Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Balkan se priprema za dolazak stranog kapitala,a posao odrađuju domaće-strane banke.

Većinski dioničari u većini dionica čuvaju vlastito učešće.Dokle?Dioničkas društava su najinteresantnija za preuzimanje jer mali dioničari koji uglavnom ne znaju vrijednost nego samo cijenu,a te cijene su sada puno niže.I oni postaju laki plijen.
Sa desetinom kapitala/BV ili NAV/ se može kontrolirat pojedina dionička društva KORF,LPLH,ELPR,PRFC itd.se trže na petinu BV i niže.

Banke gledaju svoj interes.Nakon što su prodavale dionice kada je CROBEX bio na 3.000 do 5.000.
Sada su pune eura u plasmanima,a i na računima te nastoje srušiti kunu kako bi zaradile ekstra
profit kroz porast tećaja eura i rast kamata.I normalno da navijaju za pad kune.
A ako se to dogodi počet će preuzimanje dd u Hvvatskoj i cijelom Balkanu za bagatelu.
Naša vlada nije sposobna oduprijeti se tim međunarodnim špekulantima.Kaže se da je Soros sa svojim
špekulacijama uspio srušiti talijansku liru za preko 20% 1964.g.Italija i Hrvatska.Italija je dvadesetak puta ekomomski jaća od Hrvatske.Njih ne intersira hrvatski
prosperitet nego brza špekulativna zarada.

Kol. lopina, sve je to u redu što si napisao, međutim, ajde probaj danas, u ovoj nelikvidnosti na ZSE, kupiti samo 10mil kn. dionica nekog d.d.!
Ako će dolaziti do preuzimanja, to će moči jedino pjedinci iz top 5 koji več imaju preko 25% sveukupnih dionica dotičnog društva dok neki autsajderi u ovim uvijetima i po ovim cijenama mogu skupiti jedva par %

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

I još što je možda bitnije, svi pričaju o krizi, recesiji i tome slično. Malo njih priča koliko su vremena potrošili na edukaciju, ne mislim na HANFINU, jer to nije edukacija, to je bubanje teorije napamet. Educirati znači istraživati daljnje mogućnosti ulaganja, neovisno o zemlji i kontinentu. Opstat će samo oni koji se pregrupiraju, koji pronađu i druge mogućnosti ulaganja osim klasičnog na ZSE. Ako ćemo svi pogađati dno i vrhove, znamo unaprijed da to nije moguće za sve, već za pojedine.

U ovoj maloj ZSE bari ima puno krokodila.Hrvatski mali ulagači su kolateralne žrtve svjetskih centara
moći.Hrvatska je sada na udaru kao zemlja na Balkanu gdje strani kapital želi preuzeti sve ,ali za
što manje novaca.Dodatni problem se stvara jer ti stranci manipulirau sa našim novcima na način,
da manipulativne troškove snosimo mi,a oni ostvaruju ekstraprofit.
Žalosnio je da stranci u Hrvatskoj/i na cijelom Balkanu kontroliraju/preko 90 % financijskih tokova.
Pa nisu li u Hrvatskoj stranci vlasnici preko 90 % banaka,65% osiguravajučih društava,98%
stambenih štedionica,100 % OMF ,90 % DMF/dobrovoljni mir..fondovi/.Mi smo postali ekonomski
robovi kroz ovakav oblik financijskih tokova.Nama troškovi i gubici,a njima dobit i to na domaćem
terenu.
Ne bih rekao da smo se prodali.Prije bi rekao da smo ušli u igru za koju nismo bili spremni,a sada
nijedna vlada na Balkanu nema ekonomsku samostalnost,jer krvotok/novac/ kontroliraju stranci.
Sa tim"okupatorima" balkanskea i ostala istočna Evropa može samo pregovarati i moliti za ustupke.
Svi su izgubili samostalnost.Ali nijedna okupacija ne traje vječno.

koga mi danas pratimo,eu zelena futures zeleni a mi nit smrdimo nit mirisimo.cekamo da se mozda ameri zacrveni pa da idemo dole

http://aqua-art.org/news.php

Redovni promet 4.368.510,98

who dares, wins

Redovni promet 4.368.510,98

U očekivanju stranca iliti kako s 10 milja kuna postati suvlasnik par HR firmi [shocked]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

