Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidite šta se dešava kad vas ponese euforija,kao na VDKT.Ovi što su se zaletjeli,pomalo prodaju pošto poto.Slično bi moglo biti i na HDEL i THNK,a i još poneki.I ja sam se skoro zaletio na HDEL i VDKT,jer u biti njihov rast trenutno nema nikakvog temelja,osim što su iste struke kao IGH i THNK.Možda još danas neki budu budu "tvrdoglavi",ali sutra ili u ponedjeljak bi se mogli preznojavati.Ovo nije nikakav druk ni gore ni dole,nego zapažanje ovog našeg jadnog tržišta.Svaka čast svima koji su uspjeli ovh dana,ali bojim se da ima još više onih navučenih(po ko zna koji put).

Ma lako je trgovati i zarađivati kad si insajder, kad se družiš s fond menadžerima… Ta ti su znali kad je IGH bio na 1400 tko će dobiti natječaj. Za sve nas ostale ovo je gore od kladionice. Zato ja ništa ne kupujem

Hell is Empty and all the Devils are Here

Ma lako je trgovati i zarađivati kad si insajder, kad se družiš s fond menadžerima… Ta ti su znali kad je IGH bio na 1400 tko će dobiti natječaj. Za sve nas ostale ovo je gore od kladionice. Zato ja ništa ne kupujem

Što se insideri tiče to ti ide otprilike ovako.

Potrošiš vrijeme na učenje, a onda sretneš lika koji mi samo u prolazu kaže što će rasti, bez imalo emocija, on sve zna i što je najbolje ima pravo.
Zanimljivo, zapravo, knjige ti i ne trebaju, samo se trebaš družiti s određenim personama, ako imaš želudac. Sve za novac, sveti novac.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Popušta pomalo "armatura".

Što se insideri tiče to ti ide otprilike ovako.

Potrošiš vrijeme na učenje, a onda sretneš lika koji mi samo u prolazu kaže što će rasti, bez imalo emocija, on sve zna i što je najbolje ima pravo.
Zanimljivo, zapravo, knjige ti i ne trebaju, samo se trebaš družiti s određenim personama, ako imaš želudac. Sve za novac, sveti novac.
[/quote]
Nažalost, to je tako jer je samo još ljudska glupost beskonačna (uz svemir, naravno). Uzmimo na primjer IGH. Kakva je to dionica. Kakve su joj multiple, isplaćuje li dividendu i koliko %?
75 kuna po dionici ili 3,4% današnje cijene.. Zanimljivo. I svi očekuju da će rasti, a dionica je zadnje smeće, na ovoj cijeni je jedva prihvatljiva kao investicija. I sve to samo zato što su je manipulatori proteklih godina napumpali do nebeskih visina, pa sad svi očekuju da će opet rasti. Najfascinantnije od svega je to kako ima trikova koji jednostavno nikad ne pale, a ima i takvih koji uvijek pale, ljudi misle da ih drugi put nitko neće nasanjkati na isti način i rade upravo iste greške uzastopno.

U nedjelju sam onako po malo proučavao dionice koje ne poznajem pretjerano te da kupim nešto kad nas zapljusne 5. val. Jedna od mogućnosti mi je bila i DDJH. Umjesto 5. vala ono blokada danas!
Trebalo bi se zamisliti nad svime time jer vidite na primjeru IGH kako se stvari mogu brzo odvijati.

who dares, wins

oprez !
sutra je petak iako ne 13. tradicionalno zavšimo u crvenom

da nije građevinara i danas bi bili u minusu iako se cijeli svijet dobro zeleni

HT i INA u plusu

Tehnika je tamo gdje i jučer, skoro pa na početku

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ovo je još jedan dokaz kolika je ovo buregđinica od ZSE pa ljudi ekipa je ovo upropastila skroz ovo nije za vjerovati šta ta bagra radi

Futuresi u zeleno , bas me zanima hoce li se to na nas odrazit do kraja dana i naravno mogu li Dow Jonesani jos jedan dan u zeleno…buduci da je ova kriza po mnogim stvarima dosad nevidjena ja vjerujem da je i to moguce…

No pain no Game

Iz priloženog se vidi da se ide sektor po sektor. Prvo brodari, pa red telekomunikacija, sad građevinari i td. i td. Samo treba pogoditi tko je slijedeći na redu.
Probajte si samo zamisliti kaj bi bilo da gazda Toda objavi na sva zvona kako je kupio neki hangar u predgrađu Moskve i da odande planira "okupaciju" Rusije.
Todex bi eksplodira brale i tjedan dana bi se Burza tresla…

who dares, wins

New Report

Close