Hahaha gledao sam i ja tu izjavu i primjetio ogromnu kolicinu grca na njegovom licu dok ju je davao, takva nebulozaje bila previse i za njegove standarde..
Jedino sto je covjek napravio je uredio urede, malo se slikao po novinama i sutio u emisijama na televiziji kada su bile teme malo dublje od Amerika raste i Azija pada…
E da, i znao je dobre tulume raditi..
Vrhunski manager.., nema sta
U cijelom svijetu plaće stagniraju ili padaju, kod nas državnoj upravi plaće rastu (valjda za odlične rezultate rada !?) i novi se ljudi zapošljavaju u državnoj upravi, dok u tvrtkama, pogotovo izvoznicima, plaće stagniraju i ljudi dobivaju otkaze; u cijelom svijetu države upucavaju što više novca gospodarstvu, kod nas država uzima novac gospodrastvu; u cijelom svijet kamatne stope padaju kod nas rastu; ovo je zemlja čudesa. Ili je cijeli svijet u krivu ili je kanader i ekipa u krivu.
I još povrh svega najave reformu reforme mirovinskog sustava. E sada koji je razlog…je li ima smisla da kanader i ekipa proda dionice, najave "reformu", onda nakon nekog vremena kupe dionice i kažu da je to bilo tehnički neprovedivo…i zarade kojih tridesetak posto u kratkom roku. Pa ti budi ozbiljan investitor u ovoj banana državi.
premjer je socijalno osjetljiv i brine se za 130 000 ljudi koji ce u mozebiti u prijevremenu mirovinu 2012 pa da napravi reformu na vreme ili onih 300 baba kaj su krivo zebrale su mislim sve potaknule???
pa vidite da je premjer socijalno osjetljiv vratio dug umirovljenicima u sredu pred izbore da ne zaborave za koga trebaju glasat.
yes da je prodal plivu, inu, ht al su ostale firme od nacionalnog ponosa brodogradilista i HŽ s puno puno direktora ostale i dalje naše.
aaaa to znaci da direktori placaju porez na svoja primanja a da su na burzi bili bi samo teret drustvu.
imamo samo mislim 429 opcina uz jedva 125 gradova, koliko tu ljudi radi i uredno uplacuju poreze i ti poglavari imaju asistentice i vozace i svasta nesta…
koliko tu ljudi predano uplacuje porez umesto da nešto rade???
aha e sad sta su mirovinci u jednom mesecu povukli lovu s domaceg TK i kupili vanjske obveznice za miljardu kuna ne znaci da ingra moze raucnati na skupu dokapitalizaciju.
nek se lepo zaduzi kod banaka a zasto bi mi opce ulagali u tak neperspektivne firme velikih 150 milja kad ni krov ne znaju napravit, reko jure???
primjerice optima bi mozda i propala ili izgledno naposljetku i hoce ali dinkec je imal volju i platio kolko treba al nemojte mislit da je to bilo sam tak za nis, dobro je on to proracunao i kad je dobio ponudu zasto bi odbio 5-10 milja u đepu?
bolja kalkulacija od kupnje konkurenta koji s dobiti od 2,5 miljarde nije opće konkurentan.
prvo nas naguzili fondovi sad ce nas nasi "izabrani" totalno razguzit
bice pesme jer imaju rvatsku
Jedino sto je covjek napravio je uredio urede, malo se slikao po novinama i sutio u emisijama na televiziji kada su bile teme malo dublje od Amerika raste i Azija pada…
I ne zaboravi kako je jednom u Otvorenom rekao da smo danas na dnu i od sutra rastemo, mislim da je tad Crobex bio oko 3.000!
I ne zaboravi kako je jednom u Otvorenom rekao da smo danas na dnu i od sutra rastemo, mislim da je tad Crobex bio oko 3.000!
[/quote]
Covjek nezna razliku izmedju enterprise value-a i equity value-a
Toliko o njemu.
Ajd zdravo, idem spavat…
Večeras u Otvorenom Šuki mnogo raspoloženiji nego sinoć, izgledao je svježije, te je ponovno bio u svom pravom izdanju (ja ne znam kako bi s njim pričao, vjerojatno bi u drugoj minuti dobio po nosu, naravno on).
Doveli onog mlakonju Vidovića, koji ne zna dvi pametne složiti, tipični sivi apartčik, katastrofa o opzicije. Win situacija za vladu RH, proći će im ova priča, punit će se lakše buđet, a Drivo i ekipa će dobiti Robin Hood-ovsku karizmu. Zamislite spašavaju 100 000 ljudi od mizernog života pod stare dane.
A za nas ostale tko na hebe kad smo bili budale i ostali u ovoj vukohebini.
A što se tiče naših penzija, plaćat će ih naša djeca, ako budu milostiva.
