Mislim da se radi o špekulativnom dizanju i krobija i ostalih dionica.Drugi kvartal će pokazati kako stoje Hrvatske firme i kuda ide Hrvatsko gospodarstvo. Ukoliko pokazatelji ne budu znatno lošiji od procjena misli da možemo razgovarati o oporavku TK.Istina TK i realni sektor kod nas baš i ne koreliraju ali sigurno utječu na percepciju.
Do tada uspješni hvataju valove a neuspješni isto samo na krivim stranama valova!
Koliko se meni cini, nekako na svim dionicama nema bas na asku previse dionica. Kao da nema previse prodavatelja yeljnih prodati po ovim cijenama. Osim moyda na HT-u,tamo su dva veca naloga.
Mislimda ce ask morati stepenicu gore, iako vjerojatno Ameri otvaraju u minusu pa se to promjeni.
Jeli CROBEX u plusu ili meni gledalica nevalja?????????????
Zar nije 1. aprilska šala!?
Kad su objave rezultata za 1Q?
Eh ovo je do sada bila šala, od sada će se vidjeti koja firma vrijedi u kriznim vremenima. Čekamo rezultate 1Q!
Ja više nemam strpljena nitko ne želi prodati, sad ću ljepo po asku udariti.
Šta kupuješ, ako imam viška to što tražiš, prodaću ti malo, povoljno. [lol]
Kako nitko ne prodaje ??? Objasnite kolega.
Index je pao sa 1,5% na 0% trenutno, a bio je ujutro na -1,5%.
Pa tko tu koga, i to još sve na malim prometima. Da li je to Prvo aprilska šala?
Događda li se nego drugo trgovanje sukladno ovome?! Tko će ga znati.
Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
1.451,96 0.04% 24.934.465,73 kn 20.726.965,73 kn 4.207.500,00 kn 0,00 kn
Umjetno se održava crobi preko 1400.
Signali nisu baš najbolji. Dosta firmi je pokazalo loš 4.kvartal prošle godine, izvješća 1.kvartal ove godine će biti i gora. Vani se sve korigira. Meni ovo djeluje kao pridržavanje dobrih razina zbog iskrcaja. Ili su stvarno odlučili braniti crobija nakon 6 mjeseci mirovanja, u što jednostavno ne mogu vjerovati.
Da me se krivo ne shvati, mislim da smo ohoho podcjenjeni, ali ovo mi djeluje kao silovanje tržišta.
Ja sam se danas riješio nefiksnog dijela portfelja. Vidjet ćemo u ovih par dana kojih slijede, da li sam bio u pravu.
Umjetno se održava crobi preko 1400.
Signali nisu baš najbolji. Dosta firmi je pokazalo loš 4.kvartal prošle godine, izvješća 1.kvartal ove godine će biti i gora. Vani se sve korigira. Meni ovo djeluje kao pridržavanje dobrih razina zbog iskrcaja. Ili su stvarno odlučili braniti crobija nakon 6 mjeseci mirovanja, u što jednostavno ne mogu vjerovati.
Da me se krivo ne shvati, mislim da smo ohoho podcjenjeni, ali ovo mi djeluje kao silovanje tržišta.
Ja sam se danas riješio nefiksnog dijela portfelja. Vidjet ćemo u ovih par dana kojih slijede, da li sam bio u pravu.
Koje crno održavanje Crobexa na 1400 – pa to ti je skoro samo dno …
Pa nismo se odljepili od dno skoro ništa ….
Naš ekvivalent – ATX je na 1700 … a doskora smo mi bili 100 p veći od njega …
Usput Ameri natjerali sve burze svijeta u plus …..jebiga kad mi radimo ko u socijalizmu …
Inače bi i mi danas prešli 1500 ….
Ovako ništa od lijepih FI….. sad moramo čekat sutra i gledat samo EU i USA …..a oni će gospoda danas rasti – pa sutra mogu i padat ….
Ovu burzu treba hitno prodat ….da se uvede reda … I da trgujemo do kad i svi …
Buketi od 25 000 kn i ture pića od 30.000 ..Ova gospoda su dobro uhljebljena ovdije …