POBUNA DOMAĆIH TVRTKI ZBOG VELIKOG PADA VRIJEDNOSTI DIONICA
Todorić s burze skida Agrokorove dionice
Financijska kriza koja je najprije slomila Zagrebačku burzu pretvorila ju je u njezinu suprotnost. Drastično smanjena vrijednost dionica, i do 90 posto, smanjila je i dovela do aspurda vrijednost i tržišnu kapitalizaciju tvrtki koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi.
Vaš link
Todorić skida dionice sa burze da mu cijena dionice ne pada dalje.
Šta je sa malim dioničarima?
Dame i gospodo, ovo je bolestan potez koji katalizira raspad marketa…..
To je poziv za obranu Crobex-a i tržišta kapitala, tj. jasan signal da dugo vlada RH nije pazila na TK, nego ga je još i dodatno slabila idiotskim potezima i izjavama. Mislim da nema šanse da se to dogodi, već se se prije odigrati scenarij s hitnom prodajom ZSE, gdje bi kvalitetne dionice mogle doći do većeg broja investitora.
Ključ je u rukama vlade RH, koja ne može više izdržati vanjske pritiske, te će neke mjere morati donjeti, ne bi li se situacija popravila. Ne zaboravite da je buđet nepravljen megalomanski, a vlada nema šanse da dirne u stečena prava svetih krava, već će morati štogod od preostale srebrnine i prodati, što otvara prostor za rast, ne bi li se dohvatila što veća cijena.
Dosta je bilo padanja i samo padanja bez obzira koja tvrtka kakav FI na našoj ZSE ništa nije bilo bito danas štogod kupiš sutra vrijedi 10% manje .Svi su samo rušili od SANADERA sa izjavama o MF-ima do LUKOVIĆA koji svaki tjedan priča o podizanju kamata do sami ljudi iz HANFE sa svojim izjavama o precjenenosti CROBEXA svaki analitičar samo se trudio što više srušit .Činjenica je samo jedna da nema indexa u SVIJETU koji je izgubio na vrijednosti kao CROBEX do unazad 15dana smo bili 5 od 228 indexa a sada smo u ti 15-ak dana izgubili na vrijednost i nalazimo se na 1 mjestu dakle CROBEX JE NAJ VIŠE POKRADEN U CJELOM SVIJETU a zašto za koga to će pokazati vrijeme
Todorić s burze skida Agrokorove dionice[/b]
Financijska kriza koja je najprije slomila Zagrebačku burzu pretvorila ju je u njezinu suprotnost. Drastično smanjena vrijednost dionica, i do 90 posto, smanjila je i dovela do aspurda vrijednost i tržišnu kapitalizaciju tvrtki koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi.
Vaš link
Todorić skida dionice sa burze da mu cijena dionice ne pada dalje.
Šta je sa malim dioničarima?
Dame i gospodo, ovo je bolestan potez koji katalizira raspad marketa…..
Što se dešava sa dionicama u našem vlasništvu ako se Todorić povuče sa tržišta vrijednosnica,ako ih ne prodamo,a one ostanu u portfelju,a nemože ih se niti prodati niti kupiti? Jel ih onda imam ili nemam ili što je sa njima? [sad]
Ma taj Toda i njegove perjanice su bolesno netransparentne i zato ih miču iz JDD kotacije.
To je jasno reko bi Dikan. Treba pogledati i ove sadašnje FI pa da se shvati koja je to kemija od financijskih izvještaja. Belje dobije 100 mil kuna poticaja a dobiti nema?!
I kako kaže Mali Mišo, jebo takve firme koje ne daju dividendu, nego nas drug Todorić uvjerava da silno vrijede, je, vrijede njemu, pitanje je vrijede li nama???
On je od tih para kupio Helikopter, dvorac, jahte i pizdarije, a mi?? Gdje su naše jahte??
A mi ćemo uskoro kopati po kontejnerima, ne bi našli koji otpadak Ledovog uvoza smrznute hrane.
Hvala mu na brizi za dobrobit dioničara.
Pravi komunista je taj naš drug Todorić! Komu nista – komu sve, rekli bi kod nas u Podravini
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Todorić s burze skida Agrokorove dionice
Autor Snježana Mlinarević
………
ovaj novinarski uradak nazovi stručne novinarke mlinarevićke treba pod hitno prijaviti HANFI. ona na temelju poluistina kroz člančić stvara cijelu kulu od karata svojih proizvoljnih nagađanja. pazi sad ovo:
O sličnom potezu razmišlja i Ericsson Nikola Tesla, brodarske kompanije, građevinari… Već prije to je zatražilo Belišće i još neke tvrtke. Bijeg od burze na kojoj su se svi voljeli gledati samo do prije godinu dana sada je masovan trend.
ovo je čisti slučaj za HANFU zbog MANIPULACIJE i to NAMJERNE!
o kakvom ona bijegu s burza uopće priča?!? pa iz svega je jasno da se EVENTUALNO radi o prelasku 2-3 firme iz JDD kotacije u usporedno tržište! slično je prije godinu dana napravio SNHO i što se dogodilo (osim što ne piše više kvartalne izvještaje?) Cijena mu je najmanje pala od svih bivših PIF-ova!
poziv svim malim dioničarima: proslijedimo ovaj manipulatorski uradak Mlinarevićke HANFI sa zahtjevom da se prema njoj poduzmu zakonske mjere koje su na snazi od 01.01.2009. zbog manipuliranja tržištem!