A najgore je što ovo nije kraj, jer je rupa u buđetu toliko velika da je ne bi pokrili zaposlenici 3 Hrvatske. A na kraju bankrot, i nije nitko kriv, kao ni za rat, ni za privatizaciju, ni za paljevine kuća poslije oluje, ni za prodaju banaka, HT, INE, Plive, za ZERP, EU, NATO, Pelješki most.
Vidim da su se i naši "medvjedi" stišali,jer oni su stalno prizivali kolap,pa sada u toj velikoj želji propasti TK,vide da bi se i mogla njihova guzica zatrsti,jer više nije samo stvar u TK.
Možda sada svi postanemo "bikovi",pa nebu to ni tako loše.
Vidim da su se i naši "medvjedi" stišali,jer oni su stalno prizivali kolap,pa sada u toj velikoj želji propasti TK,vide da bi se i mogla njihova guzica zatrsti,jer više nije samo stvar u TK.
Danas u petak 13. 02. 2009. god. u 10:00 očekujemo početak trgovanja na ZSE.
Stišali su se jer vide da je ZSE pred zatvaranjem, a koliko god da su do sada drukali za to, nisu nikad iskreno to željeli već iskokošariti koji % zarade, ali sve dođe na naplatu! Žao mi je jedino da smo skupa s njima zaglibili u ovoj močvari od burze i naje.at ćemo svi zajedno.
ovaj šuker nije normalan, sad je izjavio da oni nikoga ne sile da se prebaci u 1. stup, ali tko ostane u 2. stupu imat će 30-40% manju mirovinu. pa tko će normalan nakon ovoga ostaviti lovu u 2. stupu i OMF-ovima [bye]
sutra će se EU oporaviti, a mi nastavljamo s potopom i bijegom iz dionica i sa ZSE. katastrofa što nam rade, povjerenje u tržište kapitala nepovratno je uništeno, ovo je zadnji čaval u lijes [cry]
meni je svega dosta, sutra rasprodajem sve i čekam da se ovi maknu s vlasti jer neće ostati kamen na kamenu! [bye]
Ova odluka sa mirovincima će otjerati još dodatnih 30% sa burze. [bye]
[/quote]
Bojim se da će ih od sadašnjeg broja ostati najviše 30%!
Nije problem toliko ni u ovoj idiotskoj ideji (koja će naravno proći i uništiti burzu) već u tome što to NIJE ZADNJA idiotska ideja! Poučeni užasnim iskustvima vladajućih prema burzi, zna se da će nakon ove odluke uslijediti i brojne druge loše odluke. Možda zabrane OMF-ovima kupovati domaće dionice i propišu im samo obveznice i trezorske zapise? Mene od njih više ništa ne može iznenaditi, doista ništa!
ovaj šuker nije normalan, sad je izjavio da oni nikoga ne sile da se prebaci u 1. stup, ali tko ostane u 2. stupu imat će 30-40% manju mirovinu. pa tko će normalan nakon ovoga ostaviti lovu u 2. stupu i OMF-ovima [bye]
sutra će se EU oporaviti, a mi nastavljamo s potopom i bijegom iz dionica i sa ZSE. katastrofa što nam rade, povjerenje u tržište kapitala nepovratno je uništeno, ovo je zadnji čaval u lijes [cry]
meni je svega dosta, sutra rasprodajem sve i čekam da se ovi maknu s vlasti jer neće ostati kamen na kamenu! [bye]
Ova odluka sa mirovincima će otjerati još dodatnih 30% sa burze. [bye]
[/quote]
Bojim se da će ih od sadašnjeg broja ostati najviše 30%!
Nije problem toliko ni u ovoj idiotskoj ideji (koja će naravno proći i uništiti burzu) već u tome što to NIJE ZADNJA idiotska ideja! Poučeni užasnim iskustvima vladajućih prema burzi, zna se da će nakon ove odluke uslijediti i brojne druge loše odluke. Možda zabrane OMF-ovima kupovati domaće dionice i propišu im samo obveznice i trezorske zapise? Mene od njih više ništa ne može iznenaditi, doista ništa!
[/quote]
sa ovim se na žalost potpuno slažem.
i kao da se natječu tko će više takvih ideja imati i predložiti.
Danas ćemo vidjeti koliko je kapital osjetljiv na nove momente(jučer je bio opravdano osjetljiv)
Zapamtite, kapital ne trpi neizvjesnost i nesigurnost, to može najviše srušit burzu
No, nakon očitovanja vlade jučer o svojim istupima prekjučer TK bi se trebalo lagano oporavit, pogotovo nakon zelenila u EU i u Aziji
Ako se to ne dogodi,imamo ozbiljan problem a to je NAMJERNO SUSTAVNO RUŠENJE BURZE i nakon toga, NAMJERNO BEZRAZLOŽNO PUMPANJE I UBIRANJE BEZOBRAZNO VISOKIH PRINOSA
Logično je da se oporavi danas, za najmanje onoliko koliko je palo jučer
Nažalost, burza nema uvijek veze s logikom