Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dioki, Konzum i Tehnika "lete" iz Crobexa, ulazi Kraš

Kako je danas priopćeno sa Zagrebačke burze, Komisija za indeks u srijedu je izvršila reviziju lavnog dioničkog indeksa Zagrebačke burze – Crobexa.

Revizija je izvršena na osnovu podataka o trgovanju u razdoblju 1. rujna 2008. do 28. veljače 2009. godine, navodi se u priopćenju.

Prema informacijama sa ZSE: uvjete za ostanak u Crobexu nisu zadovoljile dionice Dom holdinga, Diokija, Konzuma i Tehnike (nisu zadovoljili uvjet minimalnog prometa), kao i dionica Hidroelektre niskoradnje, koja nije zadovoljila uvjet prometa i tržišne kapitalizacije.

S druge strane, uvjete za uključenje u Crobex zadovoljila je dionice društva Kraš d.d. Promjena sastava Crobexa dogodit će se nakon završetka trgovine 20. ožujka 2009.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4ffb5e14-277f-4e61-bc1e-83b8f7adf366&ref=lastadd

Stiže osvježenje na ZSE zabrinut će se mnogi moglo bi biti što je jeftino da postane skupo u vrlo kratkom vremenu

Ma to ti je čista psihologija! [wink]

volio bih znati kako joj uspijeva vrtiti ga u ova vremena smanjene likvidnosti.

– ne vrtim ga,
– na njemu sjedim.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

moja žena ne samo da sjedi na svom kapitalu nego ga povremeno i vrti …
to je umjeće u uvjetima smanjene likvidnosti… [lol]

1/3 PLAĆE ISPLAĆIVATI U DIONICAMA / dok još nešto vrijede…/

Kako bi Vlada što prije i bolje shvatila naše probleme , potrebno je dio osobnih dohodaka državnih
dužnosnika isplaćivati u dionicama… od portfelja osiromašene države što je ostalo..ostalo je..
to još treba podijeliti i tako uštedjeti na mirovinama, zdravstvu, socijali….

Možda će se nakon toga osvijestiti i shvatiti gdje je problem….. te posegnuti za nekim
načinom , kojim bi se masa nezainteresiranih pretvorila u masu duboko zaintrigiranih za cijene
ove vrste roba……

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

stigla konjica na INU!

novih 500 komada na kupnji uz onih 1000 komada na 44kn [thumbsup]

i sad neka netko kaze da nema bida!!!
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

Ja bih radije bio korisnik DTea a dioničar HTea.
Radije bih bio dioničar Belupa nego Podravke, itd itd.

Podravku od sada izbjegavam .na večini njihovih proizvoda(čajevi npr.) piše…..napravljeno u Sloveniji za Podravka- Hrvatska. Koma , da Slovencima plaćam čaj – kamilicu.U isto vrijeme na livadama u Slavoniji raste ambrozija. Bravo za Podravku !! Bljak

Ja bih radije bio korisnik DTea a dioničar HTea.
Radije bih bio dioničar Belupa nego Podravke, itd itd.

Podravku od sada izbjegavam .na večini njihovih proizvoda(čajevi npr.) piše…..napravljeno u Sloveniji za Podravka- Hrvatska. Koma , da Slovencima plaćam čaj – kamilicu.U isto vrijeme na livadama u Slavoniji raste ambrozija. Bravo za Podravku !! Bljak
[/quote]

eto cisti primjer kakvi smo "MI" Hrvati.Majstori za prodavat maglu,i kazu "kupujte krvatsko"
LOŠI VLADARI ALI DOBRE SLUGE [undecid]nazalost,tocno

Kamata na Tržištu novca ispod 10 posto

05.03.2009 15:50

Premda je potražnja na Tržištu novca i dalje veća od ponude, cijena je novca nastavila padati, pa je danas prosječna kamata, po prvi puta od 11. veljače, zaronila ispod razine od 10 posto.
Potražnja je danas pala više od 25 posto, na 393,4 milijuna kuna, dok je ponuda iznosila 93,4 milijuna, što je također oko 25 posto manje nego jučer. Nepokriveno je, pritom, ostalo 300 milijuna kuna potražnje, 100 milijuna manje nego jučer.

Većinu prometa, 79,9 milijuna kuna, činili su prekonoćni krediti, pri čemu je kamata pala s jučerašnjih 10,60 na 9,17 posto.

