***obrisano***
[/quote]
Bit je u tome kako sam svatio da 3.travnja ulazimo u NATO,oće li se šta odrazit na burzu vidićemo [shocked]
[/quote]
Odraziti na crobex?
Možda otprilike isto kao i prošle godine uoči posjeta G.Busha Zagrebu ,
kada je Crobex značajno potonuo uoči same priredbe a isto se mnogo spominjalo članstvo u Nato-u
kasnije smo saznali da su mirovinski fondovi povlačili kapital iz OIF-ova
tisak je bio zauzet dramom koja se odigravala oko hvatanja Korade-a
a o recesiji se tu i tamo nešto malo moglo čuti
Brzi konji noge lome!!
[/quote]
u američko gospodarstvo upumpano je tisuću milijardi poticaja ,u naše niti kunu.90% našeg proračuna ide na plaće penzije zdravstvo,nema se ni kune za strukturne promjene a bez njih nema preokreta.ameri do kraja godine možda i krenu sa laganim oporavkom,mi ne.pumpanje građevinara je nažalost opet bilo šišanje ovčica .ajmo jedinice.
[/quote]
…volio bih da nije tako ali mi se čini da nažalost je tako…u pon. ak počne padati prodajem ak počne rast kupujem …uz to gledam kak će biti azijati i Američki futuri…bojim se da će ovaj hrvatski balon malo još izdržati jer nama se ništa ne upumpava u ekonomiju za razliku od Amera-kao što već neko reče…a to bi se moglo vidjeti već posle skorašnjih izbora…mislim da će novac od mosta ipak završiti u proračun jer se jedva plaćaju mirovine i plaće… a dugovi pristižu na naplatu… NIJE DRUK KOLEGE, ALI NAŽALOST DO SADA SAM DVA PUTA NASJEO NA VRHOVIMA MALIH VALOVA, ALI OVAJ PUT NEĆU… BAR SE NADAM…volio bi da se varam ali bumo vidili za desetak dana a možda i prije… SRETNO SVIMA…
@inverter
Da li ti znaš o čemu uopće pričaš??? Obveznice?
Investitori s@ru u gaće više nego ikada. Kako to objašnjavaš?
Brzi konji noge lome!!
[/quote]
u američko gospodarstvo upumpano je tisuću milijardi poticaja ,u naše niti kunu.90% našeg proračuna ide na plaće penzije zdravstvo,nema se ni kune za strukturne promjene a bez njih nema preokreta.ameri do kraja godine možda i krenu sa laganim oporavkom,mi ne.pumpanje građevinara je nažalost opet bilo šišanje ovčica .ajmo jedinice.
[/quote]
Potpuno krivo.Rušenje građevinara,a naročito IGH i INGRe je bilo šišanje ovčica.Na niskim cijenama
su se nakrcali inseideri i sada su već izašli sa dobitkom od preko 50%.Međutim,ovi koji su kupovali
IGH na 3000 nisu pogriješili jer on vrijedi i više iako može ići ponovno na 1.500,ali može i na 5.000.
O tome ne odlućuje mali dioničari nego oni gore.Čista dogovorena špekulacija velikih koji će vjerovatno sada napraviti istu stvar na nekoj drugoj dionici.
Oni znaju koja je to ,a mi možemo samo nagađati.Očito da nemaju previše para,, da bi istovremeno
pumpali više dionica nego se odabiru pojedini pikovi.Ali ipak imaju pedesetak posto više.
A mi kao mali moramo samo gledati da naši pikovi fudu fundamentalno zdravi da ne kupujemo ono
što je puno palo,a može i na nula.
Jer ovakve igre bi mogle poslužiti i za otresanje iz smeća velikih.
I zato forumaši.Knjigu u ruke da pored ovolikih gubitaka ne izgubimo i svih 100%.
Obavezno analitzirati bilance i zanemariti tehničke analize.Ove ne vrijede za ZSE.
@ lopina
Po meni je najvažnije gledati perspektivu sektora i pratitit promete na dionicama
– Rast na velikom prometu znači da se znatno mijenja struktura dioničara odnosno da se mali igrači priključuju.
– pad dionice na malim prometima je loš znak,
– a rast dionice na malim prometima znači da nije došlo do promjene strukture dioničara i da ima još prostora za jači rast
– Treba pratiti broj dioničara prilikom svakog slijedećeg izvještaja.
– Rast broja dioničara u pojedinim dionicama predstavlja uteg koji će limitirati rast prilikom oporavka tržišta
Kratkoročno struktura vlasništva je puno važnija za nas dioničare od financijskih izvještaja.
