Ne drami bezveze. Bila je i više 2002.
[/quote]
Istina, al da nije sjajno nije.
Ja bih cak postepeno pustio kunu, jer treba upocati lovu u državni aparat da se postigne zadovoljavajuća likvidnost unutar države.
nemremo i jare i pare imat
ja dramim ,a šta ovi rade npr.
botehebo_ja 17.02.2009 14:53 Odgovor
sve dionice nekoj budali prodane..
..sada čekam da blago u Gospodinu premine ova lopovska burza, a sa burzom i ova lopovska država i naposljetku dolazi do neminovne propasti ove lopovske vlade i svih njenih lopovskih vođa..bogu fala..
madmax1 17.02.2009 13:10 Odgovor
ima još dosta prostora za pad
čekaj samo izvještaje za prvi kvartal a i proračun će riknut kroz dva mjeseca.cash is king.
borter 17.02.2009 12:52 Odgovor
…
tko ima gotovine, pameti i strpljenja iduće 2-3 godine, sada može kupovati potcijenjene dionice najboljih tvrtki za siću…
Sveti_Pećinski 17.02.2009 13:24 Odgovor
tako je! kupite HT sada za 190 kn, a prodajte ga za 3 godine za 50 kn…
ressurection 17.02.2009 12:34 Odgovor
Cijene nafte padaju
a kod nas dižu cijene da bi pokrili deficit. Ovo će svjetlosnom brzinom prerasti u anarhiju.
Smart_guy 17.02.2009 12:29 Odgovor
Ma nemoguće da kod nas privreda propada
To mora da je dezinformacija.
virtual@home 17.02.2009 12:34 Odgovor
Ne propada privreda vec ulagaci
To je kao da kazes da je kuca unistena jer joj je pala cijena. Mozda tebi ako si vlasnik kuce to smeta, ali meni kao kupcu to pase.
Smart_guy 17.02.2009 12:48 Odgovor
Prvo osnove učiti
Propada firma. Ako najbolje firme loše posluju i izvještaji o poslovanju su loši, investitori povlače svoj novac iz tih firmi. Što bi rekli Srbi "prosto ko pasulj" :))
[/quote]
Ja bih cak postepeno pustio kunu, jer treba upocati lovu u državni aparat da se postigne zadovoljavajuća likvidnost unutar države.
[/quote]
Meni se upravo i čini da je taj scenarij s polaganim spuštanjem kune na djelu. Proći će uz negodovanje što je bitno bolje neg da se napravi šok sistem s deprecijacijom odmah na ciljanu razinu.
a vidi ovog udarca…
Pomorci prijete: Povući ćemo 400 milijuna eura iz domaćih banaka!
Business.hr/Hina
hmmm… vjerovatno je to samo donja granica godisnje zarade koju kolege dovucu iz svijeta u domovinu…. a bice se stago i ustedilo pa ce prvi udar biti doslovno stravican…
hmmm… ko zna mozda sindikat pomoraca dode na ideju da osnuje pomorsku banku u luxemburgu ili sklopi ugovor s nekom od njih… lova svih pomoraca ide preko te banke a zauzvata dobivaju luxemburske radne dozvole i tamo placaju porez kao pomorci koji iznosi 1 euro godisnje… mislim da je prije jedno desetak godina bila aktualna ova kombinacija kad su nas se uvatili…
nego u tom slucaju moglo bi se vozit aute na lux table a i trazit povrat pdv-a za sve sta kupimo u domovini…
[proud]
Ma naša lijepa domovina je totalna banana,zajedno sa kaubojima koji njome vladaju.Vladajuća ekipa je polako shvatila da više nema spasa pa se uzima šta se još da uzet a onda dižu sidro i doviđenja.
U zapadnim zemljama poticaji,smanjenje poreza,miliarde ne miliuni se ulažu u oporavak gospodarstva a kod nas država uzima šta još može.Burza je najmanji problem šta nas može brinuti,uskoro bi mogli biti kruh i voda kolko smo dužni,nema brige za Europu i Usa,mi smo samo piunci kojima Sanader igra svoj rizik.
Ljudi pamet u glavu i racionalno jer tko zna šta nam tek slijedi..
