Jel netko vidio članak?
Hrvatska je u banani, mirovinci će morati prodavati dionice!
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
KOMENTAR – Mirovinci će u budućnosti morati prodavati dionice. Ali kome će ih prodati? Što ako se gospodarstvo odluči na štrajk sve dok vlada ne sreže proračunske rashode za najmanje dodatnih deset milijardi kuna?
Vaš link
Jeste li kolega vidjeli koliko je Belex pao od ATH, oko 90%. Još se uvijek bolje držimo od cijelog balkana. Čak bolje i od slovenaca.
Nebi gospon magistar napisao ni jedne rečenice da mu netko nije dobro platio [tongue] U budućnosti će omfovi prodavati,jasno,pa čak ću i ja u budućnosti prodavati al sad kupujem kao i oni [thumbsup]
http://www.seebiz.eu/hr/analize/mirovinci-prosli-tjedan-kupovali-dionice-za-najmanje-2%2c14-milijuna-kuna,41966.html
[/quote]
kolega to on i kupuju da bi prodavali jeftinije,odlican clanak koji ukazuje na budjenje fondova ,doduse jos su sneni ali bude se,sto je pozitivan pomak,znaci nista od rasprodaje koju neki prizivaju… [thumbsup]
Crne prognoze njemačkih poslovnjaka za Hrvatsku
Njemačko-hrvatska gospodarska komora danas je predstavila rezultate gospodarskog istraživanja za 2009. godinu. Rezultati nisu nimalo optimistični – dapače.
Oko 85 posto sudionika istraživanja ocijenilo je trenutačno poslovanje svojeg poduzeća u
Hrvatskoj kao zadovoljavajuće i bolje (2008: 96 posto). Udio onih tvrtki koje svoju trenutačnu situaciju smatraju dobrom pao je u usporedbi s prethodnom godinom s 51 na 17 posto.
Udio onih poduzeća koja svoju trenutačnu situaciju smatraju lošom povećao se u usporedbi s 2008. godinom s 4 na 15 posto. Udio sudionika istraživanja koji očekuju poboljšanje poslovanja pao je na jednu četvrtinu (2008: 70 posto). Oko 40 posto sudionika istraživanja ne očekuje da će se njihovo poslovanje u usporedbi s 2008. bitno promijeniti.
Prema rezultatima istraživanja pozitivan razvoj u vanjskotrgovinskoj razmjeni između Njemačke i Hrvatske koji je ostvaren u 2008. godini (oko 40 posto poduzeća izvještava o povećanim prihodima) neće se nastaviti u 2009. godini. Gotovo tri četvrtine sudionika istraživanja računa s time da će u 2009. godini njihovi ukupni prometi ostati isti.
Puno pesimističnije od razvoja vlastitog poslovanja ocijenjen je, u usporedbi s prethodnom godinom, razvoj opće gospodarske situacije u Hrvatskoj: Više od 90 posto sudionika istraživanja očekuje pogoršanje gospodarskog razvoja u tekućoj godini (u 2008. godini taj udio je iznosio 12 posto).
U pogledu investicija i broja zaposlenih rezultati ovogodišnjeg istraživanja također su mnogo lošiji nego prošle godine. 40 posto sudionika istraživanja izjavilo je da su u 2008. godini imali povećanje ulaganja. Za 2009. godinu samo oko 20 posto računa s povećanjem ulaganja.
U usporedbi s drugim zemljama regije, kao prednosti Hrvatske navedene su kao i prethodne godine produktivnost zaposlenika i kvalificirana radna snaga, politička stabilnost Hrvatske, dobro razvijena javna infrastruktura u usporedbi s drugim zemljama regije te uloženi napor oko reformi za pristup Hrvatske Europskoj uniji.
Vaš link
biće da se iskrcao iz IGH , HT i nekih jačih pa sada druka za pad idući tjedan…OPREZ, rekoh ja…jer što mediji mogu dignuti tenzije to niko nemože…a mali se malo navukli…sva sreća ne puno-niti 100M prometa u toliko dana…a ovi što nam serviraju ove vijesti su se izgleda isto iskrcali pa sada oni nisu drukeri a ja sam bio haaa?
a znam tko će kupovati -Sampras i kompanija…koja se radovala prošli tjedan…svaka čast ako ste danas realizirali -BRAVO…OPREZ rekoh ja…u PON će biti gusto, a značajni dani bi mogli biti i 7,8.4.
…hehehehe [lol] [lol]
[/quote]
Meni nije jasno na kakav vi oprez pozivate na ovim cjenima kada je u većine firmi knjigovostvena vrjednost veća od one tržišne, kada ima firmi koje imaju više casha na računu već im je tržišna vrjednost o kakvom oprezu vi pričate svatko onaj tko kupi po ovim cjenama za par godina će imati 300% dobitak.
To je isto kao da vam netko nudi kravu za 100 eura a vi kažete ma neću previše mi je jeftino.
Ja sam jedan od onih koji će sigurno kupovati jer se nisam do kraja utovario jesam dobrim djelom ali ima casha još dosta a šta sam kupovao pa za razliku od vas ja ću reći to je bila INGR-a i LKPC.