Dugoročno od 5-10 godina fundamenti pobjeđuju.
@ gORAN 8
Moje mišljenje je da treba uzeti sve u obzir.
Prvo teba pogledati fundamentalnu analizu i izabrati nekoliko dionica da se može diverzificirati portfelj.
Zatim teba pogledati i tehničku analizu.
Malo zdravog razuma ne škodi, jer i na IGH-u je cijena probila gornji bollinger, moglo se zaraditi trejdanjem, ali ja se nisam usudio prodati pa tražiti kupnju, jer u slučaju naglog skoka cijena ostao bi u cashu.
Nije loše ni pogledati strukturu dioničara.
Ali ipak nemože se gledati samo struktura dioničara bez TA i FA.
@ lopina
Po meni je najvažnije gledati perspektivu sektora i pratitit promete na dionicama
– Rast na velikom prometu znači da se znatno mijenja struktura dioničara odnosno da se mali igrači priključuju.
– a rast dionice na malim prometima znači da nije došlo do promjene strukture dioničara i da ima još prostora za jači rast
– Rast broja dioničara u pojedinim dionicama predstavlja uteg koji će limitirati rast prilikom oporavka tržišta
Kratkoročno struktura vlasništva je puno važnija za nas dioničare od financijskih izvještaja.
Fundamenti vrijede uvijek,a sada još i više..U ova krizna vremena kada dugovi i nenaplativa potaživanja postaju
najveća opasnost treba biti obazriv pri odabiru dionica.Što neka firma bude više u g….ma to će
medijska slika biti ljepša,a veliki igrači su dovoljno potkoženi da to g..no zamotaju u celofan.
I zato FA i analiza na prvo mjesto,a onda sve ostalo.
Onaj tko često skakuće od cvijeta do cvijeta i to sa velikim djelom portfelja odjedanput bi mogao
skoknuti u provaliju.
Gorane,u principu se slažem sa vašim komentarima i razmišljanjima.
@ lopina
Fundamenti vrijede uvijek,a sada još i više..U ova krizna vremena kada dugovi i nenaplativa potaživanja postaju
najveća opasnost treba biti obazriv pri odabiru dionica.Što neka firma bude više u g….ma to će
medijska slika biti ljepša,a veliki igrači su dovoljno potkoženi da to g..no zamotaju u celofan.
I zato FA i analiza na prvo mjesto,a onda sve ostalo.
Onaj tko često skakuće od cvijeta do cvijeta i to sa velikim djelom portfelja odjedanput bi mogao
skoknuti u provaliju.
Gorane,u principu se slažem sa vašim komentarima i razmišljanjima.
[/quote]
dugorocno gledano,sve su dionice podcjenjene,osim onih koje bi mogle u stecaj,e te su preskupe…zbog toga su fundamenti i vise nego bitni…
Nek mi netko upućen objasni kako je moguće da netko recimo poklopi nekog na 330 i već iduće sekunde se postavi na više. I tako bezbroj puta. Tko ima moć da to radi i tko se njome služi. Samo nemojte He-mana i ostale likove iz bajki spominjat nego želim čuti od nekog tko zna da meni koji živim u neznaju objasni tko to radi.
Ni su svi jednako brzi. Npr. Fima je brža od 1G bar za minutu ako ne i više. Postavim svoj nalog na 1G i vidim ga na Fimi prije .
dugorocno gledano,sve su dionice podcjenjene,osim onih koje bi mogle u stecaj,e te su preskupe…zbog toga su fundamenti i vise nego bitni…
Dugoročno gledano, jučer si prodao.
Dugoročno gledano, ušao si na 2000 bodova, pa je sve fino i krasno i krize više nema. [tongue]
Dugoročno gledano, jučer si prodao.
Dugoročno gledano, ušao si na 2000 bodova, pa je sve fino i krasno i krize više nema. [tongue]
[/quote]
kolega neki su na ovom odbijancu uzeli i 100%,koliko si ti uzeo,nisi uzeo nista,jos me nebi cudilo da da si izgubio,zasto ..zato sto nemas petlje..nista niti kupujes niti prodajes,prizivas smak svijeta,mislim da si ti igrac koji je ispao iz igre pa nemoze gledati nikog da se puni,jesam kolega izasao sam djelomicno iz ingre,uzeo sam je prosli cetvrtak po 42-42,5.juce djelomicno izasao,normalno je ponekad kapitalizirati dobitak,da juce sam izasao na 55 i opet dijelom usao na 52,kolega sta si ti cijelo vrijeme radio,gledao i plakao dok su se igraci igrali..ovaj sport nije za tebe jer nemas petlje…