Zoellick: Nagovaram UniCredit i Intesu da se ne povuku iz regije
ZAGREB – Svjetska banka razgovara s bankama angažiranima u regiji kako se ne bi povukle iz ovog dijela svijeta, potvrdio je predsjednik Svhjetske banke Robert Zoellick za talijanski dnevnik Corriere della Serra.
– Naravno da razgovaramo direktno s bankama. Zajedno s EBRD-om i EIB-om pokušavamo ih uvjeriti da ne povuku svoja ulaganja iz istočne Europe.
Zoellick kaže da bi bilo štetno da banke povlače neke ishitrene poteze u vezi regije.
– Ohrabrujem ministre gospodarstva i Eurppsku komisiju da rade zajedno s nama i čelnim ljudima tih banaka, kaže Zoellick.
Banke, dodaje, znaju kako će, budu li povukli svoje investicije, morali raditi otpise imovine i prihvatiti gubitke. Zoellick je potvrdio i kako je u intenzivnom kontaktu s talijanskom vladom i čelnicima talijanskih banaka. Od talijanskih su banaka u regiji najviše izloženi UniCredit, većinski vlasnik Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) te Intesa Sanpaolo, većinski vlasnik PBZ-a (ZSE:PBZ-R-A). Obje su banke prošloga tjedna objavile gubitke u prošloj godini i potvrdile kako će zatražiti državnu pomoć
Deca, ovo ni dobro. Pa više ne znaš kam bi stavil novce.Em su Austrijanci u banani, em su sad i Talijani u banani, a fala bogu i jedni i drugi drže sve naše banke.A nije baš da i ovom našem HPB-u preveć verujem.Dođe mi da sve novce stavim u dionice,bik mamicu
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
brodari by T. Petrov
Što se zapravo događa na brodarskom tržištu?
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
KOMENTAR – Tekst je napisan u dobroj vjeri, s namjerom da poduči “autoritet” kako odgovoriti na pitanja “Koliko snažno koreliraju cijene dionica domaćih brodara sa cijenama brodarskih vozarina?” i “Zašto analitičari američke središnje banke prate cijene brodarskih vozarina?”
http://www.seebiz.eu/hr/analize/sto-se-zapravo-dogada-na-brodarskom-trzistu%3f,40692.html
ZAGREB – Svjetska banka razgovara s bankama angažiranima u regiji kako se ne bi povukle iz ovog dijela svijeta, potvrdio je predsjednik Svhjetske banke Robert Zoellick za talijanski dnevnik Corriere della Serra.
– Naravno da razgovaramo direktno s bankama. Zajedno s EBRD-om i EIB-om pokušavamo ih uvjeriti da ne povuku svoja ulaganja iz istočne Europe.
Zoellick kaže da bi bilo štetno da banke povlače neke ishitrene poteze u vezi regije.
– Ohrabrujem ministre gospodarstva i Eurppsku komisiju da rade zajedno s nama i čelnim ljudima tih banaka, kaže Zoellick.
Banke, dodaje, znaju kako će, budu li povukli svoje investicije, morali raditi otpise imovine i prihvatiti gubitke. Zoellick je potvrdio i kako je u intenzivnom kontaktu s talijanskom vladom i čelnicima talijanskih banaka. Od talijanskih su banaka u regiji najviše izloženi UniCredit, većinski vlasnik Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) te Intesa Sanpaolo, većinski vlasnik PBZ-a (ZSE:PBZ-R-A). Obje su banke prošloga tjedna objavile gubitke u prošloj godini i potvrdile kako će zatražiti državnu pomoć
Deca, ovo ni dobro. Pa više ne znaš kam bi stavil novce.Em su Austrijanci u banani, em su sad i Talijani u banani, a fala bogu i jedni i drugi drže sve naše banke.A nije baš da i ovom našem HPB-u preveć verujem.Dođe mi da sve novce stavim u dionice,bik mamicu
[/quote]
Ne bi ja baš bio siguran u to, kolega moj…..!!!
mi se jos uopce nismo poceli oporavljati…
evo dobar primjer sto se dogadalo u zadnjih mjesec dana
19.2.
crobex 1516,13 atx 1512,94, recimo da smo bili na istoj razini
danas
crobex 1376,04, atx 1627,43… to je skoro 20 posto razlike
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=0f24afe4-31b6-4f91-a9c4-64afc535ec30&open=sec
Kuna po kuna palača, iliti izdržat će se do svibnja bez MMF-a.
a onda potop,pa ko živ ko mrtav! problem je samo što svi to znamo i nitko to neće dočekati s dionicama na računu nego će se svi prebaciti u keš prije toga…..
