Trend je uzlazni, bez obzira na male korekcije… slažem se, da osluškujemo vijesti iz svijeta..osim
pojedinačnih bisera gore-dole, ali ništa značajno. IGH je priča za sebe…dakle, novi zamah, nema
nikakvih razloga za drugačiji sentiment, sve je već loše rečeno, a ovo danas u vijestima su varijante
na istu temu.. očekujemo banke- i povoljne kredite za kupnju dionica..
U cjeloj priči dobro je i to što se nedaju više ni naši papirići baš badava …..[thumbsup]
DLKV – 320 kn ,IGH – 3050 , LEDO – 3850 iako u stvari padamo treći dan …..
I to nešto govori , jer još do neki dan padali bi ko kruške u blokade …..
E kolega toga se ja i bojim,da nas opet cvrlje nekoliko mjeseci,,,s obzirom da je izrazito niska likvidnost to znaći da je situacija užasna i nema popravka skoro…a možemo li si zamisliti situaciju sa grobijem kada počmu izlaziti katastrofalna 1H izvješća,iskreno strah me srpnja i kolovoza …inaće sam u dionicama 92% i to uglavnom HT i nešto sitno ATPL..stoga mi nije interes da dodje do okinave ali je to još daleko od bulla
Po nalozima u pretrgovanju nebi se reklo da ćemo zaroniti kao što neki to prizivaju.
Ja neznam što su neki prizivali, al -2,15 kolko vidim nije loš zaron, s obzirom da su plućica već slabašna i istrošena, da se izražavam ka Vi.
No dobro Vi ste i dalje u pravu, samo ništa ne govorite da onaj ko je kupio igh na najvišoj u ova dva tjedna je 20% u minusu.
I to ljude zanima ne samo +100%, jer kako je jedan uvaženi kolega rekao, kad je bul svi znaju ulagati, kad nije…što onda i kako dalje?
[/quote]
Pokušao sam (nedavno) kupiti IGH na 2150 ali me je broker blokirao jer je bilo van limita 10%. Nakon toga sam odustao jer mi se ne da cijeli dan ćumiti za monitorom i nadgledati da li će me tko oženiti ili ne će pa sam uzeo neke druge gdje ni je strka svaki dan.
Iz te perspektive današnja cijena je još uvijek mila majka, zar ne?
Probaj onako od oka lupiti cijenu IGH na kraju ove godine. Po meni ovo je još uvijek bagatela.
[/quote]
Frende verdi, mjenjaj broker to ti je moj jedini savjet oko diomica.
Pa mogao si isto tako i u to vrijeme uzeti korf, isto ih je bilo na miljone, nije išao u blokadu, a zarada par postotaka niža. Pa si mogao uzeti ledo, pa ingru, pa da ne nabrajam.
Ne vidim u čemu je problem??? Hebu te blokade??? E sampi je znao da to ide u blokadu, 99% nas nije, tu je on jak…
Od oka igh na kraju godine…12k [thumbsup]
Scenarij i režija by Sanader i Polančec
Orco: Uskoro ćemo držati 74% Sunčanog Hvara!?
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Dok Polančec govori kako će dionice Sunčanog Hvara pokloniti samom Sunčanom Hvaru a ne Orcu, Orco na svojim stranicama i u svojem godišnjem izvješću tvrdi kako će na taj način doći do 74% tvrtke.
Deal će ići u dva koraka. Prvo će se Sunčani Hvar (ZSE:SUNH-R-A) odreći dvaju hotela (Sirena i Dalmacija) u koristi HFP-a, a zatim će u drugom koraku Sunčani Hvar dobiti 29 posto dionica od čega će 4 posto biti proslijeđeno bez naknade zaposlenicima Sunčanog Hvara. HFP će pak spomenute dvije nekretnine proslijediti Gradu Hvaru i Katoličkoj crkvi kako bi se riješila vlasnička pitanjka između Sunčanog Hvara, Grada i Crkve. Orcov udjel na kraju bi trebao iznositi 74% glasačkih prava. Tada će se, kažu u Orcu, krenuti u realizaciju odgođenih mjera restrukturiranja.
Tako će Orco očito biti nagrađen dionicama tvrtke koju su doveli do toga da je HFP pozajmicama spašava od propasti.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/orco-uskoro-cemo-drzati-74%25-suncanog-hvara!%3f,42266.html
Matija,
Korf mi je okosnica. Ulaz od 23 do 25.
Odo sad kositi travu. Prekrasan je dan a ovo će se sve dobro završiti i bez moje nazočnosti.
Po nalozima u pretrgovanju nebi se reklo da ćemo zaroniti kao što neki to prizivaju.
Ja neznam što su neki prizivali, al -2,15 kolko vidim nije loš zaron, s obzirom da su plućica već slabašna i istrošena, da se izražavam ka Vi.
