Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mora biti propisana min provizija brokerima i ZSE da bi sistem funkcionirao – tako je moguce i lakse kontorlirati transakcije.
Ako neki klijenti ne placaju proviziju – manipulacije su neminovne i zbog toga ce biti sve manje malih ulagaca.

Nisam siguran da itko ima omogućeno trgovanje bez naknade jer bi tad njegov broker poslovao s minusom.
Svi brokeri trebaju plaćati naknade prema ZSE, kao i prema SDA.
Ne ispadne im ukupna naknada 0,5% ali nije baš ni besplatno. Mislim da ih dosta pokapa ova niska likvidnost na ZSE jer na veće količine prometa bi im fiksni dio troškova predstavljao manji udio.

Evo cjenika:
Vaš link
Vaš link

Ako krenu propisivati minimalne naknade onda bi se to moglo protumačiti kao ograničavanje slobodnog tržišta, možda bi neki brokeri tad mogli i tužiti Hanfu ustavnom sudu. U svakom slučaju bi bilo zanimljivo.

Osobno bih volio da su propisane minimalne naknade ali mislim da taj film nećemo gledati.
[/quote]
Mislim da to nije ogranicavanje trzista. Kad bi se propisala maximalna naknada – to bi bilo ogranicavanje.
Ako je brokeraj jaaaako sposoban i kvalitetan, klijenti bi bili voljni placati vise … jaca konkurencija… generalno visi nivo usluga itd. A i brokerima bi odgovaralu da im min provizija bude visa. Winwin.
Ovako je mutna barustina.
Pozdrav.

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Ovdje upišite svoj komentar…

POSTOVANE KOLEGE,RIJETKO PISEM TU NA FORUMU AL REDOVITO ČITAM VASE POSTOVE.SVIMA ZELIM SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!!!!!!!!

Da su brokerske kuće vlasnici burze je moguće samo u našoj i slićnim banana državama. Još da uvedu i dioničarstvo u sudove i policiju onda smo vjerojatno među najnaprednijim državama.
Isto tako veleumni vlasnici zagrebačke burze su mogli bar napisati svoje radno vrijeme na svojim web stranicama kroz ove dane oko blegdana kad već ne rade kad i sav ostali radni svijet.

NaslovnaO BurziKalendar događanja
ispiši

Kalendar događanja

Odluka o radnim danima
Praznici
Posebna događanja
Burza će u 2009. godini biti zatvorena za trgovanje putem trgovinskog sustava svake subote i nedjelje te na sljedeće datume:

2009.

1. i 2. siječnja – Nova godina

6. siječnja – Sveta tri kralja

10. travnja – Veliki petak

13. travnja – Uskrsni ponedjeljak

1. svibnja – Praznik rada

11. lipnja – Tijelovo

22. lipnja – Dan antifašitičke borbe

25. lipnja – Dan državnosti

5. kolovoza – Dan hrvatskih branitelja i domovinske zahvalnosti

8. i 9. listopada – Dan neovisnosti

25. prosinca – Božićni blagdani
http://www.zse.hr/default.aspx?id=31

who dares, wins

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,4,10,samodol_brokeri,159039.jl

Hanfa ukida skrivene naloge i on-line trgovanje.

Mislim da bi ukidanjem online trgovanja ostali bez poprilicno ulagaca. To ak naprave ce im biti, po meni, najgori potez ikad. Osobno, ucine li to bye bye ZSE i prebacujem se u USA a oni nek se je.. sa telefonskim nalozima. Nisam do sad niti jednom telefonom zadao nalog, pa ne mislim ni od sada.

Mislim da bi ukidanjem online trgovanja ostali bez poprilicno ulagaca. To ak naprave ce im biti, po meni, najgori potez ikad. Osobno, ucine li to bye bye ZSE i prebacujem se u USA a oni nek se je.. sa telefonskim nalozima. Nisam do sad niti jednom telefonom zadao nalog, pa ne mislim ni od sada.

Ne pričaju o ukidanju online trgovanja nego o ukidanju direktnog online izlaganja naloga na burzu što je imalo omogućeno samo par brokera pa su bili u prednosti nad drugima.
Dakle sada će opet kod svih brokera nalozi trebati proći kroz ruke (to jest tipkovnicu) brokera.

Kod kojih brokera je to bilo moguće?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ne znam za ostale ali znam za Intercapital.

Abacusovci su pretipkavali. Dakle, ista meta isto odstojanje
Ne pričaju o ukidanju online trgovanja nego o ukidanju direktnog online izlaganja naloga na burzu što je imalo omogućeno samo par brokera pa su bili u prednosti nad drugima.
Dakle sada će opet kod svih brokera nalozi trebati proći kroz ruke (to jest tipkovnicu) brokera.
[/quote]

Satana Perkele!

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Svi govorite pogrešno. Burza namjerava povećati PROTOK NALOGA OMX – tako da svi nalozi
idu direktno na burzu / izlaganje/ – a da se ne pretipkavaju !

Pa o tome smo već pisali- da dolazi do zagušenja i nelojalne utakmice- jer pojedini brokeri- npr.
PG ne stignu utipkavati i pretipkavati naloge – a pojedini npr. INTERKAPITAL – imaju RUPU – kroz koju
ide struja direktno na burzu – ne sjećate se panike na proljeće 2008. i stranja u jesen 2008?

npr preko OMX – a sada prolazi 20.000 naloga u minuti- a Zagrebačka burza- navodno ima
alat sposoban da primi 300.000 naloga u minuti !
Hanfa je kritizirala ZG burzu , da nemaju s čim omogućiti lojalnu konkurenciju-tj da nema mogućnosti povećati broj naloga putem OMX-a- a ZG burza je
šizila na Hanfu – da ih bezrazložno limitiraju tj. na daju im povećanje sustava OMX na veći protok – a da oni imaju itekako odličan alat za prihvat maksimalnog broja naloga !

Tko laže ?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Satana Perkele!

Inace, pise se saatana [wink]

New Report

Close