[/quote]
hmm …a di će završiti dionice?
Znači svi će uspjeti da se riješe toga navrijeme,,,,,a tko će strahovito pokupovati tak velike količine prije nego se to dogodi….OMF-ovi …mali ulagači ?
Vidimo da su prometi slabašni
mislio sam nešto kupovati ovih dana ali nakon što ste mi odali tajnu da vaša roba u svibnju više neće ništa vrijediti …stavit ću cash na sigurno….he he…
nije nitko lud da kupuje robu koja je otpisana.
Kolega s obzirom da ovaj forum čitaju tisuće malih ulagača koji imaju casha…kad pročitaju vaš post nisam baš siguran da će sa istim žarom pohrliti da ga potroše na našoj burzi.
Kolega ,zaboga ,,pa kada nudite neku robu morate je nahvaliti
a vi radite suprotno
kec iz marketinga…he he
….osim ako vi možda imate drugu namjeru…činiti suprotno od toga?
[/quote]
Ne bi ja baš bio siguran u to, kolega moj…..!!!
[/quote]kolega znam da niste sigurni,vi ste trenutacno sigurni da ce sve propasti zato sto ste u petak iskrcali,ja sam siguran samo u to da se ovaj tjedan necete jeftinije ukrcati….pa pa
mi se jos uopce nismo poceli oporavljati…
evo dobar primjer sto se dogadalo u zadnjih mjesec dana
19.2.
crobex 1516,13 atx 1512,94, recimo da smo bili na istoj razini
danas
crobex 1376,04, atx 1627,43… to je skoro 20 posto razlike
…pa naravno da nismo…išli smo dole…ali oporavak slijedi…kad…ne zna se…ali na vidiku je…
ZA oporavak treba obavezno uključiti banke:
– moraju sniziti OPASNO VISOKE !kamate na kredite
– dati SPECIJALNE POVLASTICE za one koju su u krizi ne svojom krivnjom
– otvoriti nove linije kredita za ulaganja : poljoprivreda, turizam, dionica ….! – MALO NORMALNIJE UVJETE….
HNB :
– mora otvoriti nove kriterije za otvaranje štedionica – /temeljni kapitali / što ne znači
da ih može otvoriti svatko ko se sjeti /
– posuditi novac HPB – U i SMATRATI JE SVOJOM PRODUŽENOM RUKOM !
/ tako da se preko ove banke ZAŠTITI privreda i dio soc. ugroženih, koje strane banke
ne žele – a otplatu riješiti kompenzaciju npr. branitelj dobi kredit- a ustegne mu se
mirovina iz proračuna ….. sve je ionak od države ..i sl…
Dalje:
– hitno riješiti KVALITETNIJU ULOGU mirovinaca.- fakat su ko kaktusi sa bodljama, puni
love , a nitko ih ne smije dirnuti…
– PRODATI ZG burzu / ajde Hanfa , stavi to u prioritete, ako već ljudi hoće prodat, ne daviti
sa protokolanim glupostima …
– Postepeno razmišljati o smanjenju PDV-a – proprcionalno smanjenju troškova ADMINISTRACIJE
U PRORAČUNU …!
– SAV NOVAC uložiti u lijepi turizam i zdravu prehranu / poljoprivredu/
– u EU i na istoku – grepsti se za investitore koji ulažu u našu ENERGETSKU POLITIKU putem
dogoročnih koncesija ili slično…. ne baš prodati i gaće koje nosimo….
– NAPRAVITI novu strategiju razvoja brodogradnje… i puno,još toga……..
Danas se igramo one igre tko je prodao magarac je bio.
ESM09.CME E-Mini S&P 500 Jun 09 785.00 3:59am ET Up 21.00 (2.75%) Chart
YMM09.CBT Mini Dow Jones Indus.-$5 Jun 09 7,408.00 3:59am ET Up 193.00 (2.67%) Chart
NQM09.CME Nasdaq 100 Jun 09 1,217.75 3:59am ET Up 29.75 (2.50%) Chart
SPM09.CME S&P 500 Jun 09 785.00 3:59am ET Up 20.90 (2.74%)
@ micron
Kolega, promašili ste ceo fudbal.
