Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uvjek sam se povodio kredom da nevjerujem ovima koji navodno analiziraju tržište a rezultate zbog dobrote svoje duše i općeg dobra prenese nama malim investitorima.
Jer njihova je sreća kad i mi mali neš’ zaradimo. [lol]
Ma mo’š mislit.
Uvjek sam vjerovao samo sebi i svome znanju i sposobnosti i dakako brojevima i to ću još sto puta na ovom forumu napisati.
Kakav Galinec kakvi fond analitičari kakvi bakrači.
Ja, ja i moja kljusad. [thumbsup]

Nauči gubiti ili odustani!!!

LIKVIDNOST ĆE SE POPRAVITI ŠTO SE CROBEX VIŠE PENJE…..

Likvidnost ,koja zadaje glavobolje svim ulagačima na burzi će se znatno popraviti- čim
Crobex dostigne optimalne granice- gdje će se u trgovanje uključiti masa manjih i srednjih investitora ,koji čekaju povoljne cijene za preslagivanja unutar svog potfelja. Ista situacija već se dogodila prošle godine , pa nema razloga sumnjati u to. Na žalost, na ovim razinama nama, mnogima koji nismo prodali u minus svoje dionice- jednostavno trgovanje -nije još dostižno….

…bravo-čovjek je realan, a ne druker…a ja neznam zašto neki misle da drukam na dole…pa ja sam U DIONICAMA!!!! SAMO ŽELIM BITI REALAN…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

STANJE
Imovina Fonda branitelja 2,4 milijarde kuna
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
ZAGREB – Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata trenutno ima 2,4 mld. kn od čega 1,2 mld. kn čine dionice HT-a, a ostatak je uložen u depozite banaka i trezorske zapise Ministarstva financija.

Naglasio je da se uspješnom pokazala strategija da se ne kupuju nikakve dionice te da se ne prodaju dionice HT-a (ZSE:HT-R-A), tvrtke koja trenutačno ima stabilne prihode. Glavaš je rekao da su 1,2 milijarde kuna ulagali u trezorske zapise Ministarstva financija te ih uz depozite oročavali i u poslovnim bankama. Istaknuo je da su u prva dva mjeseca ove godine samo kroz dobivenu kamatu financirali isplatu udjela braniteljima koji su htjeli istupiti iz Fonda.

Ispravnom je ocijenio odluku Upravnog odbora Fonda da se prodaju dionice Ine (ZSE:INA-R-A), jer danas ne bi imali novca za isplate dividendi, ni za isplate branitelja, a vrijednost Fonda bi bila manja za pola.

http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/imovina-fonda-branitelja-2%2c4-milijarde-kuna,41825.html

Nastavno na Galincev komentar, sukus svega je sljedece: on zapravo zeli nagovoriti OMF-ove, i na neki nacin dati politici povod da zaprijeti OMF-ivma, da ualzu u hrvatsjke dionice, jer je bez njih manje-vise mrtvo.

Poanta je i u tome da Galinec sam nema likvidnosti da iskoristava ovu situaciju na trzsitu i kupuje jeftino. Sto se mene tice, dobro mi je ovako jer da su OMF-ovi aktivno ne bih mogao ni sanjati da kupujem KOEI ispod 200, PTKM ispod 100 itd. Bez njih i s njima, te ce vrijdnosti doci gore kad tad.

Ali sada Galicnu pase da cijene rastu, zbog INDG i mnogih drugih.

Galinec:"„Dugoročno ulaganje u dionice jedino je održivo, pa se može očekivati neki prosječan rast od deset posto godišnje. Ne smijemo zaboraviti ni kako je imovina fondova bitno smanjena – više nego prepolovljena. Od 23 milijarde kuna u fondovima došli smo na osam milijardi kuna u godinu dana. Isto tako, postavlja se pitanje održivosti mirovinske reforme ovakve kakva je sada. Ona nije održiva, jer ti fondovi ne mogu osigurati rast vrijednosti. Samo su trošak, a ulažu samo u državne obveznice. Da se ne uplaćuje novac u fondove, isti bi završio u državnom proračunu i ne bi bilo gubitaka. Nisam protivnik, čak nasuprot, no smatram kako moraju početi ulagati i u dionice, a i u korporativne obveznice."

Najsmješnija mi je njegova izjava da je imovina fondova više nego prepolovljena. valjda je htio reći da je imovina trostruko manja,a kad bi računali onaj maximum od 30 milijardi onda je u četverostruko manja.
Inače danas očekujem stabilan rast.

bikovsko razdoblje počinje ,hvataju se poćetne pozicije [thumbsup]

Znači svi misle da smo u bull-u? To je meni jasan signal da nismo u bull-u

Hell is Empty and all the Devils are Here

Otvaranje -0,1%…upravo -0.21%

Otvorilo se doslovno 20% dionica. Zzzzzzzz……zzz….zz….

Ne misle svi da smo u bullu

bikovi jos samo nasrcu na igh ,drugdje ih ne vidim,pocinje dugotrajan tretman apaurinima..

bikovsko razdoblje počinje ,hvataju se poćetne pozicije [thumbsup]

sad si se ukrco na vrhuncu ovog bulltrapa i sad bi ti da se rast nastavi???? ne ide to tako druškane , ubrzo ćeš prodavat u panici ovo što sada kupuješ!!!!

SVE DRUKERE I NAVLAKAČE TREBA BATINOM !!!!!

Ne misle svi da smo u bullu
[/quote]
za neke dionice(firme) je vec odavno poceo bull…..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close