Vi čekajte u cashu tko zna možda i budete u pravu ali teško mislim da je sentiment na tržištu drukačiji.
[/quote]
…KOLEGA, OPET vAM PONAVLJAM DA SAM BIO 50:50, A OD JUČER SAM 70% DIONICE, IAKO SAM TREBAO JOŠ SAČEKATI PONEDJELJAK…
…PA ZAR VI ZABORAVLJATE DA SU FIRME BILE BOLJE U 2008 PA ŠTO JE BILO…ZAR STE ZABORAVILI…DO KRAJA TE 2008 SMO ZARONIJI OHOHOOOO… SLAŽEM SE DA JE BILO PREVIŠE U MINUSU…PA SMO OTIŠLI NA JOŠ NIŽE DNO…OVE GODINE…ZAR JE NEMOGUĆE DA ODEMO JOŠ NIŽE????????????? ZAR JE NEMOGUĆE KOLEGA????…. OPREZ…sve je moguće… o tome govorim kolega…volio bi i ja kupiti na 2000 a prodati na 4000 ali načekati ćemo se do tada… I ČUVAJTE SVOJE ZDRAVLJE…
Kako su poslovale tvrtke u većinskom državnom vlasništvu
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/sjaj-i-bijeda-drzavnih-kompanija-protega-i-vojkovic-razocarali,41954.html
Bez žalbi na natječaju u Crnoj Gori
Banke nude kamate na štednju od 13,5%
Od početka 2009. kamate na štednju su narasle i do ekstremnih 13,5 posto zbog čega ni krediti ne mogu biti jeftini, upozorio je Čedo Maletić, predsjednik uprave Imex banke, na financijskoj konferenciji TEB-a.
Maletić je zapitao narušava li se u borbi za depozite princip tržišne utakmice ili postoje problemi s likvidnošću, ali banke nude kamate na depozite korporativnim klijentima i do 13,5 posto.
Deca,ovo nemrem verovati jer ak je ovo istina onda nam se stvarno ne piše dobro. Pa ja bi prva stavila sve novce na banku za 13 i pol posto
Iskreno, mislim da su banke u kroničnom nedostatku novca, ili u strahu od dizanja depozita.
Banke nikad ne poklanjaju visoku kamatu, nego uvijek uzimaju, ovo ako je istina, mora da su u gadnom sosu.
[/quote]
Isplati im se dati 13,5 % jer se krcaju dionicama na kojima će uskoro zaraditi 100%. Jednostavna računica da ne može biti jednostavnija. A to da nema novca je glumatanje i priča za naivce. Glavni glumci u tom igrokazu su tzv. naše banke i HNB koje svako malo izvedu predstavu za naivne. Živi bili pa vidjeli, bit će još nagrada.
Isplati im se dati 13,5 % jer se krcaju dionicama na kojima će uskoro zaraditi 100%. Jednostavna računica da ne može biti jednostavnija. A to da nema novca je glumatanje i priča za naivce. Glavni glumci u tom igrokazu su tzv. naše banke i HNB koje svako malo izvedu predstavu za naivne. Živi bili pa vidjeli, bit će još nagrada.
budi ljubazan pa nam daj spisak dionica kojima se banke krcaju jer ovako ispada obično navlačenje i drukanje, pogotovo ovo da će uskoro na tome zaraditi 100% ! nemoj samo početi da se banke ne vide jer su iza skrbničkih, te bajke smo davno prošli…
ja uopće ne vjerujem u te pričice za malu djecu jer da se banke krcaju onda bi prometi bili dnevno preko 50-60 mil. kuna, ovo sada trguju samo mali i srednji ulagači među sobom po onoj: tko zadnji magarac!
Todorićeva Jamnica dužna prijevoznicima, a posao preuzima Pevec koji vozi na kompenzaciju
Todorićeve tvrtke najveći gubitnici početka 2008
U roku od sat vremena dva negativna članka o gosponu Todoriću na biznis.haer.
Buy signal?
Kako su poslovale tvrtke u većinskom državnom vlasništvu
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/sjaj-i-bijeda-drzavnih-kompanija-protega-i-vojkovic-razocarali,41954.html
Država će morati povlačiti dobit od javnih poduzeća u proračun
Podbace li u ovoj godini porezni prihodi više od plana, Ministarstvo financija bi u državnu blagajnu moglo povući dobit javnih poduzeća, naravno, onih koja posluju s dobitkom. Recept je to koji nude pojedini ekonomisti, a ta zamisao, čini se, nije strana ni ministru financija Ivanu Šukeru, koji je nedavno i sam upozorio na tu mogućnost.
Ipak, stručnjaci upozoravaju da bi država – iako kao vlasnik javnih poduzeća ima pravo na slobodno raspolaganje njihovom dobiti – trebala voditi računa o tome kako bi se povlačenje dobiti odrazilo na poslovanje tih poduzeća. Tako bi se moglo dogoditi da ih država, u slučaju da se odluči za povlačenje dobiti, naknadno mora dotirati novcem poreznih obveznika.