Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zvono za uzbunu: Kuna iznad 7,45 prvi put od ožujka 2005.

Ne drami bezveze. Bila je i više 2002.
[/quote]

Istina, al da nije sjajno nije.
Ja bih cak postepeno pustio kunu, jer treba upocati lovu u državni aparat da se postigne zadovoljavajuća likvidnost unutar države.
nemremo i jare i pare imat

[/quote]

Meni se upravo i čini da je taj scenarij s polaganim spuštanjem kune na djelu. Proći će uz negodovanje što je bitno bolje neg da se napravi šok sistem s deprecijacijom odmah na ciljanu razinu.
[/quote]

može li koja procjena o mogućoj ciljanoj razini??
[/quote]
7,85

najvrednije stvari u životu su besplatne

POZDRAV SVIMA !
Evo i mene nakon duže pauze, niste valjda pomislili da sam prodala ovo smeće od dionica i da
uživam u miru , makar to bila trećina portfelja ! Ma niti slučajno! Ja testiram svoje granice izdržljivosti
i dok ima novaca za život,režije, leasing i malo ulaganja, nije panika…
Dakle, prodala nisam ništa, nešto malo LRH…trpim, čekam, gledam stranje, i razmišljam ovako:
– nismo dobili novac za ugovoreni dio posla s državom.
– nisu dobili plaće u državnim službama..
– opća besparica je , nervoza maksimalna ………

To znači , da je umjesto harača na drugom stupu mirovinaca, Vlada odlučila UNOVČITI još malo
preostalih udjela koliko imaju u iscijeđenim OIF – vima….

Ovakav scenarij već sam trpjela cijelo proljeće prošle godine, malo ljeto,pa opet nadobudna jesen,
čestitke za Božič , a onda je Vladi ponestalo novaca ..i udarili su još jedino tamo gdje imaju nešto
slobodnog .. a to su im udjeli u OIF..vima..
Nikad neću zaboraviti ove slobodne padove , uvijek oko 4-5 % po danu- po- portfelju! Već poznato i viđeno …..Rokaju se najlikvidnija izdanja..
Istovremeno traje medijska hajka..Tomislav više ne izvještava detaljno o podacima koliko je
još PROKLETOG novca ostalo u OIF-vima..već se mučimo ,patimo i skrivamo iza stupidnom svjetskom
krizom, ko da to nas tangira jako….
Business.hr uveo je kulturu na psovanju komentara i treba nam cijela nauka da iskomentiramo
sva stranja o kojem pišu…priznajem , ne pišem više jer ne mogu psovati..a opisni pridjevi
tipa..teško je, nije u pravu, ovako-onako.. nemaju svrhu ni smisao…i tako mi se uopće u posljednje
vrijeme ne da javljati…
Okrenem t-portal i tamo mirno olakšam dušu i objasnim svoja stajališta.Šteta što nema više tema
o burzi.
Jedno vrijeme bila sam uvjerena da Sanader mrzi burzu , jer dionice imaju svi njegovi politički
protivnici..Čačić..ostali koji ga pljuskaju bez efekta..taj čovjek još ne shvaća ozbiljnost problema
koji imamo, i ne razumije da mu je bolje uložiti u burzu, nego u petstotina drugih jalovih projekata..
Stoga se s Vladom nećemo zamarati ..Sanader odlazi- MIROVINCI OSTAJU !

U jedno sam apsolutno uvjerena- dok god postoji bilo kakav državni novac u otvorenim investicijskim fondovima- BANKE neće braniti Crobex…

Isto je i u kući..dok imaš podstanara koji stalno zanovijeta, prijeti se, troši tvoje živce i novce,
nećeš uređivati kuću…kad ga izbaciš na ulicu, znaš , da počinje NOVI ŽIVOT I SMISAO ZAŠTITE
TVOG INTEGRITETA ….. zato , budimo strpljivi.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Pa ne bi me cudilo da mic po mic skrkaju kunu prvo na 8 kn/eur a s vremenom i do 9

Ja se i dalje nadam kadrovskim rezovima u državnom aparatu i državnim firmama, no to će vjerojatno uslijediti tek nakon lokalnih izbora.

A sadržaj ovog članka se može preslikati i na HEP, kao i na razna ministarstva, općine i gradske urede. Odokativno bih rekao da ima bar 10% ljudi u našem državnom aparatu koji su apsolutno nepotrebni i na teret ostatka ljudi koji nešto rade i proizvode, a kojih je sve manje.
Bolje da primaju naknadu nezaposlene nego velike plaće a isto tako da ništa ne rade.

Vaš link

O tome su neki raspravljali i ispalo je da je zbilja najpametnije instalirat network (preko HTa na kredit) i poslat barem 15%-20% "sluzbenika" doma po nekom kljucu … starosni potencijal, zaposlenja u familiji, socijala, znanja, (ne)znanja, jezici itd itd … organizirat prekvalifikacije i SVIMA NJIMA skalat placu 30-40%.
Po nekom medijanu ispada da bi oni i njihove familije nastavili zivjeti normalno cak bi se poboljsala kvaliteta zivota , odgoj djece itd.
Da ne bi netko krivo shvatio. Naravno da se to nije razmatralo na glavnom odboru HDZa.
[/quote]
Da, a kao vi nešto radite kupujući dionice i oćekivati 500% prinosa- vi RADITE??? Dobro, sve zlo u ovoj državi su uposlenici u javnoj i državnoj upravi- mi smo uzrokovaki SVIJETSKU RECESIJU I PAD TK U HRVATSKOJ OD 80% !!!!!!!!!!!!!!!!