ZA oporavak treba obavezno uključiti banke:
– moraju sniziti OPASNO VISOKE !kamate na kredite
– dati SPECIJALNE POVLASTICE za one koju su u krizi ne svojom krivnjom
– otvoriti nove linije kredita za ulaganja : poljoprivreda, turizam, dionica ….! – MALO NORMALNIJE UVJETE….
HNB :
– mora otvoriti nove kriterije za otvaranje štedionica – /temeljni kapitali / što ne znači
da ih može otvoriti svatko ko se sjeti /
– posuditi novac HPB – U i SMATRATI JE SVOJOM PRODUŽENOM RUKOM !
/ tako da se preko ove banke ZAŠTITI privreda i dio soc. ugroženih, koje strane banke
ne žele – a otplatu riješiti kompenzaciju npr. branitelj dobi kredit- a ustegne mu se
mirovina iz proračuna ….. sve je ionak od države ..i sl…
Dalje:
– hitno riješiti KVALITETNIJU ULOGU mirovinaca.- fakat su ko kaktusi sa bodljama, puni
love , a nitko ih ne smije dirnuti…
– PRODATI ZG burzu / ajde Hanfa , stavi to u prioritete, ako već ljudi hoće prodat, ne daviti
sa protokolanim glupostima …
– Postepeno razmišljati o smanjenju PDV-a – proprcionalno smanjenju troškova ADMINISTRACIJE
U PRORAČUNU …!
– SAV NOVAC uložiti u lijepi turizam i zdravu prehranu / poljoprivredu/
– u EU i na istoku – grepsti se za investitore koji ulažu u našu ENERGETSKU POLITIKU putem
dogoročnih koncesija ili slično…. ne baš prodati i gaće koje nosimo….
– NAPRAVITI novu strategiju razvoja brodogradnje… i puno,još toga……..
i još ponešto:
– ukinuti sve općine sa manje od 10000 stanovnika, jer u tim općinama i po stotinjak ljudi sjedi na državnim jaslama, a ništa ne radi,
– smanjiti povlaštene mirovine na nivo prosječne plaće u Hrvatskoj,
– ukinuti bilo kakve olakšice stranim investitorima koji ulažu u trgovinu, koji su srušili tisuće malih obiteljskih obrta našim novcima,
– ukinuti dotacije onima koji u vlasništvu imaju velike površine građevinskih i poljoprivrednih parcela, a ipak primaju socijalnu i razne druge pomoći,
– ukinuti bilo kakve naknade za nadzorne odbore u državnim tvrtkama, koje ne plaćaju obaveze i preko dvjesto dana, i posluju s gubitkom,
Ima prostora koliko hoćeš i još puno stvari koje nas vuku prema dole gospodo, ali sam ionako spomenuo ono što će mnoge pogoditi i iznervirati,
a prije svega treba prisiliti bankare da uspostave kamate u Hrvatskoj, identične kamatama u svojim matičnim zemljama, nismo se mi borili da bi nas sad neko ucjenjivao.
Jesam bio malo preoštar? [tongue]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=0f24afe4-31b6-4f91-a9c4-64afc535ec30&open=sec
Kuna po kuna palača, iliti izdržat će se do svibnja bez MMF-a.
a onda potop,pa ko živ ko mrtav! problem je samo što svi to znamo i nitko to neće dočekati s dionicama na računu nego će se svi prebaciti u keš prije toga…..
[/quote]
hmm …a di će završiti dionice?
Znači svi će uspjeti da se riješe toga navrijeme,,,,,a tko će strahovito pokupovati tak velike količine prije nego se to dogodi….OMF-ovi …mali ulagači ?
Vidimo da su prometi slabašni
mislio sam nešto kupovati ovih dana ali nakon što ste mi odali tajnu da vaša roba u svibnju više neće ništa vrijediti …stavit ću cash na sigurno….he he…
nije nitko lud da kupuje robu koja je otpisana.
Kolega s obzirom da ovaj forum čitaju tisuće malih ulagača koji imaju casha…kad pročitaju vaš post nisam baš siguran da će sa istim žarom pohrliti da ga potroše na našoj burzi.
Kolega ,zaboga ,,pa kada nudite neku robu morate je nahvaliti
a vi radite suprotno
kec iz marketinga…he he
….osim ako vi možda imate drugu namjeru…činiti suprotno od toga?
[/quote]
Budimpešta s MMF-om oko vrata, pad indexa za 65%, Zagreb bez MMF-a pad za 75%.