Mislim da su se stvorile okolnosti za privremeno zatvaranje burze dok se Vlada ne izjasni točno što namjerava. Ovo je kataklizma
Ukidanje II. stupa dokrajčit će burzu
"Premijer Ivo Sanader je u srijedu izjavio da se drugi mirovinski stup pokazao kao promašaj i da ga treba razmotriti, te je najavio da bi uskoro izmjenama zakona Vlada građanima dala mogućnost da svoj udio u obveznom mirovinskom fondu, odnosno drugom mirovinskom stupu, "prenesu na državu".
Povlačenje imovine iz obveznih mirovinskih fondova moglo bi izazvati njihovu likvidaciju, boje se fond menadžeri, upozoravajući da bi ukidanje drugog stupa ne samo onemogućilo oporavak burze, nego i dovelo u pitanje opstanak domaćeg tržišta kapitala."
Misu zadušnicu za Zagrebačku burzu održat će nadbiskup zagrebački kardinal Bozanić [bye]
Vi ste Ententinise ,pretpostavljam,već platili tu misu [proud]
Ovo je demantij svim zlonamjernima da nam je burza NELIKVIDNA. Likvidna je ona samo treba ponuditi odgovarajuću cijenu.
Ajd živjeli.
SAd vidimo zašto se mirovinski fondovi zadnjih mjeseci povukli sa tržišta i ne kupuju.
Za ovo oko 2. stupa se znalo već duže vrijeme, to je 2. faza.
3. faza ide prodaja svega što valja na HR tržištu strancima za sitan novac.
Kriminal samo takav.
Još je samo pitanje hoće li ovo proći, i što će biti ako da, sa dionicama u mirovinskim fondovima?
Genijalni magovi koji vode ovu drzavu napokon su nasli nacin da sve rasprodaju za sitne pare. Ajmo baciti patku i pokusat destabilizirat mirovince jer su se uzjogunili i nedaju nam pare. Treba im pokazati ko je gazda. Usput cemo srusiti i trziste i za jeftine pare pokupovati dionice ili omoguciti strancima da to ucine a nama naravno provizija. Prekrasno je kad imas takve vodje koje umjesto da razmisljaju kako pomoci narodu koji stoji na rubu ponora oni gledaju kako da svakog pojedinacno sapletu i sto prije gurnu u ponor. Svaka cast!!! Samo tako nastavite. Vjerovatno mislite da ste ionako izgubili izbore pa sad treba sto vise zaj… one koji dolaze iza vas. SRAMOTA!!!
SAd vidimo zašto se mirovinski fondovi zadnjih mjeseci povukli sa tržišta i ne kupuju.
Za ovo oko 2. stupa se znalo već duže vrijeme, to je 2. faza.
3. faza ide prodaja svega što valja na HR tržištu strancima za sitan novac.
Kriminal samo takav.
Još je samo pitanje hoće li ovo proći, i što će biti ako da, sa dionicama u mirovinskim fondovima?
MOJ PRIJATELJU KADA SAM JA PISAO PRIJE IZBORA SVE OVO ŠTO SE DEŠAVA NEKI ME OVDJE NA FORUMU NAPRAVILI BUDALOM I SMJEŠNIM.
a sada imamo sve ono što sam već tada pisao i sve se obistinilo.
Eto, nadam se da su sad stvari malo jasnije mladima i naivcima na ovom forumu, tipa kolege governora koji me pitao kako to da ja očekujem ATPl na 300 kuna kad BDI svaki dan raste.
[rolleyes]
Pa ljudi moji živimo u banana republici , izabrali ste bagru da nam vodi državu( ja nisam)
postavili potpune idiote u Hanfu i ZSE i očekujete da dionice idu ap,ap.
Nebu išlo
U ovoj državi treba napraviti reda, onako kako se to revolucijom red pravi
Mislim da je već vrijeme, ako se bude ostalo kod ovog prijedloga, za demonstracije pred banskim dvorima..
Pored konkfiskacije naše love u mirovinskim fondovima, Vladi predlažem otimanje ljudi po ulicama i prodaju organa diljem svijeta. Hrvatski čovjek je snažan i pametan i ja očekujem snažnu potražnju za djelovima hrvatskih tjelesa. Brod luđaka krenuo je na put…
Ja se apsolutno slažem.
Problem je samo što mi Tahija imamo na kamione, a Matiji Gupcu ni traga ni glasa