Seawolf – nisam siguran da je baš tako – društvo za upravljanje mora , ukoliko na rok od tri godine nije ostvarilo rast od 2% godišnje nakoknaditi manjak – tako piše u zakonu o OMF.
ok 7 godina puta 2 % bi bilo 14 %….. svi MF pokazuju da su njihovi prinosi u tom periodu od 25-33%… znaci iznad plana su a mirovine ljudi upolak nego sta bi trebale bit… zamisli to sve super, sve pet a mirovina napola a pravih isplata mirovina zaravo jos i nema, ebate zamisli sta ce bit kad tu bude jedno 300000 korisnika a ne ka sad 300.. di je kvaka aj ti sad meni objasni [proud]
Pa jel nije onda bolje oročiti u banci taj novac koji im se uplaćuje? Imaš sigurnu glavnicu a kamata 6% a ne dat njima pa ti od 5000 kn izgube 2000 kn [bye]
Naftni prijevoznici mogu po pokazateljima očekivati velike probleme.
Frontline ltd je najbolji pokazatelj [bye]
Ne brani Sanadera. Istina da se Fond Manageri nisu proslavili ,ali za to postoje sankcije a ne nagrade.Istina da su radili bez kontrole .Što ih nije netko nadgledao , gdje je bila tu vlada?
Sada Sanaderu treba Lova za isplatu duga penzionerima za 4 mjeseca. Može ih uzeti od MMFa ali to zahtijeva kontrolu plasmana novca i smanjenje plača.To očito ne odgovara vladi a odgovaralo bi svima nama. Stoga hoče na crno zavuči ruku u teglu meda i bez ikakve kontrole spiskati novac …
Ne branim ja barba Ivu [proud] [cool] vec branim svoje pravo na izbor… pa makar morao birati izmedu loseg i goreg… do jucer FM-a djeljene nagrade i bonusi a sad svi smo krivi… ma vidi Bogati na mujsa na… svjesni smo da pare vidit necemo pa onda bar njih da vidimo kako visu…ponavljam ako ne nista bar imamo pravo na izbor i nesmatram da su Suker & Co nesto sposobniji ali ako ne nista imamo izbore pa i mi malo mrdnimo k….
Naftni prijevoznici mogu po pokazateljima očekivati velike probleme.
Frontline ltd je najbolji pokazatelj [bye]
Uvijek mogu iznajmiti tankere kao skladišta nafte, navodno to sad postaje popularno pri ovim cijenama nafte.
ok 7 godina puta 2 % bi bilo 14 %….. svi MF pokazuju da su njihovi prinosi u tom periodu od 25-33%… znaci iznad plana su a mirovine ljudi upolak nego sta bi trebale bit… zamisli to sve super, sve pet a mirovina napola a pravih isplata mirovina zaravo jos i nema, ebate zamisli sta ce bit kad tu bude jedno 300000 korisnika a ne ka sad 300.. di je kvaka aj ti sad meni objasni [proud]
[/quote]
Ne štima tu matematika, ne množiš tako postotke, no svejedno – Sanader može obećavati mirovine, samo ne znam odakle će ih isplaćivati s ovakvom gospodarskom politikom, katastrofa …..
Tu je dodatno trenutno riječ o ljudima koji idu u prijevremenu mirovinu, but će uskoro 2 penzionera na 1 koji radi ….
Da li je otvorena i varijanta da mirovinci ako bude ukidanja drugog stupa ili povlačenja klijenata
u prvi stup prije toga prestanu kupovat obaveznice i napucaju Crobex na cca 2000…????
Pa da vladi utjeraju vruć krumpir i kajlu…
Nadam se da je…. [thumbsup]
Ne štima tu matematika, ne množiš tako postotke, no svejedno – Sanader može obećavati mirovine, samo ne znam odakle će ih isplaćivati s ovakvom gospodarskom politikom, katastrofa …..
Tu je dodatno trenutno riječ o ljudima koji idu u prijevremenu mirovinu, but će uskoro 2 penzionera na 1 koji radi ….
[/quote]
je, znam kamatni racun… ali ka sta si napisa ne stima racun… reka sam sve super, sve pet a mirovine za k…. i opet se vracamo na ono da ce barba Ivo i ekipa tesko isplacivat mirovine ali fondovi jos i teze… i to je izbor izmedu loseg i goreg… hmmm da se kladimo sta ce ljudi odabrat
Zašto se ne bi mirovina uplačivala u neki cash fond, godišnji prinosi su od najslabijeg do najboljeg od +4 do +6,5%, bolje i sigurnije od bilo kojeg OMF-a. Znam, zato što onda nema kupovine državnih obveznica,a tako ni kreditiranja države i kriminala vezanih za otkup dionica od pojedinih faca za kojeg naravno nema nikakvog poreza.
lažovi jedni [angry]
Pa jel nije onda bolje oročiti u banci taj novac koji im se uplaćuje? Imaš sigurnu glavnicu a kamata 6% a ne dat njima pa ti od 5000 kn izgube 2000 kn [bye]
To je bit svega. Na stranu Sanader, vlada, nesposobnost… ovo ono…, mirovinci ne rade dobro i to im dolazi na naplatu. Imali su 7% godišnje u bull marketu i 13% pad u 2008. Hehe, pa oni u bull marketu ne rade bolje od oročene štednje. A oni šmrkavci u po tri monitora bleje, kao ovo ono nešto high tech spika…pa neki grafovi ovo ono… tikvani, pa ko to plaća sve? Koji će im qurac tri monitora svakom onom derištu, kad im ne treba ni jedan. Nek se igraju kantica i lopatica. Moja baba bi više zaradila (ili imanje izgubila) Meni sve smrdi na dizanje crobija i to već do kraja ove godine, a možda već i nakon "javne rasprave" jerbo bi se Dinkec mogo počet bavit nečim drugim… npr uzgajanjem plemenitih biljaka. hihihihihi