Ovo zvuči jezivo.
Cash je zakon, i to ne u bankama jer je puno puta država do sada zaplijenila keš na par godina. Sve pare treba pretvoriti u namirnice za 1-2 godine, a ostatak keša u čarapu. Kad se vidi da se sve smirilo, eventualno vratiti dio para u dionice. Do tada će se znati koje firme sa ZSE su otišle u stečaj, a koje su preživjele. [bye]
Točno tako. Zamisli ukrcaš se i drugi dan u novinama da je firma otišla u stečaj !
Evo čini mi se da je tako bilo sa Zdenkom. Naše firme , pitanje je koliko vrijede i koliko duguju
bankama, zato se ja baš nebi busao u prsa da su jeftine.
[/quote]
E a zamisli da se uvede porez na glupost, brzo bi se drzavna blagajna napunila, jel? [wink] Pa valjda gledas gdje se ukrcavas, a ako ne dam ti ja broj svog racuna pa ono…
Ovo zvuči jezivo.
Cash je zakon, i to ne u bankama jer je puno puta država do sada zaplijenila keš na par godina. Sve pare treba pretvoriti u namirnice za 1-2 godine, a ostatak keša u čarapu. Kad se vidi da se sve smirilo, eventualno vratiti dio para u dionice. Do tada će se znati koje firme sa ZSE su otišle u stečaj, a koje su preživjele. [bye]
Stećajevi su češći u krizama.Logično.
Međutim, financijski izvještaji za 2.008.,kao i za IV Q 2008 HT,ERNT,PBZ,ZABA,RIBA bolje poslovanje
nego lani,jedino INA lošija zbog kupovine nafte u krivom momentu.
Dakle,imamo poduzeća koja su u ekspanziji i koja su vrlo likvidna.Po adekvatnosti kapitala ove tri
banke su iznad 15%,a ZABA čak 17.Neke amerčke banke su imale imale adekvatnost kapitala oko 4%.
Po tim pokazateljima naše/iako su strane/najstabilnije banke u Europi.
ERNT i nakon isplate dividende pun keša ,sa malopm zaduženošću i velikom likvidnošću.
Upermane preporučio bi ti da ideš na liječenje.Opsjednut si sa pesimizmom.Ovo najozbiljnije .
Sa takvim pristupom sigurno nećeš zaraditi.Ovo je posao u kojem uspjevaju poduzetni/optimisti/
uvažavajući i negativne okolnosti,kao i opasnosti od gubitaka.To je rizik ovog posla koji se može
eliminirati sa većom disperzijom uloga kod velikih ulagača.
Točno tako. Zamisli ukrcaš se i drugi dan u novinama da je firma otišla u stečaj !
Evo čini mi se da je tako bilo sa Zdenkom. Naše firme , pitanje je koliko vrijede i koliko duguju
bankama, zato se ja baš nebi busao u prsa da su jeftine.
[/quote]
ma daj Lopina, sta se trudis uopce, vidis da covjek konstantno pod.ebava i lupeta gluposti. Tj to je nick za tu namjenu. Ima on za svaku situaciju na burzi po jedan nick…
Naveo bih još jedan primjer.
Zamisli, nakrcaš se Agrokorovim dionicama, i odjedanput drugi dan u novinama pročitaš
da Todorić povlači dionice sa marketa jer im nije realna vrijednost i da su puno pale.
I da se to desilo, mogao bih dionce prodavati preko Plavog Oglasnika.
Ma Divlji Zapad je uspavanka prema ovome što mi imamo na TK.
od svih medvjeda i bikova, na tržištu je došlo do kravljeg ludila
moler svaka cast,kako sam se nasmijao:-)
Zamisli, nakrcaš se Agrokorovim dionicama, i odjedanput drugi dan u novinama pročitaš
da Todorić povlači dionice sa marketa jer im nije realna vrijednost i da su puno pale.
"Obračun kod O.K. Crobexa točno u 10:00"
Izgurat će to sve nekako do lokalnih izbora, a onda će biti bježanija samo takva. Pa vidite da fondovi kupuju samo ADRS-P i nešto sitno HT. Sve ostalo stavili su na čekanje do jeseni. Kad pukne petarda poslije lokalnih izbora krdo će rasprodati sve ovo što sada kupuju i viču da je jeftino. Uvijek od jeftinoga ima još jeftinije, i to budu popusti da boli glava. Platio sam ja te lekcije iz svog džepa. Više neću…
dobro jutro cijenjene kolege,kako ste jeste se naspavali….:-)
Autoput ide u koncesiju, a vi se nadate da će fondovi upucavati cash u burzu.
Prošli tjedan je bio gadno dobar i zelen, ali naredni tjedan bi mogao pokazati nedostatke
prave i zdrave podloge za rast.
odličan Petrov
Hanfinim parazitima odlučno srezati plaće!
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
KOMENTAR – Uz “anualizirani prinos od osnutka” od 3,93 posto neto imovina OMF-ova nakon 82 mjeseca kapitalizacije sredstava niža je za 65.982.643,64 kuna od proslijeđenih im neto mirovinskih doprinosa, navedeno je u statističkom izvještaju Hanfe za mjesec veljaču.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/hanfinim-parazitima-odlucno-srezati-place!,39998.html
Petrov je najbolji analitičar u Hrvatskoj.
Zna jako dobro šta se događa u Hanfi, šta mislite zašto?
misljenja,kako cemo sutra?kakav filing prati kolege?
Meni prati filing da bi ovaj mjesec oročenja mogla porasti za 1.5% postotni poen.
Živ,žav. [proud]