Koega Conan OBri
Tebi kapa do poda, ali ako oduzmeš 11,5 milja od HT, 10.760.203,41 od ADRS i 4.042.524,07 od ATPL, što ti ostaje od 38.328.032,62 kn današnjeg redovnog prometa….12miliona kn!?
najbolje bi bilo oduzeti sve promet svih dionica osim prometa Tehnikom pa ćemo tako dobiti dnevni promet od 61.810,70 kune.
Danas je bio veliki pad crobex-a na velikom prometu i to je prava istina.
Ma naša lijepa domovina je totalna banana,zajedno sa kaubojima koji njome vladaju.Vladajuća ekipa je polako shvatila da više nema spasa pa se uzima šta se još da uzet a onda dižu sidro i doviđenja.
U zapadnim zemljama poticaji,smanjenje poreza,miliarde ne miliuni se ulažu u oporavak gospodarstva a kod nas država uzima šta još može.Burza je najmanji problem šta nas može brinuti,uskoro bi mogli biti kruh i voda kolko smo dužni,nema brige za Europu i Usa,mi smo samo piunci kojima Sanader igra svoj rizik.
Ljudi pamet u glavu i racionalno jer tko zna šta nam tek slijedi..
A što se uopće racionalno može napraviti? Svi su lagano izgubili kompas. Eno Ukrajina ne može vraćati pare austrijskim bankama…
Po svemu sudeći, ušteđevine više neće vrijediti ni pišljiva boba (EUR, KN,…). Isto vrijedi i za dionice (one već sad ne vrijede pišljiva boba). Nekretninu tko i ima ne može prodati ni u teoriji. Auto tko ima ne može prodati za više od 3000 eura. Posao tko još ima, vrlo je vjerojatno da će ga izgubiti.
Kako se uopće može pripremiti osim kupiti 1 tonu riže, 500 kila tunjevine u konzervi, 2 tone dvopeka i 100 litara rakije?
A ti kolega Gonzales se nadaš da ćeš nekim čudom iz sveg ovog kaosa izaći neokrznut?
Ako da, molim ta tvoje promišljanje – kako?
"Kako se uopće može pripremiti osim kupiti 1 tonu riže, 500 kila tunjevine u konzervi, 2 tone dvopeka i 100 litara rakije? "
E o tome ti ja govorim..neće biti druge!
Svi koji misle da ovih dana nije dobro prodavati i da je dobro ostati u dionicama, mogu izračunati koliko danas mogu kupiti eura za svoje dionice, pa poslije toga pretpostaviti koliko će eura moći kupiti u rujnu ili listopadu ove godine. Ja vjerujem da će moći kupiti mnogo manje eura tada, nego da ih kupe danas. a vi?
Ja se i dalje nadam kadrovskim rezovima u državnom aparatu i državnim firmama, no to će vjerojatno uslijediti tek nakon lokalnih izbora.
A sadržaj ovog članka se može preslikati i na HEP, kao i na razna ministarstva, općine i gradske urede. Odokativno bih rekao da ima bar 10% ljudi u našem državnom aparatu koji su apsolutno nepotrebni i na teret ostatka ljudi koji nešto rade i proizvode, a kojih je sve manje.
Bolje da primaju naknadu nezaposlene nego velike plaće a isto tako da ništa ne rade.
O tome su neki raspravljali i ispalo je da je zbilja najpametnije instalirat network (preko HTa na kredit) i poslat barem 15%-20% "sluzbenika" doma po nekom kljucu … starosni potencijal, zaposlenja u familiji, socijala, znanja, (ne)znanja, jezici itd itd … organizirat prekvalifikacije i SVIMA NJIMA skalat placu 30-40%.
Po nekom medijanu ispada da bi oni i njihove familije nastavili zivjeti normalno cak bi se poboljsala kvaliteta zivota , odgoj djece itd.
Da ne bi netko krivo shvatio. Naravno da se to nije razmatralo na glavnom odboru HDZa.
[/quote]
[/quote]
Meni se upravo i čini da je taj scenarij s polaganim spuštanjem kune na djelu. Proći će uz negodovanje što je bitno bolje neg da se napravi šok sistem s deprecijacijom odmah na ciljanu razinu.
[/quote]
može li koja procjena o mogućoj ciljanoj razini??