Opcenito solidan promet danas naspram inace.
Da dobar odličan.
Samo pogledajte broj trženih dionica.
Ide ide nemreš vjerovati da se naš izbljevag od burze napokon pokreće.
Ali ekipa gdje češ više prometa?
Pa da netko ukuca 50 -100 milja i crobex letili bi u 3 p.m.
Samo neka se pokreće ovaj nasukani brod.
Mislim da su mirovinci krenuli napokon sa kupnjom.
Kaj je barone jesi se ukrco……heheheheh sav si vražji….
Kaj je barone jesi se ukrco……heheheheh sav si vražji….
[/quote]
Loš znak, mogli bi opet prema dolje. [sealed]
[/quote]
Nema beda, nije to Baron
sutra bi mogao crobex poletiti ,savka čast kupcima [thumbsup]
Da, da, heh, tko je danas kupovao, … [bye]
Ako su mirovinci krenuli sa kupnjom, onda to znači slijedećih mjesec dana rasta.[thumbsup]
Eto, dočekali smo i to.
Protega: Zagrebačka burza treba preuzeti neku od burzi u regiji
Autor/izvor: Teuta Franjković – teuta.franjkovic@seebiz.eu
ZAGREB – „Mislim da bi bolji potez bio sada kupiti neku od manjih burzi poput primjerice Sarajevske, Nex ili Makedonske pa se onda prodamo. Bečkoj, Varšavskoj ili pak Frankfurtskoj“ izjavio je na današnjoj HPB-ovoj konferenciji o utjecaju američke recesije na hrvatsko gospodarstvo, predsjednik uprave HPB Josip Protega.
…
To je bila naša strategija , kontakti su napravljeni, međutim zbog krize sve stoji“ rekao je Motušić na što je Protega dodao kako novaca ima i za jednu i za drugu akviziciju. Na pitanje SEEbiza je li riješen problem između njega i dioničara koji su ga svojedobno optuživali da im nije na vrijeme javio o svojim pregovorima s Varšavskom burzom, Motušić je odogovorio kako nikakvih konkretnih pregovora njega osobno s Varšavskom burzom nije bilo.
„Istog trena kad sam dobio pismo namjere proslijedio sam ga upravi. Smatram da sam sve dobro učinio“. Nadodao je i kako je pitanje najavljivanih market makera več neko vrijeme na holdu – zbog krize.
Na to se nadovezao i predstavnik brokera Marijan Palić, član Uprave brokerske kuće Auctor, koji je opunomoćen od 65 posto dioničara Zagrebačke burze, te rekao kako je burza preko ulaganja u investicijske fondove ostvarila ogromne gubitke te da to ne bi slučaj bio da se ulagalo u core business.
„Tada bi bilo novaca za akvizicije“ rekao je. „Burza je ogledalo gospodarstva. Svi vide rješenje u HBOR-u kao da on nema dovoljno svojih problema a trebali bi rješenje gledati u burzi kao mjestu prikupljanja low risk kapitala“
…
Zagrebačka burza – p r o d a n a Bečkoj burzi ??????
Zagrebačka burza – p r o d a n a Bečkoj burzi ??????
O čemu ti to!?