Vlad1111, kad prodam dionicu ili kupim, ne idem u dućan sa papirušinama, nego s lovom….
Potražnja za dionicama je smišljeno kanalizirana u bescijenje…. ako stavim nalog na prodaju
neke likvidne dionice, brzo će se prodati, prema tome , politika je drugačije vrste…
Vlada bi putem svojih fondova morala održati cijene dionica na boljim razinama i spriječiti
monopol banaka i politiku njihovih dioničkih fondova….a nama omogućiti pristup svom kapitalu,
po tržišno korektnim cijenama….. nema izlaza iz ove situacije, ako ne učine ulaganje u Hrvatsku
primamljivim za investitore…. i domaće i strane.
Vi mislite da su razvijene zemlje blesave , kad to čine i održavaju situaciju normalnom, a ne ko mi-
da sve crkne, nitko ništa u državi ne radi- svi svima duguju, nema ničeg pozitivnog u ekonomiji..
Vlad1111 , nemojte podcjenjivati dioničare ove države… nisu oni problem.
nisam ja dao lošu ocjenu.
PBZ-R-A 315,00 291,01 307,97 315,00 290,00 +9,83% 8.496,00 29
Pbz ponesena objavom izvrsnih rezultata u minuloj godini ostvario impozantan rast uz enorman promet komada 29.
Alooo
[angry]
Vlada bi putem svojih fondova morala održati cijene dionica na boljim razinama i spriječiti
monopol banaka i politiku njihovih dioničkih fondova….a nama omogućiti pristup svom kapitalu,
po tržišno korektnim cijenama….. nema izlaza iz ove situacije, ako ne učine ulaganje u Hrvatsku
primamljivim za investitore…. i domaće i strane.
Tržišno korektne cijene su one koje odredi tržište bez uplitanja države. Što se država više petlja u tržište kapitala to no manje vrijedi. Ono što bi država trebala napraviti su konkretne mjere pomoći ekonomiji. U prvom redu to bi bilo plaćanje dugova države i državnih firmi.
Iluzija je vjerovati da će netko ulagati u zemlju u kojoj vlada ne čini ništa da pomogne ekonomiji dok u isto vrijeme mnoge druge vlade čine ogromne napore da pomognu svojim ekonomijama. Amerikanci, englezi, njemci, kinezi pumpaju novce u svoju ekonomiju, a hrvatska vlada se zadužuje
na račun domaće ekonomije. Dok druge zemlje potiču potrošnju, naša vlada zatvara prodavnice.
Koji su to vladini fondovi ?
Duhovit je ovaj koji se postavio na Ini sa 1.000 kom na 44kn [lol]
Ali za to ovaj prvi na kupnji zna šta radi. Za godinu dana mu je to duplo u relativno sigurnoj firmi.
Kad Mađari počiste malo taj nered sjesti će stvari na svoje mjesto.
Duhovit je ovaj koji se postavio na Ini sa 1.000 kom na 44kn [lol]
Hmm, kamo idemo ne bi me čudilo da ne ispdne duhovit nego – kupac
[cry]
kamate snizene, ali kaj cemo sa GMom?
PBZ-R-A 315,00 291,01 307,97 315,00 290,00 +9,83% 8.496,00 29
Pbz ponesena objavom izvrsnih rezultata u minuloj godini ostvario impozantan rast uz enorman promet komada 29.
Alooo
[angry]
Rezultati su stvarno izvrsni. Međutim banke imaju kolateral koji je znatno izgubio na vrijednosti u zadnjih godinu dana. Ako taj kolateral dođe na tržište, banke će trpiti značajne gubitke.
S druge strane, u situaciji opće nelikvidnosti koja vlada u hrvatskoj ekonomiji najtraženija roba je novac, dakle banke bi trebale profitirati od ovoga.
Ima puno razloga za kupovanje ali i prodaju bankarskih dionica na ovim razinama. Postoji značajan potencijal za rast vrijednosti dionica, ali ni downside nije zanemariv. Mislim da je ključ u broju izgubljenih poslova i broju ljudi koji će morati prodavati stanove, auta,…
U svakom slučaju banke su vrlo interesantna tema koja nije dovoljno obrađena na ovom forumu.
Vladini fondovi=državni fondovi=tako gdje se petljaju stalno=branitelji, mirovinci ……….tj.gdje mogu
tražiti kakve-takve intervencije i donositi odluke….
Pričekaj utorak, danas se šorteri ispucavaju a u pon. se još trebaju odaraditi repovi zbog pada zaposlenosti.
Politički je prejak čimbenik u US gospodarstvu da bi ga se pustilo da propadne pa možemo očekivati nekekav plan spašavanja koji će se napraviti preko vikenda.
@ tigrus
Moj stari did kaže: Od kad ja znam, država spašava GM. Sjećam se, bilo je to…..
Čuj. Ako te radnik na traci sa srednjom školom košta 75$ po satu onda nema teorije da budeš konkurentan. To je poslovni model koji se godinama održava isključivo političkom podrškom.