Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ajde burza je srusena sad mozemo jeftino kupovati

vise volim narodnjake nego kruva jesti

@Friseur

A jel tko tebe Friseur pitao za mišljenje?

Uostalom, rulju ovdje više zanima šta će se dogoditi idući tjedan, idući mjesec i ovu godinu, a ne šta će biti za 5, 10 ili 30 godina!

@vje
šalica

Istinu zboriš. Nema više niti jedan dugoročni ulagač, a to je jako loše za naš market, jer se time generira velika volatilnost koja onemogućava pravi i zdravi rast. A ako nema dugoročnih ulagača, znači da drhtave ručice koje su se evo jučer ukrcale, mogle napraviti paniku na marketu i sružiti market dok si reko keks. Kapital u fondovima se smanjuje svakim danom, sredstva se povlače, jer ljudi ne znaju koliko će kriza trajati, a treba od nečega živjeti.

Novog novca za market nema, osim onoga koji ulagači izvlače iz čarape, a margini se ne dižu zbog visokih kamata i skupog novca, i uz to još mirovinci natrpani dionicama kao siromasi bez kune u džepu, gledaju samo kako namamiti market, i iskrcati se drhtavim ručicama. Nitko ne vili rušenje marketa, ali kad se jednom odluči, shvatiti ćemo i da je kriza gotova, da neće imati utjecaja na market. Pa u kojoj zemlji burza raste i oporavlja se, dok je državni aparat na granici preživljavanja, a novi novac se ne želi štampati, i još natovareni dugom od 37 mrd eura, zadužili smo unuke.
Tko bi želio ulagati u takvoj državi, hm, ne znam, očito kratkoročni mali trejderi.

Jedno su želje, a drugo je realnost.

Jel netko vidio članak?

Hrvatska je u banani, mirovinci će morati prodavati dionice!
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu

KOMENTAR – Mirovinci će u budućnosti morati prodavati dionice. Ali kome će ih prodati? Što ako se gospodarstvo odluči na štrajk sve dok vlada ne sreže proračunske rashode za najmanje dodatnih deset milijardi kuna?
Vaš link

@HugoChavez

Jeste li kolega vidjeli koliko je Belex pao od ATH, oko 90%. Još se uvijek bolje držimo od cijelog balkana. Čak bolje i od slovenaca.

baron tebe vise necu komentirati,nisi vrijedan toga,tebe bcu smatrati kao virus ovog foruma…
[/quote]

Kolega, šta mislite o ovom članku ?

Ja mislim da treba malo razmisliti o njemu i da je vjerodostojan 100%.
Kolega Petrov je pun pravih informacija, jer više vjerujem magistru ekonomije, nego nekom potplaćenom novinarčiću.
Drugo su vaše želje, a drugo je istina.

Banke nude kamate na štednju od 13,5%

Od početka 2009. kamate na štednju su narasle i do ekstremnih 13,5 posto zbog čega ni krediti ne mogu biti jeftini, upozorio je Čedo Maletić, predsjednik uprave Imex banke, na financijskoj konferenciji TEB-a.
Maletić je zapitao narušava li se u borbi za depozite princip tržišne utakmice ili postoje problemi s likvidnošću, ali banke nude kamate na depozite korporativnim klijentima i do 13,5 posto.

Deca,ovo nemrem verovati jer ak je ovo istina onda nam se stvarno ne piše dobro. Pa ja bi prva stavila sve novce na banku za 13 i pol posto

Vaš link

Pa u kojoj zemlji burza raste i oporavlja se, dok je državni aparat na granici preživljavanja, a novi novac se ne želi štampati, i još natovareni dugom od 37 mrd eura, zadužili smo unuke.
Tko bi želio ulagati u takvoj državi, hm, ne znam, očito kratkoročni mali trejderi.

[smiley]

Pa, što se tiče rasta burze, a temeljem štampanja novca, rasula kredita i duga u trilijunima dolara koji će ostati unucima, recimo pada mi napamet SAD.

Ali možda su i tamo ulagači budale? Možda da im kažeš koju pametnu na yahoo finance forumu?

