Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

recimo prodaja automobila je pala,ali mi nemamo d.d.-a koji se s time bavi

a čime se onda bavi Auto Hrvatska d.d.?? (zadnja cijena dionice joj je 83,20 % ispod od ATH… prodaja im nije a mislim niti dobit pala toliko [lol] )
[/quote]

Kolega, kolegica mi radi u auto kući i prodala im je pala za više od 50%, osim toga isto toliko je pao i IGH, pa se pitajmo zašto, pao je i ht na 50% od ATH jadničak nema love ni za ribicu, a ni za teretanicu [lol] btw. ne znam kako mi je promakla Auto Hrvatska d.d. inače vrlo bitan čimbenik na ZSE, da ne kažem glavni indikator kretanja burze
[/quote]

Pa malo je firmi na ZSE sa godišnjim prihodom većim od milijardu kn a ovako kvalitentim biznisom (ROE godinama 15-20 % a uz ne veliku razinu duga, ne puno više od 50 % kapitala, sve to možda i održivo obzirom na respektabilan položaj frime u svojoj industriji), danas sa dosta keša, a da se radi o firmi velikog free-floata (preko 50 %) i danas zanimljive cijene (EV/EBITDA oko 3-4 odnosno P/EBITDA od čak oko 1,5!!!, odosno P/E oko 2,5… uz trenutni P/S oko 0,15) firme koja isplaćuje dividende o čiji je dividendni prinos (gledajući prema dividendama zadnje dvije godine) unatoč malom payout (cca. 20 % zarade) danas obzirom na ovako depresevine cijene već oko 8,5 % u odnosu na cijenu dionice…

Naravno da se ovdje za razliku od prošlih godina kada je firma doživljavala veliki rast prihoda i u skladu sa time dobiti, očekuje kroz narednih godnu-dvije zbog recesije i time manje kupovine osobnih i gospodarskih vozila jedan oštar pad prihoda firme i možda topljenje gotovo cijele dobiti a time i privremeno smanjenje ili čak moguće i ukidanje dividendi, ali ipak obzirom na cijenu dionice za kompaniju ove veličine i free-floata i kvalitetne vlasničke strukture (top menadžement ima blizu 50 %, ostali preko 50 %…) ovo po meni izgleda kao vrlo zanimljiv sudionik našeg TK 😀

Ovo danas po ovim cijenama ima smisla kupovati ako se očekuje kratkoročni (sljedećih godinu-dvije) pad prihoda i za cca. 70 % (i dobiti prema pozitivnoj nuli) uz uvjet da se misli da će se nakon 2-3 godine izlaskaom RH iz recesije prihodi i dobit ove firme oporavati na prema starim razinama…(ne nužno u kratkom roku nakon izliska iz krize nazad do ovih rekordnih iz sezone 2007./2008) i u tom smislu ovo može dugoročno biti vrlo vrlo zanimljiva kupnja iskorištavajući ovo privremeno stanje te industrije kao posljedice trenutnog stanja i očekivnog stanja u gospodarstvu i opčenito kretanja na tržištu kapitala koji su cijenu dionice lijepo odgurali preko svake mjere na dolje, pa i više obzirom na realnu vrijednost nego mnoogih drugih naizgled "bolje stojećih, u boljim industrijama, manje ovisnim o receseciji.."…

@Lynx

Svako svog konja hvali, nego jeste li probali Zdenkine sireve? Nevjerojatan okus [lol] [lol]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Našem tržištu potrebni su MARKET MAKERI….. da drže stvar u svojim rukama…. ovo natezanje
sa malim dioničarima, koji ne mogu izdržati da ne zarade za cigarete i pivu..postalo je neizdrživo !!!
Kako ih nije sram, bestidno pričati o ciljevi i pravednim cijenama dionica, a onda prodati za tako
sitnu razliku i sitnu dobit ….. ovaj sirotinjsko- ciganski pristup zaradama , nikud nas neće odvesti.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@Lynx

Svako svog konja hvali, nego jeste li probali Zdenkine sireve? Nevjerojatan okus [lol] [lol]

reci ti meni kad je Zdenka poslovala pozitivno??, je li "ikada"? Ja se ne sjećam, već puno godina stvara gubitke.

