Galinec: Najgore tek dolazi jer nema likvidnosti
ČOVJEK JE BIO JEDAN OD OSNIVAČA ZSE, I ZNA O ČEMU PRIČA.
NELIKVIDNOST JOŠ TAMO 98-E, JAKO LOŠA ZA MARKET. DAJ BOŽE DA JE U KRIVU.
Ne ulazim u to da li Galinec zna ili ne zna o čemu priča, ali prema stanju trgovanja iz 1998. mi smo sad super likvidni i svakim danom sve više napredujemo.[smiley]
analiza fondova by T.Petrov
DIONIČKI FONDOVI
U ožujku napokon svjetlo na kraju tunela
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
ZAGREB – Laspeyresov indeks vrijednosti udjela u domaćim dioničkim otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom (tipa kakav je i Crobex) ožujak je zaključio 0,06 posto u pozitivnom teritoriju.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/u-ozujku-napokon-svjetlo-na-kraju-tunela,41819.html
Velik problem u Hrvatskoj je pad burzovnog trgovanja. Događa se da sve više izdavatelja ne želi biti prisutno na burzi, jer ne želi da se njihovim dionicama trguje po bilo kojoj cijeni. S druge strane, tu i banke imaju veliku ulogu, jer vrijednost kompanije procjenjuju po trenutnom stanju dionice na burzi, što nikako ne može biti točan pokazatelj. Galinec tvrdi da je najopasniji gubitak investitora i kako je pitanje dana kada će ZSE morati priznati pad trgovanja veći od 75 posto.
„Dugoročno ulaganje u dionice jedino je održivo, pa se može očekivati neki prosječan rast od deset posto godišnje. Ne smijemo zaboraviti ni kako je imovina fondova bitno smanjena – više nego prepolovljena. Od 23 milijarde kuna u fondovima došli smo na osam milijardi kuna u godinu dana. ..
http://www.seebiz.eu/hr/burze/galinec-najgore-tek-dolazi-jer-nema-likvidnosti,41799.html
[/quote]
odlična vijest.
Nema druge nego da kažem prekrasno.
Govorio je on na 3000 da je dno i da nemre dolje (tada kao nije bio problem likvidnosti) i naravno drukao da se njegova ekipa iskrca i eto crobexa na 1250.
Isto tako sada govori da ćemo dole, izgleda da se banda nije ukrcala.
neznam dali se sječate ljeta kada su Hipo i razne banke drukale (pogotovo dlkv ) da je kupnja na 1200 izvrsna i eto nam dlkv na 220.
Uvijek treba ići suprotno medijima.
Još jedan primjer. 2007 godine banke su drukale i govorile ulagajte u dionice, to je najbolje (drugim riječima govorile su nam ulagajte u dionice da se mi možemo iskrcati) naravno mnogi su popušili i izgubili sve, danas ne vidim banke da se reklamiraju već govore "dajte nama novce, oročite na magičnih 6% ( a mi ćemo kupovati dionice umjesto vas).—a bilo je i drugih
Eto ja tako to vidim.
btw lik se dokazao da nezna i to je to.
A sada lijepo molim za komentare i one negativne i one pozitivne.
Ne ulazim u to da li Galinec zna ili ne zna o čemu priča, ali prema stanju trgovanja iz 1998. mi smo sad super likvidni i svakim danom sve više napredujemo.[smiley]
[/quote]
1998 kaj je bilo:
– ledo – a kaj je to? el to nešto u građevini
– igh – kaj je to nekaj za jesti???
– knzm – ma to je onaj mini market u Hrvatskoj koji će propasti prije 2000
– atpl – ma ta firma je u banani
– ht – nije ga niti bilo
– ernt – nemaju oni budučnost, ne isplati se tu ulagati
itd itd
Dragi kolege, to je bilo 98, par godina nakon rata, svijet nas je gledao kao neke jadnike koje su ubijali u ratu i na propalu induustriju.
Danas je malo drugačije, ušli smo u NATO, firme nam dobivaju poslove van hrvatske, ledo se puno više prodaje vani nego u hrvatskoj i bla bla.
Ipak su ogromne razlike 1998 i danas (ako ništa drugo u popularnosti naših firmi u svijetu).
Pozdrav
a dobro imat ce se vremena ukrcati na iskrcaju trejdera,neznam samo dali im je to dosta ili ce morati malo i po asku lupiti…. [thumbsup] sve ce vrijeme pokazati no da se nesto pozitivno dogadja to je istina… [thumbsup] bajka stotka od mene..