I još što je možda bitnije, svi pričaju o krizi, recesiji i tome slično. Malo njih priča koliko su vremena potrošili na edukaciju, ne mislim na HANFINU, jer to nije edukacija, to je bubanje teorije napamet. Educirati znači istraživati daljnje mogućnosti ulaganja, neovisno o zemlji i kontinentu. Opstat će samo oni koji se pregrupiraju, koji pronađu i druge mogućnosti ulaganja osim klasičnog na ZSE. Ako ćemo svi pogađati dno i vrhove, znamo unaprijed da to nije moguće za sve, već za pojedine.

kad je doba bikova većina zarađuje, a sad kad je doba medvjeda većina gubi. tko od vas nije ostvario super prinose 2005.-2007. ? znači, zarađivat će se opet masovno na ZSE čim krene oporavak tržišta, samo do tad treba preživjeti i kupovati dionice na rok od min. 1-2 godine i bit će opet zarada od +200% .
tržište dionica prvo će krenuti gore s prvim znakovima oporavka. ja na dionice gledam kao na ulaganje i rezervu za crne dane, ako mi novac nije neophodno potreban, prodavati neću, a ako baš dođe crna sila, uvijek mogu prodati dionice za preživjeti. sad svaki mjesec odvojim dio plaće i dokupljujem i tako planiram cijelu 2009.
tko sada kupuje ne može dramatično izgubiti (osim ako firma ode u stečaj, ali zato se kupuju dobre firme, a ne rizične) jer neće više biti tako drastičnih padova. sad padamo na sitnim prometima i kad se tržište okrene, bit će opet žestok rast i velika zarada

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

ma meni sve ovo djeluje kao još jedan bulltrap prije još jednog masovnog rokanja…..

ma kakav cash-r-a, 100% in

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

@
skoch

I meni isto …

Hanfa PBZ/CO-u ostavila dionice AD Plastika i Viadukta

"Hanfa je društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom PBZ Croatia osiguranju produljila rok na 12 mjeseci za rješavanje imovine u AD Plastiku i Viaduktu.
Naime, u Hanfinoj odluci objavljenoj na službenim stranicama stoji da PBZ/CO mora u roku 12 mjeseci uskladiti "aktivnosti ulaganja imovine PBZ Croatia osiguranje obveznog mirovinskog fonda u dionice" AD Plastika i Viadukta, što znači da je produljen rok u kojem te dionice ostaju u portfelju mirovinskog fonda."

U prijevodu:
Vrijednost ADPL i VDKT je pala ispod zakonsko određene cifre i mirovinci je se moraju riješiti.
Hanfa im je upravo produljila rok na još godinu dana da se iskipaju.
Samo ne znam kome će

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Hanfa PBZ/CO-u ostavila dionice AD Plastika i Viadukta

"Hanfa je društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom PBZ Croatia osiguranju produljila rok na 12 mjeseci za rješavanje imovine u AD Plastiku i Viaduktu.
Naime, u Hanfinoj odluci objavljenoj na službenim stranicama stoji da PBZ/CO mora u roku 12 mjeseci uskladiti "aktivnosti ulaganja imovine PBZ Croatia osiguranje obveznog mirovinskog fonda u dionice" AD Plastika i Viadukta, što znači da je produljen rok u kojem te dionice ostaju u portfelju mirovinskog fonda."

U prijevodu:
Vrijednost ADPL i VDKT je pala ispod zakonsko određene cifre i mirovinci je se moraju riješiti.
Hanfa im je upravo produljila rok na još godinu dana da se iskipaju.
Samo ne znam kome će

Godina je duga.Bitno je da Hanfa tolerantna i da se može očekivati ista odluka i za ostale dionice
koje ne zadovoljavaju osnovne kriterije veličine tržišne kapitalizacije i slobodnih dionica.
Ne stvara se nepotreban pritisak na obaveznu prodaju pojedinih dionica i produbljivanje pada.

Meni ovaj zakon o HANFI djeluje kao odlična igra. Kupi od mene na ATH, a kasnije ionako kada se stvore uvjeti za rušenje nećeš imati kome prodati, pa će cijena zbog straha i nadalje padati, prilika za dokup, sigurno, ali i za dugo čekanje.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Crobex je +0,6%
Gdije ti vidiš – , da nisi pobrao virus sa businessa hr. ? [lol]

Crobex -0,64%.

Moderator je pobrisao post kad sam rekao da je dan dug i da bi moglo biti -0,64%, umjesto +0,64%.

Opet pogađam. [thumbsup]

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

New Report

Close