AUHR nije nikada poslovala s gubitkom, koliko ja znam, godinama već posluje pozitivno, od prije ovog buma kroz ovaj bum… a sasvim bi mi bilo prihvatljivo da u ovoj najvećoj krizi koja slijedi posluje i sa doslovno nulom malo za promjenu, ipak je vrlo specijalno vrijeme pred nama. Ma i gubitak je na kratko podnošljiv, i debelo uračunat u ove cijene.

Inače, nisam vlasnik niti jedne dionice AUHR, to možda tek postanem… jednoga dana (kad još padne :rotfl:, ja uvijek tražim i više nego besramno niske cijene, sada je AUHR besramno jeftina, kada postane i više od toga… možda uskočim).

P.S. A jeste li vi kolega probali neki proizvod Podravke? Jednako "pozitivno" posluje te dvije firme, samo što ova velika za razliku od jadne male Zdenke u stečaju svoje gubitke spretno skriva i lažira cijelu sliku, koristeći pri tome obilno i svoju farmaceutsku tvrtku kćer kao kravu muzaru, ne mlijeka što bi možda Zdenki dobro došli da joj netko daje free, nego keša za preljevanje iz šupljeg u prazno – tj. za pokrivanje gubitaka iz poslovanja divizije "prehrana i pića".

Čudno ali bit će da je kod nas pametnije trgovati automobilima nego proizvoditi hranu, osim u slučaju ako se ne zoveš Agrokor d.d.

@Lynx

Šala kolega,nemam ni jednu, ni drugu, ni treću btw.ovo o AUHR ima smisla. U svom portfelju imam jednu takvu.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Našem tržištu potrebni su MARKET MAKERI….. da drže stvar u svojim rukama…. ovo natezanje
sa malim dioničarima, koji ne mogu izdržati da ne zarade za cigarete i pivu..postalo je neizdrživo !!!
Kako ih nije sram, bestidno pričati o ciljevi i pravednim cijenama dionica, a onda prodati za tako
sitnu razliku i sitnu dobit ….. ovaj sirotinjsko- ciganski pristup zaradama , nikud nas neće odvesti.

samo treba ozakoniti short-selling i ukinuti blokadu pa da vidiš likvidnosti, ovako nam svi lovaši odoše na US TK

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Sanader: Ako ne možemo upravljati financijama, zna se što slijedi – bankrot i raspad sustava

Dodao je kako je to prijelomni trenutak za Hrvatsku u kojem treba odgovoriti na pitanje možemo li ili ne upravljati svojim javnim financijama.

"Mi moramo voditi računa o tome da nas svijet promatra kao i svaku drugu zemlju u Europi, te da će ključno pitanje statusa Hrvatske u međunarodnoj zajednici i financijskim institucijama biti može li ili ne upravljati svojim javnim financijama. Ako ne može onda se zna što nam slijedi – bankrot i raspad sustava. Mi to ne možemo i nećemo dopustiti", zaključio je pozivajući sve aktere socijalnog dijaloga na odgovornost.
Vaš linkhttp://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=5d4e6272-4218-40d4-802b-

http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/sektor-u-krizi-gradevinski-radovi-u-padu-prvi-put-od-studenog-2007.,40907.html

gledam dnevnik i vidim jadne umirovljenike koji kažu da ako treba državi pomoći nek uzimaju od mirovine,a ima jedva 1500kn.Dok je banda opustošila državu i kojekakvi truli menađeri.

samo treba ozakoniti short-selling i ukinuti blokadu pa da vidiš likvidnosti, ovako nam svi lovaši odoše na US TK
[/quote]
ukinuti blokade da……da se okrene malo vise love,nakon ove pljacke to bi bila sitnica….a svima dobro….ukrcaj-iskrcaj [thumbsup]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Samo da zabiljezim da ni danas nisam vidio post od strebera vlada. Znaci opet idemo gore:)

VIVA LA REVOLUCION !!!

Samo da zabiljezim da ni danas nisam vidio post od strebera vlada. Znaci opet idemo gore:)

Znači po tebi je samo nebo limit i pičimo vertikalu gore (pošto je Vlad objavio da se povlači s foruma, pa ga više nećemo čitati).

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

New Report

Close