Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo završilo je "Otvoreno", zaključak te debate je da nam kriza tek dolazi a ako turistićka sezona podbaci dolazi do katastrofe!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Možda ova priča sa drugim stupom ima i "drugu stranu priče" odnosno poruku našmrkanim menagerčićima , a to je, da mirovinci izvole povući lovu izvana i počnu kupovati domaće dionice i na taj način dići tržište i prinose. [bye]

Možda ova priča sa drugim stupom ima i "drugu stranu priče" odnosno poruku našmrkanim menagerčićima , a to je, da mirovinci izvole povući lovu izvana i počnu kupovati domaće dionice i na taj način dići tržište i prinose. [bye]

moguće! danas je bio značajan rast prometa na ZSE, čak 52,8 mil.kuna! čak i ako maknemo ZAPI iz te cifre, opet je promet skoro 25 mil.kn,a to je veliko povećanje obzirom da se zadnjih dana trgovalo s oko 15 mil. kuna [thumbsup]

Samo me zanima kome će mirovinci prodati svoje dionice, državi treba cash, ne vjerujem da će inozemni dug plaćati sa dionicama INGRA-e ili ADPL-a ili će možda uposleni u javni sektor umjesto plaće dobit 50 dionica INGRA-e, pa ti braco odi u trgovinu, 2 kruha, 2 mlijeka, 1 kg pučke, a trgovac ti naplati 50 kuna iliti jednu INGRA-u [lol]

Surround all arround when it hits the ground

Treba im zabranit izlazak na strana tržišta do ulaska u EU.

IVO će da zatvori burzu na kraju jer se nije pokazala dobrom i udjele će da prebaci na državu ako se vi slažete, a s obzirom da ste glasali za HDZ, znači da se slažete. Živio IVO. Sutra se idem učlanit u HDZ, ako me prime.

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

Evo nešto za dobro jutro, čak je i Tina Katanić svjesna da je kriza dok pokazuje grudi… [lol]

Vaš link

"Ja sam samo radila svoj posao i ekipa je ušla u backstage i snimili su me. Ne razumijem koga zanimaju takve stvari. 25 tisuća ljudi je ostalo bez posla zbog recesije. Ima puno važnijih tema od moje sise. Uostalom nije mi se ni vidjela cijela sisa, a čak ni bradavica. Mislim da nije bilo nimalo vulgarno", priznala je Tina za Index.

"Ne želim skandale i ne mislim graditi karijeru na takvim stvarima. Ako se dogodi javnim osobama, odmah je to glavna vijest, ali takve stvari se događaju i normalnim ljudima. Koga briga za to dok je cijeli svijet u krizi", dodala je za kraj plavokosa manekenka, poznata po svom nadimku Miss Pinky.

Samo me zanima kome će mirovinci prodati svoje dionice, državi treba cash, ne vjerujem da će inozemni dug plaćati sa dionicama INGRA-e ili ADPL-a ili će možda uposleni u javni sektor umjesto plaće dobit 50 dionica INGRA-e, pa ti braco odi u trgovinu, 2 kruha, 2 mlijeka, 1 kg pučke, a trgovac ti naplati 50 kuna iliti jednu INGRA-u [lol]

1. OMF-ovi se NE ukidaju, postoji tek PRIJEDLOG da se onim osiguranicima koji to ŽELE ( a ne zaboravitie da je samo dio osiguranika u 2. stupu) omogući prijenos udjela iz 2. stupa u 1. a država će im garantirati ( [lol] ) "velike" mirovine kakve imaju ostali umirovljenici (prosječno "ogromnih" 2800 kn)
2. taj prijedlog se tek treba raspraviti i potom izglasati, a već sada je krenula lavina velikih kritika pa je pitanje da li će uopće bviti usvojen
3. ako i bude usvojen, mirovinci neće prodavati dionice, već će , ako bude potrebno, prebiti dio love koju trebaju prebaciti državi u 1. stup, s dijelom upisanih trezorskih zapisa, obveznica i sl. koje država njima duguje. osim toga, OMF-ovi imaju još soidne količine keša, a i dionica na zapadnim burzama koje mogu bez problema prodati
4. čak da ovo pod 3. ne bude dovoljno (a bit će jer ljudi su skužili da im sanader ovim potezom želi maznut pare i malo će ih prihvatiti ovu "pomoć" sanadera) nikakve rasprodaje dionica neće biti već će mirovinci nedostajući dio uvijek moći isplatiti državi u dionicama
5. kao što sam rekao, već je krenulo žestoko protivljenje sanaderovom prijedlogu pa je velika šansa da ni od ovoga ne bude ništa. pare za krpanje rupa u proračunu morat će naći negdje drugdje [lol]

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Mislim da TA više neće uopće igrati, ne nakon ovakvog poteza "sposobne" hrvatske vlade!
Ukida se 2.mirovinski stup! Meni to izgleda kao totalna rasprodaja, državni aparat hitno treba novce!
Kad je nedavno netko govorio kako Crobex može pasti ispod 1000 nisam vjerovao!
E bome sada vjerujem!

Odgovoreno ti je post iznad tvoga, NE ukida se 2. mirovinski stup…a ti crobex možeš čekati i na 100 bodova [wink]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

Nekako mislim da DrIvo neće dozvoliti rasprodaju dionica od strane mirovinaca jer bi time stvarno začas srušili Crobex na 1000 a pošto bi tada sva raja gledala njega i HDZ kao krivce, mislim da mu to ne treba, pogotovo sad prije lokalnih izbora.

@zoranb
Umjesto da pusti mirovince da se polako krcaju sad kad je sve jeftino oni hoće razjebat drugi stup. Treba povećat izdvajanje za drugi stup a ne likvidirat ga. Bože čuvaj Hrvatsku … bye

blago tebi. Da mogu ja bih svoje povukao i iz prvog stupa. A ti ako hoćeš povećati, navali. Samo se sjeti kako su se ponašali mirovinci dok im IVO nije skratio financije

@kerefek76

Odu penzije, ode burza, ode država ali HDZ ostaje……vječan spomenik hrvatskoj gluposti.
Tako je. I tako će vazda i biti dok je rvata i dijaspore.

@veki

Možda ova priča sa drugim stupom ima i "drugu stranu priče" odnosno poruku našmrkanim menagerčićima , a to je, da mirovinci izvole povući lovu izvana i počnu kupovati domaće dionice i na taj način dići tržište i prinose. bye

da bar. ali vladi treba novaca pa….

@fin_covjek

IVO će da zatvori burzu na kraju jer se nije pokazala dobrom i udjele će da prebaci na državu ako se vi slažete, a s obzirom da ste glasali za HDZ, znači da se slažete. Živio IVO. Sutra se idem učlanit u HDZ, ako me prime.
I ti bi svašta htio. Pa ne mogu svi u HDZ. Od koga bi onda krali?? Zamisli da se svi ispišu iz svih stranaka i cijela Hrvatska učlani u HDZ. Ne bi imali od koga da kradu. Bar dok ne uđemo u EU, a onda… [lol]

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

New Report

Close