati kucu, pa malo pogledajte…)

ZELIM BITI BRUTALNO USPJESAN KO bananarama................................

Ponavljam- ići će se na isti sistem kao na razvijenijim tržištima kapitala- tj. DIREKTNo SVI NA EKRANE!
/ tehnički smo nespremni , pogotovo mali ulagači-pa nećemo valjda mi kupovati skupe
programe i alate- a još plaćamo i provizije ??? /

Ne vraćamo se u srednji vijek- tj. na ručno dirkanje / neću biti prosta- / Ide se na JOŠ VEĆU
TRANSPARENTNOST !

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Zadavanje naloga putem OPERATERA….

Nazoveš i umjesto da ukucavaš- operater primi nalog i ukuca ga direktno na ekran …..
pa, kaj fali ? Isto tako- nazoveš…. ALI , ALI ALI…. ako svi zovemo …zakrčit ćemo telefonske
linije …. šta smo onda napravili, još veći kaos…opet brokeri -operateri neće stići raditi..
ZATO JE NAJBOLJE: složiti sustav- DIREKTNOG ZADAVANJA NA EKRAN ZAGREBAČKE BURZE – tehnički problemi- kaj me briga.. to nek misle drugi….. PROTOČNOST NALOGA ….kuda-kako tehnika…samo tehnika … kao i kod svih drugih normalnih u svijetu.. a kako se danas trguje
na svjetskim burzama ..objasnite mi – ne znam, preko koliko posrednika?

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,4,10,samodol_brokeri,159039.jl

Hanfa ukida skrivene naloge i on-line trgovanje.

Mislim da bi ukidanjem online trgovanja ostali bez poprilicno ulagaca. To ak naprave ce im biti, po meni, najgori potez ikad. Osobno, ucine li to bye bye ZSE i prebacujem se u USA a oni nek se je.. sa telefonskim nalozima. Nisam do sad niti jednom telefonom zadao nalog, pa ne mislim ni od sada.
[/quote]

Mislim da bi ukidanjem online trgovanja ostali bez poprilicno ulagaca. To ak naprave ce im biti, po meni, najgori potez ikad. Osobno, ucine li to bye bye ZSE i prebacujem se u USA a oni nek se je.. sa telefonskim nalozima. Nisam do sad niti jednom telefonom zadao nalog, pa ne mislim ni od sada.

Ne pričaju o ukidanju online trgovanja nego o ukidanju direktnog online izlaganja naloga na burzu što je imalo omogućeno samo par brokera pa su bili u prednosti nad drugima.
Dakle sada će opet kod svih brokera nalozi trebati proći kroz ruke (to jest tipkovnicu) brokera.
[/quote]

a da ukinu brokerske kuce pa da imamo racun direktno na burzi?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

a da ukinu brokerske kuce pa da imamo racun direktno na burzi?

To je previše progresivna i nečuvena ideja, da smo u srednjem vijeku sad bi te ljudi spalili na lomači. [thumbsup]

Ponavljam- ići će se na isti sistem kao na razvijenijim tržištima kapitala- tj. DIREKTNo SVI NA EKRANE!
/ tehnički smo nespremni , pogotovo mali ulagači-pa nećemo valjda mi kupovati skupe
programe i alate- a još plaćamo i provizije ??? /

Ne vraćamo se u srednji vijek- tj. na ručno dirkanje / neću biti prosta- / Ide se na JOŠ VEĆU
TRANSPARENTNOST !

miami je apsolutno u pravu!
Problem je nastao u platformama koje su neke kuće zasebno razvijale na osnovu statusa na ZSE, te su na taj načun postale neravnomjerno konkurentne!
Cilj HANFA-e je da sve kuće imaju iste uvijete za rad, da svi klijenti budu istopravni i stoga će vjerojatno postaviti neke standarde dostupne svim brokerima a ne kao do sada da se odabrani(IC) mogu a ostali ne mogu imati on-line trading .
Dakle, ne ide se na pretipkavanje ili tel. zadavanje,nego na to da se svima omogući on-line trading !

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Dakle, ne ide se na pretipkavanje ili tel. zadavanje,nego na to da se svima omogući on-line trading !

