Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajme kaj rade ovi ameri..

DJI iz 3,34% minusa u dvije minute dosao na 2,63%, sad je na 2,98%..

Strpljen, spasen, milijunas. [quote=tenkista] 20. 11. 2008. Tko sada prodaje , taj mora da je za psihijatriju. [/quote]

Ajme kaj rade ovi ameri..

DJI iz 3,34% minusa u dvije minute dosao na 2,63%, sad je na 2,98%..

Ej majstore, gdje to vidiš.

Ja vidim na 3 izvora, da je -3,41%

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

Tijekom mjeseca siječnja i tijekom prva tri tjedna mjeseca veljače na Zagrebačkoj burzi ostvareno je 943,02 milijuna kuna redovnog prometa dionicama. Ako pretpostavimo da brokeri od tog prometa kao naknadu uzmu 1,2 posto (0,6 posto od svake strane u transakciji), slijedi da su ukupni prihodi brokerskih društava od transakcija na Zagrebačkoj burzi tijekom tjedan dana manje od navršena dva mjeseca 11,32 milijuna kuna.

Od tog iznosa treba platiti i troškove Hanfe i troškove Zagrebačke burze, a ne samo troškove svojih djelatnika i troškove kapitala. U Hanfin registar brokera dostupan preko Interneta upisano je 229 imena. Iz navedenog je svima jasno da u brokerskoj industriji mora doći do konsolidacije te da oni koji nemaju udjel od najmanje jedan posto redovnog prometa (prihodi od 113,2 tisuće kuna u gotovo dva mjeseca) teško da mogu samostalno opstati.

http://seebiz.eu/hr/analize/hanfa-apex-vrijednosnicama-zabranila-raspolaganje-novcem-klijenata,38272.html

Svaka čast kolege Bar..-Gonzalez i Ententinis bili ste u pravu takoreći od početka. Čestitam.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

@goldy

..evo ja koristim opciju 5,5% kamate na 1mj oročenja i to več 4. mjesec za redom ..odgovara mi takav aranžman.Imam i kredit kod iste banke i nisu mi digli kamate.
Baš danas me službenica zvala i ponudila oročenje kune na mjesec dana uz kamatnu stopu od 11,5%..naravno da je ta stopa na godišnjoj razini.
Ja ne vidim odmah sve crno,dapače ,bore se za svakog klijenta.

11,5%??? si siguran?
ak je tako letim odmah tamo sa zadnjom lipom,i zaboravljam burzu dok su takve kamate!

@goldy

..evo ja koristim opciju 5,5% kamate na 1mj oročenja i to več 4. mjesec za redom ..odgovara mi takav aranžman.Imam i kredit kod iste banke i nisu mi digli kamate.
Baš danas me službenica zvala i ponudila oročenje kune na mjesec dana uz kamatnu stopu od 11,5%..naravno da je ta stopa na godišnjoj razini.

11,5%??? si siguran?
ak je tako letim odmah tamo sa zadnjom lipom,i zaboravljam burzu dok su takve kamate!
[/quote]
ne znam u kojoj je to banci, ovo je ipak malo pretjerano za sada za kamatu na štednju (kolike su onda kamate na kredite u toj banci??), ali ako želite takve kamatne stope na rokove do godinu dana, tada su zanimljiva kratkoročni dužnički financijski instrumenti poput komercijalnih zapisa naših poduzeća kojih će sada biti sve više kako budu pritisnuti problemima sa likvidnošću i nemogućnošću dobivanja bankovnih kredita kretali sve češće tražiti kratkoročni spas na TK, takve stope (preko 10 %) će biti normalne za zapise BEZ VALUTNE KLAUZULE, istina da je to kratak rok, ali kroz godinu dana… ako turizam/izvoz/zaduživanje ne bude na određenoj razini, a HNB se predomisli pa ne želi spucati već ove prve od 2-3 kritične godine pola deviznih rezervi… mogla bi se ova kamata od 11-12 % čak i obiti o glavu nekome – bolje uzeti 8-10 % sa valutnom klauzulom (kao ono Podravkino npr.) nego 11-12 % bez valutne klauzule (čini mi se da MAGMA sad ima nešto takvo), drugo kada bi te kamate bile slične kao na na Tržištu Novca ove prekonoćne/tjedne reda veličine 20 %, tada i bez valutne kaluzule zvuči "primamljivo i dovoljno sigurno", ali inače… oko 10 %, rađe manje ali uz valutnu klauzulu nego pohlepno ići na postoni bod-dva više zenemarivši rizik promjene tečaja… to je sada prerizično "zanemariti" (makar to bili i oni najkraći od 100-injak dana, da ne bi bilo prodaje prije dospijeća pa nitko da neće kupiti, i još zgubiš na tome ko da si u dionice uložio :P, ništa danas nije sigurno :D).