Dosta je bilo pljačkanja i manipuliranja hrvatskih dioničara!
[/quote]
Ženska nema pojma o čemu priča. Ne postoji zakonski okvir za delistiranje …
Naime, odredba o delistiranju iz Zakona o tržištu kapitala stupa na snagu tek nakon ulaska HR u EU, pa do tada neka se hebu. Nema to veze s nikakvim pravilnikom, jer do tada isti ne može biti donesen.
Bit će sukladno zakonu uvršteni u redovno tržište htjeli to ili ne. Više ne postoje usporedno ni JDD kotacija, pa i što se tiče informiranja ostaje sve po starom.
Jasno, bagra bi da odredba novog zakona sada stupi na snagu, jer u slučaju izvrštenja svaki dioničar može tražiti "pravičnu naknadu".
A pravična naknada je ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na tržištu u zadnja tri mjeseca prije objave poziva na glavnu skupštinu na kojoj će se odlučivati o izvrštenju.
Gotovo pozitivna bilanca
Ministar Božidar Pankretić
Prema riječima ministra poljoprivrede Božidara Pankretića, uvoz hrane pao je 38 posto, izvoz je porastao za gotovo 22 posto. Naša uvozno-izvozna bilanca prvi put gotovo je pozitivna. U siječnju smo uvezli hrane za 131,9 milijuna dolara, a izvezli za 128,5 milijuna dolara. Ovi pozitivni trendovi iznenadili su mnoge jer dolaze upravo u jeku svjetske gospodarske krize.
Nešto se ipak događa.
Pretpostavljam da će uskoro uskrsnuti kakv poziv na akciju koja će rezlutirati barem 30% većim odazivom no onaj "Stegnite remen bando lopovska, stegnite ga vi". Bilo je jasno brojnim skrcavanjima unatoč euforijama oko dividendi da se nešto sprema. e pa bome se spremilo.
Ma taj Toda i njegove perjanice su bolesno netransparentne i zato ih miču iz JDD kotacije.
To je jasno reko bi Dikan. Treba pogledati i ove sadašnje FI pa da se shvati koja je to kemija od financijskih izvještaja. Belje dobije 100 mil kuna poticaja a dobiti nema?!
I kako kaže Mali Mišo, jebo takve firme koje ne daju dividendu, nego nas drug Todorić uvjerava da silno vrijede, je, vrijede njemu, pitanje je vrijede li nama???
On je od tih para kupio Helikopter, dvorac, jahte i pizdarije, a mi?? Gdje su naše jahte??
A mi ćemo uskoro kopati po kontejnerima, ne bi našli koji otpadak Ledovog uvoza smrznute hrane.
Hvala mu na brizi za dobrobit dioničara.
Pravi komunista je taj naš drug Todorić! Komu nista – komu sve, rekli bi kod nas u Podravini
Ma da, pogedajte na poleđini deklaraciju, vidjet će te da je proizvođač neki tamo kojeg se jedva može i izgovoriti ( kao u TV voditelja Rep. S. kada nije mogao pročitati odakle dolazi ekskurzija na TV Dnevniku, pa nakon petog puta kaže iz "Pi.ke Mate.ine") košta recimo 30 do 50% više nego li isti proizvod od istog "proizvođača", What a f….!!!???
Obična prepakiraonica, nije ni čudo, nema veze sa Hrvatskim proizvodom, prodavanje magle!
Pa ne slažem se sa kolegom Mcinhom. Na svaku lošu vijest dionice padaju, a na dobru ili odlučnu kliznu opet dolje, što znači pad, pad i samo pad. Prošla su dobra vremena kada je dionica rasla na dobre vijesti.
Pa ne slažem se sa kolegom Mcinhom. Na svaku lošu vijest dionice padaju, a na dobru ili odlučnu kliznu opet dolje, što znači pad, pad i samo pad. Prošla su dobra vremena kada je dionica rasla na dobre vijesti.
Pa to sam i rekao
Svi u panici a ja izgleda budala…..
Kada sam pročitao o ukidanju odlučio odmah sutra kupovati sve todine dionice a pogotovo ledo zvijezdu konzum i belje jer ja sam ovo doživio i shvatio da imam nešto što drugi koji to žele nemogu kupiti
Uglavnom ja sam za a nakon delistiranja tko želi malo mojih dionica neka nazove pa se nađemo u Dubrovniku na ručku da popričamo o prodaji ( naravno na račun kupca dionica ), cijena prava sitnica 30% iznad ath
prava slika jada hrvatskog novinarstva i gluposti hrvatske javnosti.
jedna novinarka žute tiskovine isiše članak doslovce iz prsta, ne navodeći ni jedan jedini izvor, čak ni kao "anoniman"!
takozvani "poslovni" portali to doslovce prenesu, kao što su se nekada preštampavali po svim novinama dekreti CK.
danas očito svaki neobrazovani novinarčić može dobiti status koji su nekada imali totalitarni vlastodršci. i širiti koju god vijest hoće bez bojazni da će ikom odgovarati, kao i oni koji to prenesu kao "vijest".