Na rok od tjedan dana plasirano je, pak, 2,5 milijuna kuna po kamati od 8,50 posto, dok je jučer cijena na taj rok dosegnula 15,92 posto.

Na rok manji od tjedan dana plasirano je 6 milijuna kuna po kamati od 10 posto, dok je na rok od tri mjeseca plasirano 5 milijuna kuna po cijeni od 8 posto.

Danas se trgovalo i devizama, pa je 400.000 eura plasirano na rok od dva tjedna po kamati od 2 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca Zagreb iznosio je danas 88,4 milijuna kuna, a prosječna kamata potonula je s jučerašnjih 12,16 na 9,14 posto, najnižu razinu od 11. veljače.

——————————————————————————–

oNO ŠTO NAS MOŽE VESELITI JE DA JE INSTITUCIJSKI PROMET DUPLO VEĆI NEGO REDOVNI.
sAD SAM POGLEDAO I TO JE DOBRO.
oČIGLEDNO DA INSTITUCIJE BJEŽE IZ OBVEZNICA.
jEST DA SAM U MINUSU SA IGH VEĆ OSAM POSTO OD JUČER ALI NEMA VEZE.
sUTRA DOKUPIM JOŠ 8% JEFTINIJE I BIĆE MI PUNO MANJI MINUS I SUPER.
jEDVA ČEKAM

Nikad ne prekidaj svoje neprijatelje dok prave gresku.

oNO ŠTO NAS MOŽE VESELITI JE DA JE INSTITUCIJSKI PROMET DUPLO VEĆI NEGO REDOVNI.
sAD SAM POGLEDAO I TO JE DOBRO.
oČIGLEDNO DA INSTITUCIJE BJEŽE IZ OBVEZNICA.
jEST DA SAM U MINUSU SA IGH VEĆ OSAM POSTO OD JUČER ALI NEMA VEZE.
sUTRA DOKUPIM JOŠ 8% JEFTINIJE I BIĆE MI PUNO MANJI MINUS I SUPER.
jEDVA ČEKAM

…a sto ako sutra opet padne 7 % kad ti kupis???

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Tip za sutra. U dobra stara vremena ovo bi bilo 10% za jedan dan, hvala i doviđenja. A ovako bumo vidli…
http://www.poslovni.hr/110190.aspx
3,15% Vidim da je netko već znao.

who dares, wins

Crne prognoze ECB-a: Teška recesija u 2009., dogodine tek blagi oporavak

05.03.2009 16:27

Gospodarstvo eurozone zabilježit će u ovoj godini puno snažniji pad nego što se ranije prognoziralo, a u 2010. trebao bi uslijediti tek blagi oporavak, objavljeno je danas iz Europske središnje banke (ECB).
Vezane vijestiECB i BoE snizile kamatne stope na rekordno niske razine

U novim tromjesečnim prognozama stručnjaci ECB-a predviđaju pad BDP-a eurozone u rasponu od 2,2 do 3,2 posto u ovoj godini, u odnosu na ranije prognozirane stope rasta od minus 1,0 do 0,0 posto.

U 2010. eurozona bi mogla ponovno zabilježiti rast gospodarskih aktivnosti, pri čemu se prognoze ECB-ovih ekonomista kreću u rasponu od minus 0,7 do istog postotka, ali s pozitivnim predznakom. To je pak osjetno niže od prosinačke prognoze o pozitivnim stopama rasta u rasponu od 0,5 do 1,5 posto.

Inflacija će pak u ovoj i sljedećoj godini ostati ispod ciljane razine, kazao je predsjednik ECB-a Jean-Claude Trichet na konferenciji za novinstvo, održanoj nakon objave odluke o sniženju ključnih kamatnih stopa u eurozoni na rekordno niskih 1,5 posto.

"Stope inflacije značajno su pale i sada se očekuje da će u 2009. i 2010. ostati osjetno ispod dva posto", izjavio je Trichet.

Aktualno usporavanje inflacije "zrcali ozbiljan pad gospodarskih aktivnosti", upozorio je. U veljači je inflacija u eurozoni iznosila 1,2 posto, što je osjetno ispod ciljane ECB-ove razine od ispod ali blizu dva posto.

New Report

Close