@goldy

Koja naiva, mrtva priroda.

Osiguravaju se u slučaju dizanja depozita.

Šta će se desiti ako dođe do povlačenja kapitala stranih banaka u papirnatom obliku? Ostati će nam

samo elektronički novac.
[/quote]

Pa što da i ostane? Prek 90% plaćanja i tak obavljam elektronskim novcem. Cash mi je samo za kebab i pizdarije

11,5%??? si siguran?

Ovo su vam divne kamatne stope, već četiri dana za redom preko 20 % [lol]

http://www.trzistenovca.hr/promet_mjesecni.asp?page_id=promet&tip_sloga=1&mjesec=2&godina=2009&tip_prikaza=KS

to je meni zanimljivo, da svaki dan uspiješ ubaciti "istu količinu"… i tako čim duže uspiješ, možeš efektivno imati nekakvu takvu kamatnu stopu na svoj "depozit" kroz to razdoblje koje bude moguće plasirati te količine po takvim prihvatljivim kamatama…

Najlakše je kupiti komercijalne zapise, ali to treba vremena da se iskupi, a dotle se svašta može dogoditi, i poduzeće bankrotirati pa da ne nemre [lol] , ili ako ne bankrotira ako nije bilo klauzule, može se dogoditi da iznenađeno ostaneš kratak, unatoč "velikoj kamati".

Po meni je sada za one koji imaju keš najbolje kombinirati: ako je moguće plasirati na TN čim više možeš ali isključivo kad su kamate visoke (da ne rušiš ih), čim više u komercijalne zapise ako imaju valutnu klauzulu ili bez nje na one najkraće rokove i kamate bitno veće od 10 %, ostatak rasporediti na jednim malim dijelom depozite/kratko-oročene u kunama po nekim iznimnim kamatnim stopama koje se uspiješ dogovoriti sa Bankom, a puno veći dio držati u EUR uz kamatu koju uspiješ dobiti… tu bi posebno trebalo iskoristiti svoju pregovaračku moć, obzirom da će banke sada EUR-a dobiti dovoljno mnogo da baš neće previše lako biti tražiti "lijepe" kamate. Ovo bi bili savjeti za pravne osobe koje imaju višak keša – da, takvim ima i našoj burzi, plivaju u kešu, nadam se da s njime i dobro upravljaju, keš je danas najvredniji resusrs, kao imati vodu u pustinji, a oko tebe hrpa žednih ljudi… samo treba to na siguran način na obostranu korist iskoristiti sada…

@goldy

11,5%??? si siguran?
[/quote]

Koja je to banka ponudila 11,5 % u kunama?
Jesu kamate u kunama veće, ali ovo..

Btw. morate znati da princip veće kamate nije jedini princip na koji se morate osloniti, tu je važna i stavka sigurnosti same banke.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Da to nije "Zdenka banka"?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

ne, glumina

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

zakoračismo u –

Pa kaj nismo u njemu već godinu dana???

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

New Report

Close