Velik problem u Hrvatskoj je pad burzovnog trgovanja. Događa se da sve više izdavatelja ne želi biti prisutno na burzi, jer ne želi da se njihovim dionicama trguje po bilo kojoj cijeni. S druge strane, tu i banke imaju veliku ulogu, jer vrijednost kompanije procjenjuju po trenutnom stanju dionice na burzi, što nikako ne može biti točan pokazatelj. Galinec tvrdi da je najopasniji gubitak investitora i kako je pitanje dana kada će ZSE morati priznati pad trgovanja veći od 75 posto.
„Dugoročno ulaganje u dionice jedino je održivo, pa se može očekivati neki prosječan rast od deset posto godišnje. Ne smijemo zaboraviti ni kako je imovina fondova bitno smanjena – više nego prepolovljena. Od 23 milijarde kuna u fondovima došli smo na osam milijardi kuna u godinu dana. ..
http://www.seebiz.eu/hr/burze/galinec-najgore-tek-dolazi-jer-nema-likvidnosti,41799.html
[/quote]
odlična vijest.
Govorio je on na 3000 da je dno i da nemre dolje (tada kao nije bio problem likvidnosti) i naravno drukao da se njegova ekipa iskrca i eto crobexa na 1250.
neznam dali se sječate ljeta kada su Hipo i razne banke drukale (pogotovo dlkv ) da je kupnja na 1200 izvrsna i eto nam dlkv na 220.
Još jedan primjer. 2007 godine banke su drukale i govorile ulagajte u dionice, to je najbolje (drugim riječima govorile su nam ulagajte u dionice da se mi možemo iskrcati) naravno mnogi su popušili i izgubili sve, danas ne vidim banke da se reklamiraju već govore "dajte nama novce, oročite na magičnih 6% ( a mi ćemo kupovati dionice umjesto vas).—a bilo je i drugih
Eto ja tako to vidim.
[/quote]
Slažem se.Čisti drukeraj.Bitan je tajming ,zašo baš sada ide sa ovim izjavama ,a šutio je početkom ožujka kada je stanje bilo puno gore.
P.S. Nikad ne prihvaćaj savjete osoba kojima mama još uvijek uređuje frizuru.
odlična vijest.
Eto ja tako to vidim.
Drago mi je kolega da 90% foruma misli da je kriza gotova, i da već jednom izađete iz tog nemalog minusa u portfelju. Manje ćemo onda raspravljati o glupostima i neutemeljnim činjenicama, pogotovo sa vaše strane.
Drago bi mi bilo da smo u BULL marketu, bilo bi već i vrijeme. Makar mi ulaz ,skroz do 5000 bodova paše, ne bi se bunio da na tom putu oplodim portfelj nekoliko puta.
Skepsa je uvijek prisutna, ali da market ode gore, treba ista količina novaca koja je izletila iz fondova u zadnjih godinu dana, jer će se u protivnom market napumpati na malim prometima i biti nestabilan.
To nitko ne želi, ali kako Galinec kaže da je 2/3 novaca vani, to znači da smo na razinama na kojima zaslužujemo. Sve ovisi o cashu koji će se priljevati na ZSE.
izgleda ce ht upumpati nesto,mozda i koji fond,inace kolega baron napokon ste dali smislen komentar,svaka cast… [thumbsup]
izgleda ce ht upumpati nesto,mozda i koji fond,inace kolega baron napokon ste dali smislen komentar,svaka cast… [thumbsup]
Zato vam govorim, ne bi se čudio da ostanemo na ovim razinama godinama, naravno, kako cash bude dolazio rast ćemo. Gdje ćemo i kako , to nitko ne zna.
isti gospodin galinec je govorio prije par mjeseci čini mi se da se tržište kapitala mora jako brzo oporaviti jer je to jedina solucija koja je moguča.u koliko do toga ne bi došlo doživjelo bi krah a to u modernom kapitalizmu nije moguče.eto toliko o vjerodostojnosti izjava dotičnog gospodina.
isto tako primjećujem da ovdje na forumu ima bezbroj "profesionalaca"i sveznalica koji su izišli na pet tisuća bodova a svaki treći dan mjenjaju nick pa se pitam što im to treba i koju bolest liječe na taj način.Ako imaju svoje mišljenje i svoje znanje neka ga prenesu drugima i neka njihov tekst bude od koristi i neznalicama i profesionalnim menađerima jer bi mnogi svijetski profesionalci trebali njihove usluge.stoga neka već jednom pišu pod jednim imenom i jednim mišljenjem.Ali izgleda da su sudionici u ovoj trgovini na nivou malo nižem od onih baba na pijaci koje prodaju jaja i maslinovo ulje.,pa tako i gospodin galinec ili stojić ili onaj koji je izišao na 5 tisuča crobex
broj gostiju na forumu 140 000 trenutno…mogao bi sutra biti lom…
Zabrinutost !?