Najbitnije u cijeloj priči bi bilo da i mi mali možemo konačno zadavati naloge u 9:59:50 ili 15:59:50. A ne kao do sada da samo gledamo show i grizemo nokte…

Najbitnije u cijeloj priči bi bilo da i mi mali možemo konačno zadavati naloge u 9:59:50 ili 15:59:50. A ne kao do sada da samo gledamo show i grizemo nokte…
[/quote]

Ja to mogu i sad. Ni sam ni znao da netko ne može. Jedino što ne mogu je zadavanje naloga van limita od +,- 10% od jučerašnje cijene što me je nedavno onemogućilo da da kupim npr. IGH bez obzira što sam predpostavio da će poslije biti još skuplje.

who dares, wins

Verdi- a preko koga radiš – ili si broker u nekoj brokerkoj kući koja tako trguje- ili imaš registriranu
svoju tvrtku- ili ugovor direktno s ZG burzom …Kako – da čujemo …hvala.

Komentar : znači , do sad smo imali privilegirane brokerske kuće koje su se uštekale
direktno na monitore burze- a sad ćemo opet šiziti na brokere unutar brokerske
kuće- jer će u stisci- pogurati naloge i svoje babe i stričeva i pokoji svoje supruge ili
frenda . a mi ćemo čekati ako nam ostanu kakve mrvice ….. svašta!
je, zaboravila sam važno reći- Hanfa će ih nadzirati – fakat ! kak i do sad…

je, zaboravila sam važno reći- Hanfa će ih nadzirati – fakat ! kak i do sad…

Nadzirati će oni sami sebe!!!
Valjda ste svijesni da se ova sitacija oko ZSE dioničara i brokerskih kuća nije stvorila zato jer je HANFA nešto nadzirala ili izregulirala [shocked]
Ovo je sada otvoreni rat za preživljavanje jer od 15-20 mil kn dn. prometa ne može egzistirati 50 brokeraja!
Sada brokerske kuće pritišću HANFU da se pokrene i počne raditi svoj posao jer ako se ovakva situacija nastavi onda će ih bar 50% propasti.
U ovome ratu, gdije su novci u pitanju i kada se nema za magistralice, nema milosti a Hanfa je u sredini jer jedino oni imaju nekakvu izvršnu vlast za ovaj segment u svojim rukama.
Još ćemo se mi naslušati podosta ZSE, OIF, MF i brokerskog prljavog veša , ovaj članak u jutarnjem je tek početak

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

NItko ne ocjenjuje oštru kritiku prema brokerima- da se dok je fešta prvo oni napiju vina…

STANDARDI ….STANDARDI – čovjek je jedinka , nije standardan, ima osjećaje kao na primjer:
straha, pohlepe, diplomatske ljubaznosti….

TEHNIKA JE STANDARDNA …nek se sve mjeri tehnikom ! Unos- transfer- zaključak !

Tehnika je standardizirana i nek ju kontrolira Hanfa. A ne ljude…opet idemo rikverc…

Šema je u tome da oni koji su imali mogućnost online direktnog trgovanja na burzi da su imali mogućnost razvijanja jednostavnih software aplikacija ‘skripti’ u koje bi se onda mogao ubaciti input tipa nabidivaj za lipu/pet u razmaku do 5% razlike od poćetnog inputa i sl. a na što sam i osobno pomišljao putem brokerove aplikacije međutim, šta ti isto znaći kada imaš odmak ‘do burze’ od minutu dvije!, a i postojao je zadnje vrijeme dojam da uvjek ne trguje ‘broker’ nego da se ponekad trguje sa softverom koji je narihtan na odrađeni paramatat, a skriptu za standardno ne online-trgovanje koju imaju većina brokerskih kuća je vrlo jednostavno napraviti po svim kritirejima inputa koji ti padnu na pamet i otiđeš na kavu a skripta nadbidida za xyz npr zadnji nalog na tržištu (do 11h ili do cijene xyz , + prestane nadbidavati kad se ask kolićine k približi do bida kolićine manje od k u y% i sl.(kad već postaje vjerovatnost da će te netko strefit na bidu sa aska u nervozi) i sl. šeme sve moguće )…

možda sam malo zabrijo al to se radi samo tako na obićnim do dvominutnim aplikacijama brokera gdje oni pretipkavaju pa zašto isto nebi netko radio na online platformi…

malo za razmišljanje tema

New Report

Close