No dobro Vi ste i dalje u pravu, samo ništa ne govorite da onaj ko je kupio igh na najvišoj u ova dva tjedna je 20% u minusu.
I to ljude zanima ne samo +100%, jer kako je jedan uvaženi kolega rekao, kad je bul svi znaju ulagati, kad nije…što onda i kako dalje?
[/quote]
Ajde Matija ne budi naivan… ti stvarno mislis da je to NETKO kupio? To je kupio isti onaj koji je i prodavao – navlaceci nove zrtve na bid. Bas me zanima koliko uspjeha je imao ovaj put
[/quote]
Čekaj ne kužim??? Ja sam naivan, svi su kao prodavali??? Nije mi jasno, pa kaj se ta igra koju se igrate s igh ne zove zadnji magarac? Znači netko mora kupiti zadnji?
Aha sad kužim…
Znači sa 1400 ili kolko isti lik je sam sebi doslovno prodavao i onda se oko 2500-3000 iskrcao sampiju i ekipi, maknuo s aska i s bida, oni vidli da, nema prodaje niti kupnje, pa oni još počeli kupovati do 3500, onda im se lik konačno iskrcao i sad nam ti isti dečki tu pjevaju pjesmice kak su se oni ustvari iskrcali na 2500 hehe i prešli u ht, gdje im je netko isto to napravio.
Ili ima jedna druga solucija, neznam kak je nazvati, da tu ima momčina lolčina koji su fond menageri ili njihovi glasnogovornici. No to ne želim niti pomišljati jer onda ne da bi izgubili svaki kredibilitet, nego bi to graničilo s glupošću.
[/quote]
Ajde Matija ne budi naivan… ti stvarno mislis da je to NETKO kupio? To je kupio isti onaj koji je i prodavao – navlaceci nove zrtve na bid. Bas me zanima koliko uspjeha je imao ovaj put
[/quote]
Čekaj ne kužim??? Ja sam naivan, svi su kao prodavali??? Nije mi jasno, pa kaj se ta igra koju se igrate s igh ne zove zadnji magarac? Znači netko mora kupiti zadnji?
Aha sad kužim…
Znači sa 1400 ili kolko isti lik je sam sebi doslovno prodavao i onda se oko 2500-3000 iskrcao sampiju i ekipi, maknuo s aska i s bida, oni vidli da, nema prodaje niti kupnje, pa oni još počeli kupovati do 3500, onda im se lik konačno iskrcao i sad nam ti isti dečki tu pjevaju pjesmice kak su se oni ustvari iskrcali na 2500 hehe i prešli u ht, gdje im je netko isto to napravio.
Ili ima jedna druga solucija, neznam kak je nazvati, da tu ima momčina lolčina koji su fond menageri ili njihovi glasnogovornici. No to ne želim niti pomišljati jer onda ne da bi izgubili svaki kredibilitet, nego bi to graničilo s glupošću.
[/quote]
Takozvana "vezana lica" kupuju jedan od drugoga pumpajuci cijenu prema gore cca +30% +40% bez placanja brokerske provizije!! (to treba provjeriti HANFA… zasto i kako su neki oslobodjeni?)
Naivci se naslazu nize na bidu (koji je znatno visi otkad je doticni rulet krenuo) i kad krene lavina dolje … "vezana lica" se iskrcaju sa znacajnim plusom.
Ukoliko se naivci nisu izmaknuli sa bida.
Jao koliko je treydera na ovome KORF-u čim staviš nalog njih 20 te odmah lipari i to za 1 lipu, koje razbacanje.
Barone nemoj mi više slati zahtjev za prijateljstvom kad ti nick bude star 15 dana imaš pravo mi poslati zahtjev i ja ću ga prihvatiti.
pozdrav
Ovih dana smo imali Crobex iz plusa u minus. danas bi moglo s obzirom na EU indekse i US futurese obratno .
[/quote]
[/quote]
Aha sad kužim…
[/quote]
Takozvana "vezana lica" kupuju jedan od drugoga pumpajuci cijenu prema gore cca +30% +40% bez placanja brokerske provizije!! (to treba provjeriti HANFA… zasto i kako su neki oslobodjeni?)
Naivci se naslazu nize na bidu (koji je znatno visi otkad je doticni rulet krenuo) i kad krene lavina dolje … "vezana lica" se iskrcaju sa znacajnim plusom.
Ukoliko se naivci nisu izmaknuli sa bida.
[/quote]
Da, jasno, a kada to sve Hanfa provjeri i ustanovi nepravilnosti ti ćeš Hanfi dati za isplatu plaća ovaj mjesec,….
Hanfin poučak: Nikad ne pilaj granu na kojoj sjediš,..
živnuli smo malo, dal ćemo uspijet prijeći nulu???
Ne.
Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
1.512,48 -0.29% 28.957.577,96 kn 27.896.621,54 kn 1.060.956,42 kn 0,00 kn