Puno hvala kolege.
Puno hvala kolege.
Sam ti pitaj.
da se nadovežem na jučerašnji komentar kako fondovi ulaze jer je bio poveći promet…
reko bi da danas ulazi jedna poveća k…..a onima koji su jučer vodeći se tom idejom kupovali
živili!
da se nadovežem na jučerašnji komentar kako fondovi ulaze jer je bio poveći promet…
reko bi da danas ulazi jedna poveća k…..a onima koji su jučer vodeći se tom idejom kupovali
živili!
Polako kolega, više je od 4 sata do zatvaranja
živili!
Sve zavisi šta je tko kupovao! A da se nešto sa fondovima dešava to je i slijepcu valjda jasno.
Kupnje sad će se kapitalizirati za koji mjesec.
Jel’ vas ovo sa građevincima ne podsjeća slično kao nedavo sa JANAF."Tko je jamio jamio".Samo ima i onih koji se sada preznojavaju.Po ‘ko zna koji put isti scenarij mirovinaca,na našu nesreću bit će ih još.
Ne znam samo s čim će mirovinci uletit!
Para nema ni kod mirovinaca ni kod Šukerinja ni kod banaka. Sve je negdje shoradano i čeka rasplet.
A bi mogao biti bolniji nego što mislimo.
Bilo je nedavno napisano koliko su mirovinci uložili na strane burze zadnjih mjeseci, mislim cca 1,6 milijardi kn.
Dakle imaju oni para samo ih neće trošiti na našoj burzi.
Ja samo ne znam šta će mo ove godine sa onom poslovicom; prodaj u maju i bježi?
Ne bumo valjda do tad svaki dan rasli ??? Sumnjam. I ljeto bude radno. Sa plaže će mo operirati.
Dok se zeleni ne remeti odmor. [cool]
Nakon što je dobio potporu većine dioničara, Marijan Palić iz brokerske kuće Auctor kreće u odabir posrednika koji će predstavljati dioničare u procesu prodaje Zagrebačke burze.
Uz Bečku i Varšavsku burzu, koje su već iskazale ozbiljan interes, poziv na kupnju ZSE-a očekuje i Nasdaq OMX u kojem već proučavaju rad Burze i domaću makroekonomsku situaciju, faktore o kojima ovisi visina ponude.
Žarko Kovačić, direktor Ilirika nekretnina, u intervjuu za Business.hr govori o mogućnostima oživljavanja tržišta. Državi savjetuje da udvostruči vrijednost postojeće inozemne emisije euroobveznica na dvije milijarde eura, uloži to u jačanje HPB-a, povećanom kamatom stimulira građane i tvrtke da svoju štednju prenesu u tu banku, te subvencionira kapital za kupnju nekretnina preko HPB-a.
Ajme meni…
MMF: Istočnoj Europi prijeti ekonomski slom i povlačenje novca iz banaka
Naime, u fondu upozoravaju na mogućnost svojevrsnog domino efekta koji bi se mogao proširiti preko cijelog kontinenta putem oslabljenog bankarskog sustava zemalja kao što su Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Estonija, Litva, Latvija i – Hrvatska.
Izloženost austrijskih, švicarskih i ostalih zapadnih financijskih institucija istočnoeuropskm zemljama mogao bi zaprijetiti i njihovoj stabilnosti, piše MMF, pa dodaje: „Tržišta u nastajanju trebala bi pripremiti planove za suočavanje s velikim korporativnim krahovima. Te zemlje bi trebale procijeniti i svoju spremnost na suočavanje s mogućim povlačenjem novca iz banaka.“
Vaš link
Nakon što je dobio potporu većine dioničara, Marijan Palić iz brokerske kuće Auctor kreće u odabir posrednika koji će predstavljati dioničare u procesu prodaje Zagrebačke burze.
Uz Bečku i Varšavsku burzu, koje su već iskazale ozbiljan interes, poziv na kupnju ZSE-a očekuje i Nasdaq OMX u kojem već proučavaju rad Burze i domaću makroekonomsku situaciju, faktore o kojima ovisi visina ponude.
Je li Madoff zainteresiran [bye]
Ajme meni…
MMF: Istočnoj Europi prijeti ekonomski slom i povlačenje novca iz banaka
Naime, u fondu upozoravaju na mogućnost svojevrsnog domino efekta koji bi se mogao proširiti preko cijelog kontinenta putem oslabljenog bankarskog sustava zemalja kao što su Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Estonija, Litva, Latvija i – Hrvatska.
Izloženost austrijskih, švicarskih i ostalih zapadnih financijskih institucija istočnoeuropskm zemljama mogao bi zaprijetiti i njihovoj stabilnosti, piše MMF, pa dodaje: „Tržišta u nastajanju trebala bi pripremiti planove za suočavanje s velikim korporativnim krahovima. Te zemlje bi trebale procijeniti i svoju spremnost na suočavanje s mogućim povlačenjem novca iz banaka.“
Vaš link
Ajme i kukulelelele.
Svi na balkone i idemo dalje….
[lol]
MMF je inače poznat kao objektivna i nadasve filantropska organizacija.