...biti najbrži čovijek na svijetu...

skovacin, 17.02.2009. u 22:25
Kimi

Ja radim u poduzeću koje je u državnom vlasništvu i, na žalost, moram reći da dobar dio posla vuče 20% radnika, preostalih 50% odrađuju svoje, a onih 30% su stvarno višak. Ili ih je pregazilo vrijeme i napredak tehnologije, ili je organizacija posla takva da njima pripada samo čitanje novina i odlazak u obližnje kafiće. Znam da se te ljude ne može baciti na ulicu, ali možda bi bilo rješenje poslati ih doma s 75-80% plaće. Bar će se uštedjeti na režijama, telefonima, radnom prostoru, a i radni elan preostalih biti će veći kad ne budu gledali neradnike oko sebe. Onih 20-25% neka se iskoristi za podizanje plaća onima koji rade.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Gagarin, 17.02.2009. u 22:36

Tjednik "The Economist" – cijena: Slovenia = 5.50 Eura, Croatia = HRK 48, Serbia = RSD 550,
lako je izračunati koliko treba kuna za jedan euro.

Tko spominje ulaganje kao rad!??
Kao što su neki već pisali, ova situacija u HR nadilazi TK, radi se o preživljavanju našeg gospodarstva i našeg standarda života, što je ipak bitnije nego samo TK.

A računaj, da spraše jedno 20.000 radnika viška i da skinu jedno 5-10.000 lažnih umirovljenika, to bi sigurno bilo par milijardi kn uštede godišnje.

Što se umirovljenika tiče, godine 1989 je bilo 173.000 invalidskih umirovljenika a sad ih ima 241.000. To sad čini preko 5% stanovništva. Ratnih invalida ima oko 45.000 a za invalidsku mirovimu ih se prijavilo oko 60.000. Branitelja ima evidentirano malo manje od 500.000. Dakle ispada da su 12% branitelja invalidi!??? To je pogovo sramota prema onima koji su stvarno invalidi i koji su vidjeli rat a ne da su bili 100-200km daleko od fronte. Invalidska braniteljska mirovina je oko 4800-4900kn.
U ’01 je bilo ukupno 994.000 umirovljenika. Sada ih ima 1.064.000. Dakle 70.000 više.

Treba tu drastičnu čistku napraviti.

Zvono za uzbunu: Kuna iznad 7,45 prvi put od ožujka 2005.

Ne drami bezveze. Bila je i više 2002.
[/quote]

Istina, al da nije sjajno nije.
Ja bih cak postepeno pustio kunu, jer treba upocati lovu u državni aparat da se postigne zadovoljavajuća likvidnost unutar države.
nemremo i jare i pare imat

[/quote]

Meni se upravo i čini da je taj scenarij s polaganim spuštanjem kune na djelu. Proći će uz negodovanje što je bitno bolje neg da se napravi šok sistem s deprecijacijom odmah na ciljanu razinu.
[/quote]

[/quote]

7,4 – 7,6 i to je to!

Pa ne bi me cudilo da mic po mic skrkaju kunu prvo na 8 kn/eur a s vremenom i do 9
[/quote]

A zašto misliš da će Rohatinski to dozvoliti? I kome bi to u HR koristilo? Izvoznicima? Pa mi ne izvozimo gotovo ništa, a posljedice bi bile katastrofalne po prezaduženo HR stanovništvo koje ima kredite s deviznom klauzulom, a mnogi ostaju i bez posla zbog krize, a oni koji rade neće dobiti veće plaće zbog devalvacije itd. Što je "najbolje", u roku od mjesec dana svi bi pad kune odmah ukalkulirali u novi rast cijena i onda novi krug pakla! Čvrst tečaj je jedini spas za nas i osobno smatram da će ga držati do 7,5 kn, a kad dođe sezona past će opet na nekih 7,2-7,3 kn

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Da, a kao vi nešto radite kupujući dionice i oćekivati 500% prinosa- vi RADITE??? Dobro, sve zlo u ovoj državi su uposlenici u javnoj i državnoj upravi- mi smo uzrokovaki SVIJETSKU RECESIJU I PAD TK U HRVATSKOJ OD 80% !!!!!!!!!!!!!!!!

[lol]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kako bilo da bilo, obavezno prodajte dionice prije 2070 godine jer nas tada čekaju problemi [cool]

Vaš link

Ako ode euro na 8 ili 9 kn ljudi neće moći vračati kredite, ista stvar će se dogoditi ako i kamate porastu. Posljedica će biti da NAROD NEĆE MOĆI VRAČATI KREDITE. Ako narod ne vraća kredite banke će biti pune, umjesto novaca, auti, kuća, stanova. Da bi banke došle do novaca te iste aute, kuće, stanove će prodavati jeftino, što će ubiti građevinare itd.
Banke su prošle godine ostvarile ekstra profite na kamatama ali očito kretenoidima to nije dosta. Jebga pohlepa je gadna stvar samo što ti isti ne razmišljaju o tome. Da su u osnovnoj školi učili elementarnu matematiku nebi tražili deprecijaciju tečaja i povečanje kamata.

Nije bolest sve što boli

New Report

Close