Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Problem nastaje kad bi zbog dugotrajnosti krize, tvrtka pojela samu sebe, plaćajući novostvorene gubitke i otplaćujući zajmove. U toj situaciji PE već ide prema negativi, a BV se topi.
Kod nas se još nitko nije izvrnuo, barem ne od većih, a logika nalaže da ne mogu svi preživjeti dugotrajniju krizu.
Mišljenja sam da će nam biti puno jasnije poslije 1q rezultata, a naročito 2q rezultata dubina same krize.

tako je .kod nas se još nije dogodio niti jedan bankrot što ne znači da ga neće biti.mislim da će period od 6-9 mjeseca pokazati pravo stanje burze i ekonomije.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Problem nastaje kad bi zbog dugotrajnosti krize, tvrtka pojela samu sebe, plaćajući novostvorene gubitke i otplaćujući zajmove. U toj situaciji PE već ide prema negativi, a BV se topi.
Kod nas se još nitko nije izvrnuo, barem ne od većih, a logika nalaže da ne mogu svi preživjeti dugotrajniju krizu.
Mišljenja sam da će nam biti puno jasnije poslije 1q rezultata, a naročito 2q rezultata dubina same krize.

tako je .kod nas se još nije dogodio niti jedan bankrot što ne znači da ga neće biti.mislim da će period od 6-9 mjeseca pokazati pravo stanje burze i ekonomije.
[/quote]
S obzirom da je turizam važan dio hrvatske ekonomije,a on je sezonskog karaktera i najviše donosi
u trećem kvartalu o veličini krize čemo više znati u zadnjem kvartalu ove godine.
Drugi kvartal je ionako svake godine problematičniji zbog veće potrošnje,radi priprema za turističku sezonu ,a priliv se odgađa.Država je spremna pomoći ovu branšu da bi podbaćaj bio što manji,što može puno olakšati ovoj nerentabilnoj branši.
Turizam,pa makar bio i za nekoliko postotaka lošiji bi mogao biti generator povečanja likvidnosti,a s obzirom na krizu
zarađeni novac bi se mogao pametnije trošiti i bitno smanjiti udar.Keš je kralj,a turizam je tvornica
keša.

E pa naša vlast se uvijek oslanjala na taj keš i već ga vide u svom džepu, tj. već je potrošen.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Ovdje upišite svoj komentar…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

To se zove dodatno zaduživanje, kao da u septičkoj jami kad su ti g…a do nosa, još i poskočiš. Zaronuti ćeš i cijelom glavom.

Ovaj rebalans je trebao biti potpun, možda i više nego treba, jer s ovolikim deficitom, dugom i još nepoznatim trajanjem i učincima krize možemo se ukopati još dublje.
Zaboravili smo i faktor izbora koji sljede, nikad nisu ništa dobro donosili tržištu kapitala.

Ja i dalje mislim da onaj tko sad uđe će dugoračno masno profitirati, samo ne možemo reći sve je gotovo, sve super, evo letimo. Dalek je put pred nama, puno još vlakića, panike, manipulacija i ostalih specifičnosti na našem TK.

pa nece se biti dovijeka ako su se dodatno zaduzili njemci ,ameri ,francuzi i englezi koji nisu cak izbjegli krizu zasto nebi i mi ako cemo je na taj nacin izbjeci i bili cak u boljem polozaju nego vecina…mi bi cak krizu izbjegli…nego svaka cast ekipi koja je susila crobposao su obavili za 5 nema greske,oborili su ga skoro 80% sto nije uspijelo niti bosancima,srbima ili madjarima cije su zemlje ili u bankrotu ili vec u dugoj vezi sa MMF nitko nije uspio srusiti svoju burzu kao mi fantasticnih skoro 80% mogli bi se kandidirati za ginisovu knjigu u brzini i procentu rusenja … [thumbsup]

Belex-15 ATH CCA 3300, jučer 389. [sealed]

Naši OIF odigrali jednu od ključnijih uloga u toj tarapani.

Uvijek može gore.

kolega to je juce ,juce je sarajevska bila+3,10 i banjalucka bila u plusu a zemlja im u bankrotu vidis moze i bolje,ali ne gleda se jedan dan ,nego od pocetka krize koliko su ostali indexi pali a koliko su im zemlje pogodjene krizom ne zaboravi kolega ,najgore smo prosli od svih… [thumbsup]

Jel netko vidio članak?

Hrvatska je u banani, mirovinci će morati prodavati dionice!
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu

KOMENTAR – Mirovinci će u budućnosti morati prodavati dionice. Ali kome će ih prodati? Što ako se gospodarstvo odluči na štrajk sve dok vlada ne sreže proračunske rashode za najmanje dodatnih deset milijardi kuna?
Vaš link

@HugoChavez

Jeste li kolega vidjeli koliko je Belex pao od ATH, oko 90%. Još se uvijek bolje držimo od cijelog balkana. Čak bolje i od slovenaca.

Jedno su želje, a drugo je realnost.

Jel netko vidio članak?

Hrvatska je u banani, mirovinci će morati prodavati dionice!
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu

KOMENTAR – Mirovinci će u budućnosti morati prodavati dionice. Ali kome će ih prodati? Što ako se gospodarstvo odluči na štrajk sve dok vlada ne sreže proračunske rashode za najmanje dodatnih deset milijardi kuna?
Vaš link

@HugoChavez

Jeste li kolega vidjeli koliko je Belex pao od ATH, oko 90%. Još se uvijek bolje držimo od cijelog balkana. Čak bolje i od slovenaca.

baron tebe vise necu komentirati,nisi vrijedan toga,tebe bcu smatrati kao virus ovog foruma…

@Friseur

A jel tko tebe barone pitao za mišljenje?

Uostalom, rulju ovdje više zanima šta će se dogoditi idući tjedan, idući mjesec i ovu godinu, a ne šta će biti za 5, 10 ili 30 godina!

New Report

Close