Banke nude kamate na štednju od 13,5%

Od početka 2009. kamate na štednju su narasle i do ekstremnih 13,5 posto zbog čega ni krediti ne mogu biti jeftini, upozorio je Čedo Maletić, predsjednik uprave Imex banke, na financijskoj konferenciji TEB-a.
Maletić je zapitao narušava li se u borbi za depozite princip tržišne utakmice ili postoje problemi s likvidnošću, ali banke nude kamate na depozite korporativnim klijentima i do 13,5 posto.

Deca,ovo nemrem verovati jer ak je ovo istina onda nam se stvarno ne piše dobro. Pa ja bi prva stavila sve novce na banku za 13 i pol posto

Vaš link

Iskreno, mislim da su banke u kroničnom nedostatku novca, ili u strahu od dizanja depozita.
Banke nikad ne poklanjaju visoku kamatu, nego uvijek uzimaju, ovo ako je istina, mora da su u gadnom sosu.

treba shvatiti da je sve to igra viših sila i velikih moći i moćnika, iza kulisa do kojih mi smrtnici teško možemo doprijeti, ali igru kao takvu možemo prihvatiti i svladati te na njoj izgubiti, ili u boljoj opciji zaraditi…!!

ili se pak kao druga opcija nameće seljačka buna i dekapitacija svih koje bi trebalo…!?

današnja predstava koju gledamo u svijetu zove se devalvirajmo američki dolar u korist povećanja vrijednosti ostale imovine!

sapienti sat!

..Nema više niti jedan dugoročni ulagač, a to je jako loše za naš market, jer se time generira velika volatilnost koja onemogućava pravi i zdravi rast. A ako nema dugoročnih ulagača, znači da drhtave ručice koje su se evo jučer ukrcale, mogle napraviti paniku na marketu i sružiti market dok si reko keks…

Ma ja onda stvarno ne znam sta samo predstavljaju mirovinski fondovi i koja im je svrha.
I zbog čega stalno dokupljuju našim novcem…

Možda žele na amaterima zaraditi milijune kuna, raspustiti fond i otići na Havaje protrajbati zarađeno?
[smiley]

a sada nakon ulaska u nato idemo prema višim razinama ,do kraja godine dionice na svojim realnim razinama

Jel netko vidio članak?

KOMENTAR – Mirovinci će u budućnosti morati prodavati dionice. Ali kome će ih prodati? Što ako se gospodarstvo odluči na štrajk sve dok vlada ne sreže proračunske rashode za najmanje dodatnih deset milijardi kuna?
Vaš link

@HugoChavez

Jeste li kolega vidjeli koliko je Belex pao od ATH, oko 90%. Još se uvijek bolje držimo od cijelog balkana. Čak bolje i od slovenaca.

Nebi gospon magistar napisao ni jedne rečenice da mu netko nije dobro platio [tongue] U budućnosti će omfovi prodavati,jasno,pa čak ću i ja u budućnosti prodavati al sad kupujem kao i oni [thumbsup]

http://www.seebiz.eu/hr/analize/mirovinci-prosli-tjedan-kupovali-dionice-za-najmanje-2%2c14-milijuna-kuna,41966.html

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Jel netko vidio članak?

Vaš link

@HugoChavez

Nebi gospon magistar napisao ni jedne rečenice da mu netko nije dobro platio [tongue] U budućnosti će omfovi prodavati,jasno,pa čak ću i ja u budućnosti prodavati al sad kupujem kao i oni [thumbsup]

http://www.seebiz.eu/hr/analize/mirovinci-prosli-tjedan-kupovali-dionice-za-najmanje-2%2c14-milijuna-kuna,41966.html
[/quote]

Znam čovjeka, i vjeruj mi da nije tip kojeg će netko potplaćivati.
Ima bunt u sebi, zato je dobio i otkaz u Hanfi, kad je upozoravao na pad.
Nije ko ostali novinarčići koje možeš tako lako potplatiti.
Zna da kad je radio u business.hr koji su novinari dobijali pare za napumpane članke.
Ovo što piše je 100% istina, naravno malo začinjena izrazima poput banane.
[thumbsup]

SAMO 2 mil kuna prošli tjedan su kupovali mirovinci, pa to je strašno.
Navlače opet ove drhtavce sa malim iznosima. Rekao sam kad rastemo na novcima drhtavih rućica, šta se može desiti. [bye]

koliko ti imaš nickova,zapamti oni koji su drhtavi ne kupuju.

New Report

Close